Το αλαλούμ για τον «πράσινο» υποψήφιο

Η κατηγορηματική άρνηση των «μεγάλων» του πολιτικού προσωπικού του κόμματος (Βενιζέλος, Καστανίδης) να συζητήσουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τον δήμο από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο έφερε τα «πράσινα» τοπικά στελέχη σε δύσκολη θέση, καθώς όλες οι μετρήσεις δείχνουν πως ο Παπαγεωργόπουλος δεν μπορεί να κοντραριστεί από υποψήφιο μικρής επικοινωνιακής ισχύος και περιορισμένης αναγνωρισιμότητας.

Στο κενό που δημιουργήθηκε αποφάσισαν, ως γνωστόν, να δραστηριοποιηθούν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, ανήκοντες και στις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Με επικεφαλής τους τον Γιάννη Μπουτάρη (παράταξη ΚΚΕ), οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Λευτέρης Παπαδόπουλος (παράταξη ΠΑΣΟΚ) και Τάσος Κουράκης (παράταξη ΣΥΝ) ξεκίνησαν προσπάθειες για την «αποκάλυψη» του πενιχρού έργου του σημερινού δημάρχου και την καλλιέργεια της ανάγκης συνεργασίας όλων των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων. Η πρωτοβουλία των «πέντε» αντιμετωπίστηκε αρχικά με αμηχανία, αλλά όχι με εχθρότητα από το τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Τα πράγματα ωστόσο δεν ήταν τα ίδια σε ό,τι αφορά την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, τα οποία επέκριναν σφοδρά την πρωτοβουλία και βιάστηκαν να ξεκαθαρίσουν πως θα κατεβάσουν δικούς τους υποψηφίους για τον δήμο (για να πάρουν τα γνωστά 3% και 5%, αφήνοντας τον Παπαγεωργόπουλο ακλόνητο στον θώκο του).

Η απομάκρυνση του ενδεχομένου να κατεβούν όλοι μαζί οδήγησε τους «πέντε» στην απόφαση να συγκροτήσουν μόνοι τους δημοτική κίνηση -με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη- και να ξεκαθαρίσουν ότι θα κατεβούν στις εκλογές με αυτόν υποψήφιο δήμαρχο, εφόσον δεν βρεθεί μια «λαμπερότερη υποψηφιότητα, στην οποία ευχαρίστως θα παραχωρήσει την πρωτοκαθεδρία», όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Την πρωτοβουλία των «πέντε» δεν άφησαν να… αγιάσει και να δείξει τις όποιες δυνατότητές της ούτε οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ. Με εξαίρεση τον πρώην επικεφαλής Σπύρο Βούγια, οι λοιποί «πράσινοι» σύμβουλοι διαισθάνθηκαν στην ενωτική αυτή πρωτοβουλία μια προσωπική απειλή, ότι δηλαδή θα υποβαθμιστεί η θέση τους και ο δικός τους ρόλος.

• Ο Γιώργος Τανιμανίδης έσπευσε να δώσει συνέντευξη και να προτείνει υποψήφια δήμαρχο την… Εύα Καϊλή, η οποία, προκαλώντας την απόλυτη έκπληξη, δήλωσε πως «αποδέχεται υπό όρους»!!!

• Στον χορό μπήκε και ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, που φανέρωσε το δικό του ενδιαφέρον για το χρίσμα του κόμματός του. Μάλιστα ο Μπάμπης οργάνωσε προχθές εκδήλωση κοπής της πίτας του γραφείου του, στην οποία η προσέλευση του κόσμου υπήρξε πράγματι εντυπωσιακή. Λίγη ώρα πριν ο Μπαρμπουνάκης είχε φροντίσει να καταθέσει στην Περιφερειακή Επιτροπή του κόμματός του έγγραφο αίτημα να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά του από το Κίνημα ενώ στην ομιλία του επετέθη με σφοδρότητα στον σημερινό δήμαρχο, δηλώνοντας πως ήρθε επιτέλους η ώρα για αλλαγή στη διοίκηση του δήμου.

• Την ίδια ώρα κυκλοφορούσαν στην πόλη έντονες φήμες ότι στελέχη του περιβάλλοντος του Χάρη Καστανίδη προσεγγίζουν επώνυμα κοινωνικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους ζητούν να υπογράψουν επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος, υποδεικνύοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Λυσαρίδη.

Ο Γιώργος Λυσαρίδης είναι μαθηματικός και η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από τον χώρο του ποδοσφαίρου, τον οποίο υπηρέτησε ως πρόεδρος της ΕΠΣΜ επί δέκα συναπτά χρόνια, πριν αποχωρήσει, παραδίδοντας τη θέση του στον εκλεκτό του φίλο Διονύση Ψωμιάδη (τον αδελφό του νομάρχη, που μετείχε τότε στο ΠΑΣΟΚόστροφο ψηφοδέλτιο).

Ο Λυσαρίδης ανέλαβε για λίγο τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και στη συνέχεια αυτήν του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, στην οποία είχε παραμείνει επί τεσσάρων υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Πετσάλνικος, Μαγκριώτης, Πασχαλίδης, Καστανίδης).

Η πρωτοβουλία του Καστανίδη μαθαίνω ότι ενόχλησε τόσο την ηγεσία όσο και τους υπόλοιπους βουλευτές του Κινήματος στην πόλη, οι οποίοι θα ήθελαν μια πιο συντεταγμένη πορεία, ζητώντας να υπάρξει ειδική σύσκεψη με τον πρόεδρο του κόμματος για να συζητηθεί το θέμα της Θεσσαλονίκης και να ακουστούν οι ενδεχόμενες υποψηφιότητες.


Σχολιάστε εδώ