Το ΚΚΕ σε Ορφανό – Ψωμιάδη

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπείες της τοπικής οργάνωσης του κόμματος με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, τον Άγγελο Τζέκη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, τον Χρίστο Κόφφα, μέλος της ΚΕ και τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟΘ, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό.

Στις συζητήσεις αυτές ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από το ζήτημα του αντικομμουνιστικού μνημονίου που πρόκειται να συζητηθεί στην κοινοβουλευτική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκφράστηκε κατ’ αρχήν συμφωνία ως προς την αντίδραση που πρέπει να εκδηλωθεί απέναντι σε αυτού του είδους τις ενέργειες.

Ο νομάρχης τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά καταδικάζει τέτοιου είδους λογικές που μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω και δεσμεύτηκε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου θα θέσει το θέμα προς συζήτηση. Από την πλευρά του ο Γ. Ορφανός δήλωσε ότι τέτοιες λογικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ιδιαίτερα στη χώρα μας όπου υπάρχει πλούσια εμπειρία. Μπορεί, άλλωστε, να διαφωνείς με κάποια άποψη, αλλά δεν μπορείς να τη διαγράφεις, να την απαγορεύεις.


Σχολιάστε εδώ