Δύσκολη μάχη στο Επαγγελματικό

Απέναντί του ο επίσης πετυχημένος επιχειρηματίας Θωμάς Ρομπόπουλος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Η μάχη αναμένεται αμφίρροπη και η προεκλογική εκστρατεία θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, ενώ το αποτέλεσμά της θα είναι σημαντικό για την προοπτική των επαγγελματιών της πόλης που αναμφισβήτητα δεν περνούν τις καλύτερες ημέρες τους (από οικονομικής άποψης).

Αρκεί, βεβαίως, η αντιπαράθεση να γίνει με καθαρούς κανόνες και ανοιχτά χαρτιά.

Στο πλαίσιο αυτό οι πρωτοβουλίες των «γαλάζιων παιδιών που ελέγχουν τις δημόσιες τοπικές τηλεοράσεις της πόλης», να καλούν τον Ζορπίδη να μιλάει για τα οικονομικά του δήμου και να τον αβαντάρουν για το πόσο καλός πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου θα είναι, μόνο κακό θα του κάνουν.

Αν κρίνω μάλιστα από την αμηχανία του στα αβανταδόρικα σχόλια και την αναφορά του στον αντίπαλό του, μάλλον συμφωνεί μαζί μου.

Και ενώ για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο η απόφαση του ΠΑΣΟΚ είναι ειλημμένη και θα υποστηριχθεί ο Θωμάς Ρομπόπουλος, για τον χώρο των βιοτεχνών η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει. Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ήδη ο τέως πρόεδρος Θανάσης Κουλούσιος που πήρε το «πράσινο φως» από την ΠΑΣΚΕΒΕ. Τις αντιρρήσεις του ωστόσο εξέφρασε ο σημερινός σύμβουλος του επιμελητηρίου Ανδρέας Σταμπουλίδης, ο οποίος απειλεί πως αν δεν υπάρξει συνεννόηση θα συγκροτήσει τη δική του παράταξη.

Εν όψει του κινδύνου ύπαρξης δύο «πράσινων» συνδυασμών ζητήθηκε η παρέμβαση της Αθήνας, που συγκάλεσε ειδική συνάντηση συναρμοδίων για την επιλογή κεντρικών και τοπικών στελεχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Να σημειώσω ότι απέναντί τους οι Κουλούσιος – Σταμπουλίδης θα βρουν τον σημερινό πρόεδρο Μαγόπουλο, ο οποίος την προηγούμενη φορά είχε κατέβει ως «αντάρτης» και διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία, στους κόλπους της οποίας επανεντάχθηκε πρόσφατα.


Σχολιάστε εδώ