Αιρετικά

«Πριν αναλάβω τον Ηρακλή, ήμουν προπονητής στη Νίκη Βόλου και τον είδα σε κάποια παιχνίδια με την Κοζάνη. Όταν ανέλαβα την ομάδα, ζήτησα από τη διοίκηση τον Παντελή, καθώς είχα διακρίνει αρκετά θετικά στοιχεία σε αυτόν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει εξελιχθεί έτσι όπως περίμενα εγώ, ενώ την πρώτη χρονιά τα πήγε πολύ καλά, πετυχαίνοντας έξι ή επτά γκολ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τις επόμενες χρονιές είχε να συναγωνιστεί ποδοσφαιριστές όπως ο Έντερσον, ο Μαχλάς, ο Μίετσελ, ο Κουχάρσκι, με αποτέλεσμα να μην έχει πολλές συμμετοχές, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για έναν σέντερ φορ με το δικό του στυλ. Ο Παντελής έχει συγκεκριμένο στυλ και μπορεί να βελτιωθεί μόνο μέσα από τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια», μας είπε ο Σέρβος που θεωρεί ότι ο παίκτης έχει προδιαγραφές για μεγάλη καριέρα. «Πιστεύω ακόμη στον Παντελή και στο τι μπορεί να κάνεις αυτός, καθώς είναι ένας ικανός ποδοσφαιριστής, με μεγάλες δυνατότητες». Καλή γνώμη για τον Καπετάνο έχει και ο Έγκεν Γκέραρντ. Ο Ολλανδός, άλλωστε, τον καθιέρωσε. «Ο Παντελής ήταν στον Ηρακλή πριν αναλάβω την ομάδα. Από τις πρώτες προπονήσεις διαπίστωσα ότι είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, με διάθεση να δουλέψει σκληρά για να βελτιωθεί και αποφάσισα να του δώσω αρκετές ευκαιρίες. Βέβαια αυτό ήταν λάθος μου, γιατί τότε η διοίκηση ήθελε να παίζουν οι μεγάλοι παίκτες που θα έβγαζαν την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος πάντων, δεν θέλω να λέω συνέχεια τα ίδια. Αν δεν κάνω λάθος, ο Παντελής είναι 22 χρονών και μπορεί να βελτιωθεί σε κάποια πράγματα ώστε να γίνει ακόμη καλύτερος», τόνισε ο Ολλανδός.

Για Πειραιά!

Παρά την αστάθεια που παρουσίασε στην απόδοσή του, ο Καπετάνος προκάλεσε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ο Μπάγεβιτς ζήτησε από τη διοίκηση τον ποδοσφαιριστή, ο Λούβαρης χτύπησε την πόρτα του Σπανουδάκη, αλλά ο Χούλης τούς πρόλαβε και έκλεισε τον δρόμο για το λιμάνι, τηρώντας τη δέσμευσή του προς τον ΓΣ Ηρακλής. Η μέχρι πριν από λίγο καιρό παρουσία του Χούλη στην ΠΑΕ κράτησε μακριά τους «μνηστήρες» του Καπετάνου, οι οποίοι μόλις έμαθαν ότι ο Σπανουδάκης επιστρέφει στην ΠΑΕ, είδαν τις ελπίδες τους να αναπτερώνονται. Πριν καν ο Σπανουδάκης αναλάβει και τυπικά την ΠΑΕ, το όνομα του Καπετάνου «έπεσε» στο τραπέζι και το… παζάρι πήρε μπρος. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ άρχισαν να πλειοδοτούν για τον Καπετάνο, με τον Σπανουδάκη να κρατά στα χέρια του το… σφυρί, μετρώντας αργά (στην προσπάθειά του να ανεβάσει την τιμή) «ένα, δύο…».


Τα φαβορί φέρνουν κέρδη

Σε καλό μάς βγήκε την περασμένη εβδομάδα το αγγλικό δελτίο, καθώς οι τέσσερις άσοι που είχαμε προτείνει μας οδήγησαν πρωτοχρονιάτικα στο ταμείο, γιορτάζοντας έτσι το 2006 με γεμάτες τσέπες. Αυτό το Σαββατοκύριακο σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα έσοδά μας, με το νέο κουπόνι να μας δίνει περισσότερες επιλογές, αφού ένα ένα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης μπαίνουν και πάλι σε αγωνιστική τροχιά.
Πάμε στα ματς του αγγλικού Κυπέλλου. Τα μεγάλα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο, γι’ αυτό και εμείς θα ποντάρουμε πάνω τους. Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει η Τσέλσι κόντρα στη Χάντερσφιλντ, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια. Το ίδιο σημείο θα επιλέξουμε υπέρ της Άρσεναλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Νιούκαστλ, αλλά και της Ίπσουιτς απέναντι στην Πόρτσμουθ, καθώς το Κύπελλο Αγγλίας προσφέρεται για εκπλήξεις, ενώ θα ρισκάρουμε με το διπλό της φορμαρισμένης Μπόλτον.
Συνεχίζουμε με ιταλικό και ισπανικό πρωτάθλημα. Στο Καμπιονάτο θα παίξουμε τον άσο της Παλέρμο κόντρα στη Γιουβέντους, καθώς η απόδοση που προσφέρει αξίζει το ρίσκο. Πολύ δύσκολα θα «σπάσουν» οι άσοι της Λάτσιο και της Μίλαν απέναντι σε Άσκολι και Πάρμα αντίστοιχα. Τέλος, στην Πριμέρα Ντιβιζιόν θα πάμε για τα σίγουρα με τους άσους της Οσασούνα και της Θέλτα, ενώ θα πάρουμε το ρίσκο με αυτόν της Μπιλμπάο, η οποία παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή.


Αισιοδοξούν οι οπαδοί για μια καλύτερη χρονιά…

Απόλυτα ικανοποιημένοι έμειναν οι οπαδοί της ΑΕΚ από τη χρονιά που έφυγε. Η «Ένωση» των χιλίων προβλημάτων έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περσινή περίοδο, με τον Βασσάρα να της κόβει τη φόρα στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ φέτος διεκδικεί με αξιώσεις τους δύο εγχώριους τίτλους. Γι’ αυτό κάνουν χιούμορ. Στις διάφορες ιστοσελίδες δίνουν ρεσιτάλ. Για παράδειγμα, είπε κάποιος ότι η χειρότερη στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς ήταν σίγουρα η ανανέωση του συμβολαίου του Μάλμπασα. Ο σέρβος αμυντικός αποκτήθηκε από τη ρωσική Τέρεκ Γκρόζνι τον Δεκέμβριο του 2004, με τον Φερνάντο Σάντος να του δίνει πίστωση χρόνου, αφού είχε μείνει έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν πήρε κανονικά μέρος στην προετοιμασία και είχε τις ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί, χάνοντας τη θέση του από τον Νίκο Γεωργέα. Η επιμονή, πάντως, του Σάντος και των συνεργατών του να τον κρατούν στην ομάδα δείχνει ότι κάτι παραπάνω γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το πήρε απόφαση…

Τη μεγάλη απόφαση πήρε ο Σίμος Κρασσάς, ο οποίος άκουσε τις παραινέσεις του Φερνάντο Σάντος ότι πρέπει να δοθεί σε μια μικρότερη ομάδα προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να αποκτήσει εμπειρίες. Εξάλλου, ο πορτογάλος τεχνικός έδειξε ότι τον υπολογίζει στα μελλοντικά του πλάνα, αρκεί βέβαια ο νεαρός μέσος με τον δανεισμό του στον Πανιώνιο να του αποδείξει ότι αξίζει. Ο Κρασσάς, πάντως, υπολόγιζε πολύ στη φυγή του Σέζαρ. Μόλις λοιπόν έμαθε ότι ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, πήρε την απόφαση να κατηφορίσει στη Νέα Σμύρνη, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι με τον Σέζαρ θα έβλεπε πάγκο.

Προκαλούν Ουντέζε – Σικαμπάλα

Οργισμένοι είναι στον ΠΑΟΚ με την καθυστερημένη επιστροφή των Ουντέζε και Σικαμπάλα. Μάλιστα πολλοί στο «στρατόπεδο» του «Δικέφαλου» μίλησαν για πρόκληση και αδιαφορία από δύο ποδοσφαιριστές στους οποίους στήριξαν πολλά κατά τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας. Η στάση τους έχει προβληματίσει τον Γιώργο Κωστίκο, ο οποίος είναι βέβαιο ότι δεν θα τους υπολογίζει για το ματς της Δευτέρας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μάλιστα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει έτσι αυτό το περιστατικό και θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους δύο ποδοσφαιριστές που χάλασαν το καλό κλίμα που υπήρχε το τελευταίο διάστημα στην ομάδα. Δεν έμαθαν τόσα χρόνια;

Μόνιμη απουσία

Συνηθισμένη έγινε πλέον η απουσία του Μίλεν Πέτκοφ από την αποστολή του Ατρόμητου. Ο βούλγαρος επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να γίνει ο ηγέτης της ομάδας του Περιστερίου, στην επάνοδό της έπειτα από αρκετά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο, οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί του έχουν δυσαρεστήσει τον Γιώργο Παράσχο και τους οπαδούς της ομάδας που βλέπουν ένα από τα βασικά «όπλα» του Ατρόμητου να μην προσφέρει τα αναμενόμενα. Γι’ αυτό, άλλωστε, σκέφτονται ακόμα και τη λύση του συμβολαίου του.

Το όνειρο

Η συνάντηση έγινε τυχαία στο αεροδρόμιο και ο άνθρωπος έλεγε τα απίστευτα. Εντός των ημερών να περιμένουμε μία ακόμη αποχώρηση από την ΚΑΕ Άρης. Και δεν μιλάμε για παράγοντα που εισπράττει είτε λέει ότι φέρνει χορηγίες, αλλά για έναν άνθρωπο που βάζει τα λεφτάκια του και δεν γουστάρει τη δημοσιότητα. Δημήτρης είναι το μικρό του όνομα και βρίσκεται πάντα πίσω από τις κάμερες, δεν θέλει να έχει επαφή με τους δημοσιογράφους και απλώς πληρώνει όταν χρειαστεί, μπαλώνοντας τις τρύπες. Κάπως έτσι θα υλοποιηθεί και ένα όνειρο.

Λογική

Και αν πράγματι ο άνθρωπος μας είπε τα πράγματα με το όνομά τους και φύγει ο Δημήτρης, θα πρέπει να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος. Να, λοιπόν, ένα πρόβλημα, γιατί άλλο να είσαι Άρης και να γουστάρεις και άλλο να το παίζεις Άρης για να… λεζαντιάρεις. Με το δεδομένο μάλιστα ότι έφυγε ένας ακόμη άνθρωπος που πλήρωνε, λογικά θα υπάρξουν και προβλήματα οικονομικής φύσεως. Και είναι σε εκκρεμότητα τρεις δικαστικές αποφάσεις. Ο Ηρακλής, ο Μπάρτον και ο Ζούρος θέλουν τα λεφτά τους. Και συνήθως στο εργασιακό δίκαιο δικαιώνονται οι εργαζόμενοι.

Τον έμαθαν

Η στήλη εύχεται πραγματικά περαστικά στον Αλέξη Παναγιωτόπουλο και καταδικάζει απερίφραστα την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Μπράιαν Μπρέισι, αλλά, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πριν από το επεισόδιο λίγοι γνώριζαν ότι υπήρχε παίκτης του Ηρακλή ονόματι Παναγιωτόπουλος. Είκοσι τρία λεπτά συμμετοχής σε δέκα αγώνες είχε ο αθλητής και με μόλις δύο πόντους. Πλέον, όμως, τον έμαθαν όλοι.

Επαφές

Διαβάζει ο απλός φίλαθλος εφημερίδες, πλάθει διάφορες εικόνες με το μυαλό του, φαντάζεται διάφορα πρόσωπα και νομίζει ότι ασχολείται με κάτι εξαιρετικά σοβαρό. «Θα μιλήσουν μέσα στις επόμενες μέρες Γούμενος και Σπανουδάκης για τον Καπετάνο», έγραφε μία. Προς ενημέρωση, είναι κολλητοί και έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Μπορεί, επίσης, να μιλήσουν πέντε φορές την ημέρα, να βγουν το βράδυ για καμιά τσάρκα, αλλά για τον Καπετάνο να μη μιλήσουν. Ξέρετε γιατί; Γιατί… καίγονται πολύ λιγότερο απ’ όσο νομίζουν κάποιοι. Ίσως ο Σπανουδάκης τη δεδομένη εποχή να ασχολείται, αλλά για άλλους λόγους. Ας μην τους αναλύσουμε.

Θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιό του!

«Επιτέλους ησύχασα…». Τα πρώτα λόγια που βγήκαν από το στόμα του Κώστα Κιάσσου, όταν ολοκληρώθηκε η ένταξή του στην Ανόρθωση. Ο Χανιώτης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που βρήκε στην Κύπρο. Με όποιον μίλησε τηλεφωνικά είχε να λέει για τον επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας που έχει επιβάλει στη «μεγάλη κυρία» ο Τιμούρ Κετσπάγια. Σύμφωνα με τον Κιάσσο, «πολλές ομάδες στην Ελλάδα θα ζήλευαν την οργάνωση της Ανόρθωσης».
Το συμβόλαιο του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ, του Ηρακλή και του Πανιωνίου είναι εξάμηνο. Οι αποδοχές του θα φτάσουν τις 60.000 ευρώ. Καλά λεφτά για τόσο μικρό διάστημα. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος, «αποκλείεται να τα έβρισκα στην Ελλάδα, διότι δεν υπάρχουν χρήματα». Γι’ αυτό σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παρατείνει την παραμονή του στην Κύπρο για άλλον έναν χρόνο. Αρκεί, βέβαια, να ικανοποιηθεί οικονομικά, όπως διεμήνυσε μέσω του ατζέντη του στους παράγοντες της Ανόρθωσης.

Στην μπούκα ο Αχιλλέας

Με τον Μπέο τα έχουν στο Αιγάλεω. Οι άνθρωποι του «Σίτι» υποστηρίζουν ότι φέρθηκε αχάριστα και περιμένουν πλέον στη γωνία για να ανταποδώσουν τη συμπεριφορά. Τι έκανε ο Αχιλλέας; Σύμφωνα με όσα ακούγονται στην πιάτσα, όταν συμφώνησε με τον Μπάρκογλου, έδωσε μία επιταγή 70.000 ευρώ για να αγοράσει το υπόλοιπο του συμβολαίου που είχε ο παίκτης με το Αιγάλεω. Το ίδιο ποσό έδωσε και ο Μπάρκογλου από την τσέπη του.

Όταν, όμως, έμεινε ελεύθερος, ο Χαϊδαριώτης την έκανε για άλλες πολιτείες. Αθέτησε τη συμφωνία του και άρχισε να αναζητά άλλον σταθμό για την καριέρα του. Οι άνθρωποι του Αιγάλεω σεβάστηκαν τον Μπέο και του επέστρεψαν την επιταγή. Ποια ήταν η απάντηση του Αχιλλέα; Η σφήνα σε μία μεταγραφική υπόθεση που ενδιέφερε το Αιγάλεω. Η ανάμειξη του Μπέου προκάλεσε οικονομική ζημία στην ομάδα της δυτικής Αττικής, καθώς αύξησε το κόστος της επικείμενης μεταγραφής. Μάλλον δικαιολογημένος είναι ο εκνευρισμός των ανθρώπων του «Σίτι».


Το δωράκι από τη Γλασκώβη!

Στην Ελλάδα πέρασε την Πρωτοχρονιά ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ήρθε με την ευκαιρία της… αποβολής του στο πρωτάθλημα της Σκωτίας. Οι φήμες έλεγαν ότι του έκατσε κουτί η κόκκινη. Διότι μπορεί να έχει χιόνι στη Γλασκώβη αυτή την περίοδο, αλλά, όπως και να ‘χει, η Ελλάδα προσφέρει άλλη μαγεία. Όλα άρχισαν από την πλάκα που έκαναν στον παίκτη για τη σύμπτωση να αποβληθεί παραμονές Πρωτοχρονιάς. Η πλάκα έγινε στο Κολωνάκι, όπου εμφανίστηκε το… μοντέλο μόλις πάτησε το πόδι του στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία της άφιξης του Κυργιάκου άρχισα να ρωτώ για την επιμονή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να τον συμπεριλαμβάνουν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Σε κάθε επίσημο έντυπο ο Σωτήρης λογίζεται ως παίκτης του «τριφυλλιού». Τι εξυπηρετεί αυτή η τακτική δεν γνωρίζουμε. Ίσως, όμως, αποτελεί και το άλλοθι όσων απέτυχαν να κερδίσουν την υπόθεση στη ΦΙΦΑ.

Μιας και αναφερθήκαμε στην υπόθεση Κυργιάκου, αξίζει να αναφέρουμε μία φήμη που κυκλοφορεί δεξιά και αριστερά! Σύμφωνα με τη φημολογία, κάποιος στην Αθήνα πήρε ένα σεβαστό ποσό από τη μεταγραφή του διεθνούς αμυντικού στη Ρέιντζερς. Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, ίσως εξηγηθούν πολλά από τα σφάλματα που οδήγησαν στην ήττα των «πρασίνων». Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αποπομπές στελεχών…


Με Οφορίκουε – Κωνσταντινίδη κόντρα στη Λιβαδειά ο ΟΦΗ

Τα χέρια του τρίβει ο Βαγγέλης Βλάχος έπειτα από την εξασφάλιση των δελτίων του Κώστα Κωνσταντινίδη και του Πίτερ Οφορίκουε. Ο τεχνικός του ΟΦΗ θα έχει στη διάθεσή του τους δύο ποδοσφαιριστές για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, ενώ δεν αποκλείεται να τους ρίξει από την αρχή στη μάχη.

Κυρίως ποντάρει στη συμμετοχή του Οφορίκουε λόγω της απουσίας του Νίκου Μαχλά, καθώς έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την απογοήτευσή του για την έλλειψη ικανών επιθετικών. Ο «Πίπης», πάντως, αποτελεί μία περίπτωση που μπορεί να του λύσει τα χέρια, αφού το ταλέντο του φτάνει και περισσεύει, ενώ παράλληλα γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα προσαρμογής.
Με την έλλειψη παικτών που υπάρχει στον ΟΦΗ, ακόμα και οι αδρανείς επί μήνες Οφορίκουε και Κωνσταντινίδης μοιάζουν με… Ροναλντίνιο και Νέστα αντίστοιχα για τον Βλάχο!


Ονειρεύεται Μουντιάλ…

Το Μουντιάλ της Γερμανίας ονειρεύεται ο Ριβάλντο. Ο βραζιλιάνος άσος του Ολυμπιακού δεν κρύβει ότι στόχος του είναι η κλήση του στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη. Ο 33χρονος φέρεται αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος προκειμένου να προσελκύσει το βλέμμα του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα. Παρ’ όλα αυτά ο «Ρίμπο» δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να αφήσει εκτός αποστολής έναν εκ των Ροναλντίνιο, Κακά, Ρομπίνιο και Ζουνίνιο. Οι άλλοι, βέβαια, θα τρέχουν! Ο «Ρίμπο»; Θα αντέξει τόσο γρήγορο… περπάτημα;


Σχολιάστε εδώ