Οι συμφωνίες Σημίτη πίσω από τις απαγωγές Πακιστανών

Όσο για τη ΝΔ απλώς σημειώνουν ότι «δεν αποπροσανατολίζονται από τον υποτιθέμενο καβγά στο εσωτερικό της κυβέρνησης» ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όλη την εβδομάδα τα στελέχη του ΚΚΕ δεν έκρυβαν τη σιγουριά τους ότι οι απαγωγές τον Πακιστανών όχι μόνο έγιναν, αλλά εξελίχθηκαν με βάση συμφωνίες που έγιναν στο πλαίσιο της ΕΕ από την κυβέρνηση Σημίτη, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ανάγκη ο λαός να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει την κατάργησή τους.

Την Πέμπτη η γ.γ. του κόμματος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του έθεσε το θέμα με τους πακιστανούς μετανάστες, αλλά και του μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού της Ανατολικής Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 24 Ιανουαρίου, η κ. Παπαρήγα το χαρακτήρισε «φασιστικό παραλήρημα», τονίζοντας ότι «κηρύσσει τον πόλεμο κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας». Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το μνημόνιο αυτό τελικά δεν θα εγκριθεί και κάλεσε τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα τα στελέχη του κόμματος ετοιμάζονται για τη συγκέντρωση την Πέμπτη, 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, όπου θα δώσουν το «παρών» όλες οι κομματικές οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής καθώς και το ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η Α. Παπαρήγα και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αμερικανική πρεσβεία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συναντήσεις αντιπροσωπειών των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ με νομάρχες, δημάρχους, προέδρους σωματείων και άλλων φορέων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου και να τους ζητήσουν να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στα συμβούλια όπου προΐστανται και να συμβάλουν στην καταδίκη του.


Σχολιάστε εδώ