«Σκοτώνονται» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Στην επιστολή γίνονται αναφορές στη λειτουργία του συντονιστή Δ. Τσαβδαρίδη, ο οποίος κατηγορείται πως δεν συγκαλεί συνεδριάσεις, ούτε συνεργάζεται με τα μέλη του οργάνου.

Πριν καλά καλά φτάσει η πρώτη επιστολή των «τεσσάρων», έστειλαν νέα επιστολή τα ίδια μέλη που συγκροτούν την πλειοψηφία της γραμματείας της ΝΕ. Αφορμή οι εξελίξεις στην υπόθεση της αξιοποίησης των χώρων της ΔΕΘ, μέσω του σχεδίου Μπακατσέλου, με το οποίο προωθείται η κατασκευή εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων κ.λπ. στον μοναδικό χώρο του κέντρου της πόλης που έμεινε ελεύθερος από τους εργολάβους.

Στη νέα επιστολή υπογραμμίζεται ότι η παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να αποκατασταθεί η καταστατική λειτουργία της οργάνωσης στην πόλη.

Πληροφορούμαι ότι νέο πρόβλημα δημιουργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Τσαβδαρίδης αποχώρησε από τη συνεδρίαση της γραμματείας, δηλώνοντας πως δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της να συζητά διάφορα θέματα και ότι έχει την προς τούτο έγκριση της γραμματέως του Εθνικού Συμβουλίου, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ο ίδιος μάλιστα διαμήνυσε σε δημοσιογράφους πως θα παραπέμψει στο πειθαρχικό τα τέσσερα μέλη της γραμματείας που αμφισβητούν την ηγεμονία του.

Βέβαια, θα ήταν ψέμα να πει κανείς ότι τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης περιορίζονται μόνο στη Νομαρχιακή Αʼ Θεσσαλονίκης. Τα ίδια περίπου προβλήματα αντιμετωπίζει και η Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει να συνεδριάσει από το καλοκαίρι, καθώς ο γραμματέας της Νίκος Κριθαρίδης ασχολείται με την εφημεριδούλα που εκδίδει -χωρίς να εμφανίζεται φυσικά το όνομά του- στην οποία καταχωρούνται δημοσιεύματα κατά των «εσωκομματικών του αντιπάλων».

Εκνευρισμένα από την απόλυτη απραξία πολλά μέλη της Περιφερειακής προσανατολίζονται να στείλουν και αυτά επιστολή στην κομματική ηγεσία αναφέροντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στην περιοχή.

Μέσα σε ένα έτσι διαμορφούμενο κλίμα, αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η Νομαρχιακή για να συζητήσει την έγκριση των εκ νέου υποψηφιοτήτων των τεσσάρων «πράσινων» δημάρχων (Καλαμαριάς, Συκεών, Νεάπολης και Τριανδρίας). Στη συνεδρίαση πρόκειται να παραστεί και ο Πέτρος Ευθυμίου ως υπεύθυνος για την περιοχή της Θεσσαλονίκης εκ μέρους της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών. Ας φορέσει πανοπλία να μην τον πάρουν τα σκάγια…


Σχολιάστε εδώ