Τι σημαίνουν οι αλλαγές στον ALPHA;

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ALPHA, Νίκος Χατζηνικολάου, είχε μακρά συνάντηση την περασμένη Τετάρτη με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Τζώννυ Καλημέρης, μετά την παραίτησή του από διευθύνων σύμβουλος, φαίνεται ότι δεν παραμένει ως σύμβουλος και αποχωρεί από τον ALPHA!

Όλα αυτά μετά και τις αιφνιδιαστικές απολύσεις του επί χρόνια νομικού συμβούλου Λαυρέντη Αλβέρτη, της ιδιαιτέρας του και όλου σχεδόν του προσωπικού ασφαλείας της διοίκησης, όπως και την αποχώρηση της κυρίας Σίσυς Παπαδήμα, σ’ ένα συμπέρασμα οδηγούν, ότι το κανάλι ή πέρασε σε άλλα χέρια ή νέοι μέτοχοι μπήκαν, που προφανώς ζήτησαν να έχουν ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους στη διεύθυνση του ALPHA.

Ακόμη και η αναβάθμιση του Νίκου Χατζηνικολάου σε διευθύνοντα σύμβουλο από γενικό διευθυντή ενισχύει την παραπάνω άποψη περί αλλαγής στην κορυφή…

Το σενάριο ότι το κανάλι πέρασε στα χέρια της Γιάννας Αγγελοπούλου επανέρχεται με νέες φήμες. Ερωτηθείς ωστόσο στενός συνεργάτης του Θεόδωρου Αγγελόπουλου για το ζήτημα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα καθαρίσει ο Θόδωρος τον κόπρο του Αυγείου». Άλλες πληροφορίες λένε πως το κανάλι πέρασε σε «fund» επενδυτών από την Αμερική, χωρίς τίποτε περισσότερο να γνωστοποιηθεί. Οι αλλαγές στα πρόσωπα των νομικών συμβούλων, που φέρνει σήμερα το «Π» στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν τα σενάρια που ήθελαν τον Δημήτρη Κοντομηνά να μετακινείται στο Channel 9 και τον ALPHA να αλλάζει ρότα.

Την περασμένη εβδομάδα οριστικοποιήθηκαν και οι εσωτερικές αλλαγές στο κανάλι. Ο Ν. Χατζηνικολάου, μετά την τοποθέτηση του ανθρώπου του, Δημήτρη Μιχελάκη, στη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης, παίρνει κοντά του στη διοίκηση άλλους δύο στενούς συνεργάτες του: τον Χρήστο Μπάρλα, τον οποίο τοποθετεί στον έλεγχο του προγράμματος με αρμοδιότητες στα διοικητικά-οικονομικά, και τον Μιχάλη Κανιμά σε θέση συμβούλου του διευθύνοντος συμβούλου. Στον τομέα των ειδήσεων τοποθετούνται ως διευθυντές σύνταξης ο Βασίλης Πελέκης και η Βάλια Μπαζού, ενώ αυξημένο ρόλο θα έχει ο Θανάσης Αθανασιάδης. Εξ ου και το διαφημιστικό τρέιλερ ξαφνικά για το μεσημεριανό δελτίο με τον δημοσιογράφο. Τη θέση αρχισυνταξίας του κεντρικού δελτίου αναλαμβάνει ο Ανδρέας Μπούσιος, που μετακινείται από το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Εξάλλου, ως προς τις εβδομαδιαίες εκπομπές του Νίκου Χατζηνικολάου («Πρόσωπα» και «Αντιγνωμίες»), το πιθανότερο είναι ο διευθύνων σύμβουλος να αφήσει τις εκπομπές του και θα τις κάνει μόνο σε έκτακτα μεγάλα γεγονότα.

Στο μεταξύ, πολλοί προσπαθούσαν να βγάλουν συμπεράσματα από τις παρουσίες στα βραβεία για τον «Άνδρα της χρονιάς», εκδήλωση που μετέδωσε σε μαγνητοσκόπηση ο Alpha. Το ποιος πήγε με ποιον, αναλυόταν διεξοδικά προς εξαγωγή συμπερασμάτων για τις ισορροπίες του καναλιού. Η χωροταξία ωστόσο δεν ήταν κατατοπιστική. Στα βραβεία πήγαν μαζί ο Νίκος Χατζηνικολάου με τη σύζυγό του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς με την κόρη του Μαρία και ο Γιάννης Λάτσιος μετά της συζύγου του Ελένης Μενεγάκη. Εκεί ήταν και οι Θέμος Αναστασιάδης και Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μετά των συζύγων τους επίσης.


Σχολιάστε εδώ