Τα ψέματα του μικρού Γλυξβούργου

«Τι παιδική αφέλεια ν’ ανάγουν κάποιοι
τη δική τους ανυπομονησία σε θεωρητικό
(ιστορικό) επιχείρημα!»

Φρίντριχ Ένγκελς

Στους «αναθεωρητές» της πρόσφατης νεοελληνικής ιστορίας φιλοδοξεί(;) να ενταχθεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ και ν’ αποπλύνει το σκοτεινό παρελθόν του, το εύρος του οποίου προσμετρά και μόνο εθνικές καταστροφές (Ιουλιανά ’65, επτάχρονη δικτατορία, εθνική τραγωδία της Κύπρου)… Φορέας και εκφραστής της ξενοκρατίας η δυναστεία των Γλύξμπουργκ, επί έναν και πλέον αιώνα, στηρίχθηκε στους εκάστοτε «προστάτες», τα συμφέροντα των οποίων αντιπροσώπευε στην Ελλάδα! Οικοδόμησε στον πολεοδομικό ιστό που περιβάλλει το τετράγωνο του σημερινού Προεδρικού Μεγάρου την «καθεστηκυία τάξη» θεραπαινίδα των επιθυμιών της. Είναι ενδεικτικό ότι πέριξ των άλλοτε ανακτόρων των Αθηνών έσπευδαν να αποκτήσουν κατοικία οι κάθε μορφής «χρυσοκάνθαροι» της οικονομικής, πολιτικής, δημοσιογραφικής και καλλιτεχνικής ζωής!

Οι τελευταίοι ετέθησαν στην εξυπηρέτηση της «Δυναστείας» με τη στήριξη αντιλήψεων που εκχέονται από το «θεώρημα» της «ελέω Θεού μοναρχίας» και των δυναμικών αξόνων (στρατός, μυστικές υπηρεσίες, σώματα ασφαλείας, διπλωματικό σώμα κ.ά.), στυλοβατών του καθεστώτος της ξενοκρατίας εν Ελλάδι! Είναι ενδεικτικό ότι μέσω των ανακτόρων, ήδη από το 1936, εντονότερα και συστηματικότερα από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, οι ένοπλες δυνάμεις κατευθύνονταν σε πρώτο στάδιο από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίας και στη συνέχεια από τις αντίστοιχες αμερικανικές διά του ΙΔΕΑ και της ΚΥΠ.

Η βασίλισσα Φρειδερίκη ήδη κατά τη διάρκεια του Β’΄ Παγκοσμίου Πολέμου διασυνδέεται με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, και από τον Νοέμβριο του 1952 σε στενή συνεργασία με τον τότε σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Ουίλιαμ Κουίν, και την αποφασιστική συνδρομή του ΙΔΕΑ, θέτουν τις βάσεις για τη συγκρότηση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) και της δημιουργίας του πρώτου πυρήνα στενής συνεργασίας ΚΥΠ-CIA με τους αξιωματικούς Κ. Βέρρο, Γ. Ζωϊτάκη, Βασιλ. Καρδαμάκη, Αλέξανδρο Νάτσινα, Νικόλαο Μακαρέζο και Γ. Παπαδόπουλο. Σε κάθε βήμα τους τα Ανάκτορα συμβουλεύονται τον εκάστοτε σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα και αυτό σημαίνει ότι δεν θα αποτολμούσαν τη ρήξη με τον Κ. Καραμανλή το 1963 και τον Γεώργιο Παπανδρέου το 1965, αν δεν είχαν τη συγκατάθεση ή την υποκίνηση των Αμερικανών!..
Η συνεργασία Ανακτόρων και CIA στην ανατροπή του Γεωργίου Παπανδρέου και τη διαμόρφωση του μορφώματος των «Αποστατών» αποκαλύπτεται από τους «Τάιμς» της Νέας Υόρκης (2 Αυγούστου 1974):
– «Επίσημοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στην Αθήνα εκείνη την εποχή -γράφει η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα- δεν αρνούνται τον ρόλο των ανθρώπων της CIA στις ελληνικές υποθέσεις. Ένας από αυτούς ήταν ο Τζον Μ. Μόρι, αρχηγός του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από το 1962 ως το 1968. Για τον Μόρι αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει βεβαιώσει: ”εργαζόταν για λογαριασμό των Ανακτόρων το 1965. Βοήθησε τον βασιλιά Κωνσταντίνο να ανατρέψει την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου…”».

Την ίδια περίοδο «σύμβουλος» του Κωνσταντίνου εμφανίζεται και ο βοηθός στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο αντισυνταγματάρχης Τζόζεφ Λίπτσικ, η δραστηριότητα του οποίου δεν είχε καμία σχέση μ’ εκείνη του βοηθού στρατιωτικού ακολούθου!
Αλλά αποκαλυπτική για την αμερικανική ανάμιξη στην πτώση του Γεώργιου Παπανδρέου είναι η κυνική και χυδαία απάντηση που έδωσε ο αμερικανός Πρόεδρος, Λίντον Τζόνσον, στον έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον την εποχή των Ιουλιανών ’65, Αλέξανδρο Μάτσα, όταν ο τελευταίος σε τηλεφωνική επικοινωνία τους προσπάθησε να εξηγήσει στον ένοικο τού Λευκού Οίκου ότι καμιά ελληνική Βουλή δεν θα μπορούσε να δεχθεί το Σχέδιο Άτσεσον για την Κύπρο.

Και η απάντηση του αμερικανού Προέδρου:
«Τότε, ακούστε με, κύριε πρέσβη. Γαμώ τη Βουλή σας και το Σύνταγμά σας. Η Αμερική είναι ελέφαντας. Η Κύπρος είναι ψύλλος και η Ελλάδα είναι ψύλλος. Αν αυτοί οι δύο ψύλλοι εξακολουθούν να φέρνουν φαγούρα στον ελέφαντα, μπορεί ο ελέφαντας να τους ρουφήξει με την προβοσκίδα του». Ο πρεσβευτής Μάτσας είπε στον Τζόνσον ότι «θα διαβίβαζε τις απόψεις (του) στον πρωθυπουργό Παπανδρέου, αλλά ήταν βέβαιος για την ελληνική απάντηση: ”Η Ελλάδα είναι δημοκρατία” είπε ο Μάτσας. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εναντιωθεί στις επιθυμίες της Βουλής». Ο Τζόνσον ξέσπασε:
«Θα σας πω ποια απάντηση θα δώσω αν πάρω τέτοιου είδους απάντηση από τον πρωθυπουργό σας. Ποιος νομίζει ότι είναι; Δεν μπορώ να έχω και δεύτερο Ντε Γκολ στα πόδια μου. Πληρώνουμε πολλά αμερικανικά δολάρια στους Έλληνες, κύριε πρέσβη. Αν ο πρωθυπουργός σας μου μιλήσει για Δημοκρατία, Βουλή και Σύνταγμα, τότε εκείνος, η Βουλή του και το Σύνταγμά του μπορεί να μην κρατήσουν επί πολύ». Αργότερα, την ίδια μέρα, ο Τζόνσον τηλεφώνησε πάλι στον Μάτσα και του είπε να θεωρηθεί η συζήτηση «ιδιωτική συνομιλία» και ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναφέρει στην κυβέρνησή του όλα τα λόγια που του είχε πει…

Ο δεσμός των Ανακτόρων και ειδικότερα του Κωνσταντίνου με τους εκπροσώπους τόσο της επίσημης διπλωματικής εκπροσώπησης της Αμερικής όσο και με τους σκοτεινούς της CIA και των άλλων μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην Αθήνα, αποκλείει το ενδεχόμενο να αγνοούσε ο Κωνσταντίνος τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανατροπή της δημοκρατίας και την επιβολή της δικτατορίας, είτε των στρατηγών είτε των «μικρών»- άλλωστε από τις ίδιες πηγές είχαν πληροφορηθεί τα Ανάκτορα ήδη από το 1963 για την ύπαρξη της «χούντας των συνταγματαρχών» (Γ. Παπαδόπουλος και Σία). Και όμως, σύμφωνα με την καταγγελία τού πρωθυπουργού των «Αποστατών» Στέφανου Στεφανόπουλου, προώθησαν τον Γ. Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του σε καίριες θέσεις του μηχανισμού του στρατεύματος, κι ενώ ο ίδιος ο κ. Στεφανόπουλος είχε ζητήσει την αποστρατεία του!


Σχολιάστε εδώ