τυποΘεσσαλονίκη

~Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 5/1	«Αγγελιοφόρος» 6.160	«Μακεδονία» 3.120
Παρασκευή 6/1	«Αγγελιοφόρος»    -	«Μακεδονία» 4.200
Σάββατο 7/1	«Αγγελιοφόρος» 6.600	«Μακεδονία»     -
Κυριακή 8/1	«Αγγελιοφόρος» 16.450	«Μακεδονία» 9.100
Δευτέρα 9/1	«Αγγελιοφόρος» 5.890	«Θεσσαλονίκη» 3.580
Τρίτη 10/1	«Αγγελιοφόρος» 6.030	«Μακεδονία» 3.010
Τετάρτη 11/1	«Αγγελιοφόρος» 7.580	«Μακεδονία» 3.100

~Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε ανήμερα τα Φώτα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των αρχών της πόλης.

~ Κατά την ομιλία του στην τελετή της κοπής, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της

ΕΣΗΕΜ-Θ, Δημήτρης Γουσίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ρόλο των δημοσιογράφων σήμερα, στα προβλήματα του κλάδου, αλλά και στις κινητοποιήσεις που έγιναν το 2005.

~ Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Ακολούθησε δεξίωση, ενώ στα παιδιά των δημοσιογράφων, που νωρίτερα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση, μοιράστηκαν δώρα.

~ Στην τελετή της κοπής παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νικόλαος Τσιαρτσιώνης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Γεώργιος Σαλαγκούδης, και Αθλητισμού, Γεώργιος Ορφανός, οι βουλευτές Αδάμ Ρεγκούζας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Τάσος Σπηλιόπουλος, Στέλιος Παπαθεμελής, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Χάρης Καστανίδης, Χρύσα Αράπογλου και Ασημίνα Ξηροτύρη, o διοικητής του Γʼ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Ηλίας Πέτσας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας κ.λπ.

~ Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του παριστάμενου προέδρου της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρη Τσαλαπάτη, ενώ στην κλήρωση των «καλών δώρων» τυχεροί αναδείχθηκαν ο Μπλέτσας, ο Αλεξανδρίδης και η Γκάλη. Άντε και του χρόνου…

~ Σε… Σαλώμη αναδεικνύεται η κυρία του κυρίου στον «Αγγελιοφόρο». Νέο θύμα της ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα κ. Τζίτζιρας, ο οποίος είδε την έξοδο ύστερα από σύντομη αντιπαράθεση με την κυρία.

~ Την αδελφή της προσέλαβε και τοποθέτησε υπεύθυνη μάρκετινγκ του γραφείου των Αθηνών του «Αγγελιοφόρου» η διευθύντρια μάρκετινγκ της εφημερίδας. Άντε και τους θείους τώρα…

~ Μια περιπέτεια της υγείας της κρατά για μέρες τη Θάλεια μακριά από το γραφείο της. Τη συμπάθειά μας, μαζί με ευχές για ταχεία ανάρρωση.

~ Αυξήσεις μισθών κάνει σε γνωστά «γαλάζια παιδιά», που εργάζονται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, ο Δημήτρης Τσάμης.

~ Δεν πρόλαβε να καυχηθεί για τα νούμερα του τελευταίου διμήνου και μαζεύτηκε ο Θωμάς, βλέποντας τα πρώτα στοιχεία των νέων μετρήσεων της Focus. Ο 102 χάνει ακροατές, λένε τα στοιχεία, κάνοντας τον Θωμά να χάσει το γέλιο και τον ύπνο του.

~ Καλά, ρε Νούλη, διαβάζεις τη βδομαδιάτικη στήλη του τύπου που γλείφει τους ανωτέρους του, εκθειάζει τον προστάτη του και επικρίνει τον αντίπαλο του τελευταίου; Για πρόσεξέ τον, γιατί γελάνε στην ΕΡΤ διαβάζοντάς τον.

~ Με τον αέρα που της έδωσε η προνομιακή σχέση με τον αρχηγό, ήταν φυσικό να μετεξελιχθεί σε στρίγγλα και να τα βάζει καθημερινά πλέον με τους συναδέλφους της. Η κατάσταση έγινε αφόρητη και αγωνίζομαι να μη γράψω τα σημεία και τέρατα που μαθαίνω. Ας μαζευτούν και οι δύο.

~ Τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο μεγαλομέτοχος της «Μακεδονίας», Γιάννης Ρήγας, για να ακούσει τις προτάσεις που ετοίμασε για την αναδιοργάνωση του μαγαζιού ο νέος εκδότης Κώστας Ζουράρις. Παρεμπιπτόντως, θα ενημερωθεί πιστεύω και για τις παρατυπίες που διαπίστωσε ο νέος οικονομικός διευθυντής που, ψάχνοντας τα βιβλία… έχασε τα μαλλιά του!

~ Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός στα μουσικά ραδιόφωνα. Ενισχυμένο το ανανεωμένο πρόγραμμα του Heart FM του Τουρώνη, στο οποίο εντάχθηκαν δύο παραγωγοί του Kiss FM (Περτσινίδης) και δύο προερχόμενοι από τον Zoo και τον Rainbow του Ανδρώνη. Αναμένεται αντεπίθεση.

~ Τρελάθηκαν οι του Antenna, βλέποντας τον Τσιτσόπουλο να τους εγκαταλείπει, βρίσκοντας περισσότερα λεφτά στον Παλμό 96,5. Ακόμα απορεί ο Γαλανός που ο Στέφανος δεν μπήκε καν στον κόπο να τον ενημερώσει. Δεν ήξερε, δεν πίστευε, δεν ρώταγε ο Γαλανός και την πάτησε. Σειρά έχει πλέον ο Βέρρος.

~ Γιγαντοαφίσα για να διαφημιστεί η συμμετοχή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην πρωινή ζώνη του σταθμού κυκλοφόρησε ο Star FM. Σλόγκαν της το «θα σας χορέψουμε στο ταψί».

~ Πριβέ πάρτι με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου ετοιμάζει ο Παλμός 96,5 για τις 25 του μηνός. Νεότερα στο επόμενο φύλλο.

~ Πολλές ακροάτριες αναγνώρισαν τον «Πατριάρχη» του 102 που… κλέβει καρδιές. Θυμήθηκαν, λένε, τη φωνάρα του από παλιότερες εμφανίσεις του σε πειρατικούς σταθμούς της πόλης. Φούντωσε η νοσταλγία και με το ζόρι κρατιούνται να μην εισβάλουν στο στούντιο της Αγγελάκη και τον κάνουν τσακωτό. Θα μπουκάρω μαζί τους!..

~ Το νέο τοπικό πρόγραμμα της Cosmos Τηλεόραση ετοιμάζουν οι εδώ συνεργάτες του Ευαγγελάτου. Οι συνεργασίες κλείστηκαν, αλλά δεν ανακοινώνονται, καθώς απομένει η έγκριση από την Αθήνα. Έμαθα, πάντως, ότι στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού θα περιλαμβάνονται:

– Ωριαία αθλητική εκπομπή

– Ενενηντάλεπτο ενημερωτικό μαγκαζίνο

– Ωριαίο δελτίο τοπικών ειδήσεων

– Ένα τηλεπαιχνίδι που θα παράγεται στη Θεσσαλονίκη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα γεμίζει με εκπομπές που ετοιμάζει η Αθήνα.


Σχολιάστε εδώ