Έξω οι Βορειοηπειρώτες!

Τους Βορειοηπειρώτες διώχνει από τον τόπο τους η ελληνική κυβέρνηση! Και συγκεκριμένα τους λίγους γέροντες που έμειναν πίσω για να φυλάνε τα σπίτια και τις περιουσίες των οικογενειών τους, που μετανάστευσαν στην Ελλάδα.

Ό,τι δεν πέτυχαν λοιπόν οι κλέφτες και οι διαρρήκτες που ρημάζουν τα απροστάτευτα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, ό,τι δεν κατάφεραν οι αλβανικές συμμορίες που τρομοκρατούν τους Βορειοηπειρώτες, για να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη, θα το πετύχουν οι έλληνες γραφειοκράτες!

Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι νέοι Βορειοηπειρώτες έχουν έρθει στην Ελλάδα για να βρουν εργασία, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μια πιο προηγμένη χώρα και να βελτιώσουν γενικότερα τις συνθήκες της ζωής τους. Στα χωριά τους έχουν μείνει κατά κανόνα μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, που ζουν με μια πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ, λίγων δεκάδων ευρώ, που την χορηγεί το ελληνικό κράτος.

Από τις αρχές του νέου έτους η ελληνική πολιτεία επιβάλλει στους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, προκειμένου να τους χορηγείται η σύνταξή τους! Ζητά μάλιστα μισθωτήριο ή συμβόλαιο κατοχής κατοικίας στη χώρα μας και λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ! Μόνο εισιτήριο χωρίς επιστροφή δεν τους έβγαλε!

Μα καλά, κανένας γραφειοκράτης δεν κατάλαβε ότι, αν έρθουν κι αυτοί να εγκατασταθούν στη χώρα μας, τα βορειοηπειρωτικά χωριά θα ερημώσουν και θα σβήσουν, αφού αυτοί οι γέροντες κρατάν τα σπίτια ανοιχτά, με την ελπίδα της επιστροφής στην πατρίδα των ξενιτεμένων τους παιδιών;

Ζητείται λοιπόν ευρύτητα σκέψεως και προπαντός αγάπη και όχι κοντόφθαλμη γραφειοκρατική τακτική για τους ομοεθνείς βορειοηπειρώτες αδερφούς μας και την πολύπαθη περιοχή τους, που γνώρισε κατακτητές, δουλείες, διωγμούς, καταστροφές, μέχρι και πρόσφατα, αλλά παρά ταύτα κράτησε την ελληνορθόδοξη ταυτότητά της.

Είναι αδιανόητο η ελληνική πολιτεία, που πλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα έξοδα νοσηλείας και δεσμεύτηκε να πληρώσει και τα έξοδα μεταμοσχεύσεως νεαρού καρδιοπαθούς Αλβανού, να «διευκολύνει» τους οπαδούς της Μεγάλης Αλβανίας, ξεριζώνοντας η ίδια τα παιδιά της από τον τόπο τους!

Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι είναι «πιο χρήσιμη» για την οικονομική διπλωματία του υπουργείου Εξωτερικών η οικονομική βοήθεια που χορηγεί η Ελλάδα στην Αλβανία από τις φτωχικές συντάξεις των βορειοηπειρωτών γερόντων!


Σχολιάστε εδώ