Ίντριγκες στη Νεολαία

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και στον χώρο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή η πρόσφατη εγκύκλιος της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για τη συγκρότηση των νομαρχιακών πυρήνων νέας γενιάς, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τη βάση του εγχειρήματος για την ανασυγκρότηση της Νεολαίας σε μια νέα κατεύθυνση.

Καλές οι προθέσεις, δεν ξέρω όμως αν το αποτέλεσμα θα είναι το αναμενόμενο, αφού με τη δημοσίευση της εγκυκλίου άρχισε να αναζωογονείται το κλίμα ανταγωνισμού και ομαδοποιήσεων που υπήρχε μέχρι πρότινος, και οδήγησε τον Παπανδρέου στην κατάργηση του οργάνου.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, δικαίωμα συμμετοχής στο υπό σύσταση όργανο έχουν νέοι και νέες έως 28 χρονών που συμμετέχουν στις νομαρχιακές και περιφερειακές επιτροπές του Κινήματος, στα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια, στις δημοτικές οργανώσεις, σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές, συνεταιριστικές και αθλητικές οργανώσεις και στα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας.

Το τελευταίο λοιπόν αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι», αφού η πιστοποίησή του… είναι σχεδόν αδύνατη σε περιοχές όπου τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και καιρό. Εκμεταλλευόμενοι μάλιστα κάποιοι στην Καλαμαριά τη συγκεκριμένη ασάφεια, επιχείρησαν διά της πλαγίας οδού (βλέπε διασυνδέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη) να περάσουν μέσω φαξ καμιά πενηνταριά ονόματα συμμετεχόντων σε ένα δημοτικό συμβούλιο που έχει να λειτουργήσει πέντε χρόνια. Ευτυχώς τους πήρε γρήγορα χαμπάρι η δημοτική οργάνωση και έστειλε τη σχετική καταγγελία για να προλάβει τυχόν παραποίηση του καταλόγου των θεσμικών της εκπροσώπων στον χώρο της νεολαίας, στην οποία μάλιστα κάποιοι ήθελαν να εμπλέξουν και τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη, που μάλλον το πήρε γρήγορα χαμπάρι και απέφυγε τις κακοτοπιές (σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, του ζητήθηκε να νομιμοποιήσει τον πλαστό κατάλογο του ανενεργού Δημοτικού Συμβουλίου Νέων).
Θα μου πείτε τώρα, γιατί τόση «σπουδή»;

Μάχη ελέγχου της Θεσσαλονίκης και τίποτε άλλο, αφού η νέα αυτή επιτροπή θα εκλέξει πενταμελές συντονιστικό όργανο που θα αναλάβει τις διαδικασίες ανασύνταξης του χώρου της Νεολαίας. Αυτή είναι η διακύβευση και το επόμενο διάστημα προβλέπεται να επαναληφθούν σκηνές νεανικού ροκ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα συγκροτήσει και στη Θεσσαλονίκη ομάδες διαλόγου και θα αναλάβει τη διοργάνωση των θεματικών περιφερειακών συνεδρίων που θα γίνουν την άνοιξη, στα οποία θα αποφασιστεί ο νέος τρόπος οργάνωσης της Νεολαίας πανελλαδικά. Έχει μέλλον δηλαδή η ιστορία και θα παρακολουθήσουμε πολλά επεισόδια νεανικών κονταροχτυπημάτων.


Σχολιάστε εδώ