τυποΘεσσαλονίκη

~Πεσμένες ήταν οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι Θεσσαλονικείς άφησαν τις συνήθειές τους και… το ‘ριξαν στα ψώνια και στις γιορταστικές διαδρομές. Συγκεκριμένα, μέσα στην πόλη η «Μακεδονία» και ο «Αγγελιοφόρος» πούλησαν τα παρακάτω φύλλα:

Τετάρτη 21/12 «Αγγελιοφόρος» 5.300 «Μακεδονία» 2.900
Πέμπτη 22/12 «Αγγελιοφόρος» 5.250 «Μακεδονία» 2.850
Παρασκευή 23/12 «Αγγελιοφόρος» 4.700 «Μακεδονία» 2.850
Σάββατο 24/12 «Αγγελιοφόρος» 10.300 «Μακεδονία» 8.100

~Κατήφεια έφερε στην ΕΤ3 η πτώση που παρατηρήθηκε τελευταία στα νούμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Με διαρκείς συσκέψεις ο Κοντογουλίδης προσπαθεί να «ξορκίσει το μάτι» και να ανακόψει την καθοδική τροχιά.

~ Τη σημαία ψηλά και τους καλούς μέσους όρους, ωστόσο, διατηρούν οι εβδομαδιαίες ενημερωτικές εκπομπές (Σαββίδης, Ασλανίδης, Χατζηεμμανουήλ), όπως και η δροσερή πρωινή καθημερινή της Μελίνας που αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς.

~ Στη Μελίνα είδα τις προάλλες τη Μάρα Τοπαρλάκη να δηλώνει ότι «θέλει το κόμμα της να αξιολογήσει τη διάθεσή της να τεθεί αντιμέτωπη του Παναγιώτη Ψωμιάδη στις νομαρχιακές εκλογές».

~ Αυτό κι αν είναι επιτυχία! Τον Στέφανο Τσιτσόπουλο έκλεισε ο Palmos 96,5. Έτσι, «ο άνθρωπος που δεν πούλησε ποτέ κανέναν» θα ξαναβγεί στα ερτζιανά, δίνοντας αξία στα άδεια πρωινά μας…

~ Πληρώθηκαν κανονικά συντάκτες και συνεργάτες στο Βελλιδέικο. Το κλίμα πλέον στο συγκρότημα είναι καλό και τα χαμόγελα επέστρεψαν στο κτίριο της Μοναστηρίου. Αν τελείωνε και αυτή η προσμονή για το νέο διευθυντικό σχήμα και τον νέο προγραμματισμό που υποσχέθηκε ο Ζουράρις, όλα θα ήταν ιδανικά.

~ Τρελάθηκαν στην Ένωση, όταν πληροφορήθηκαν την «αυθαίρετη σύλληψη και παράνομη κράτηση από τις αστυνομικές αρχές» του γνωστού μαχητή δημοσιογράφου (Π. Π.) για απλήρωτη κλήση τροχαίας παράβασης.

~ Η ΕΣΗΕΜ-Θ διατύπωσε έγγραφη διαμαρτυρία τόσο για το συγκεκριμένο γεγονός όσο και για την εφαρμοζόμενη αστυνομική πρακτική, τονίζοντας πως, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι χρηματικές ποινές που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια βεβαιώνονται στην αρμόδια ΔΟΥ και εισπράττονται από αυτήν με τη συνήθη διαδικασία, σε καμία όμως περίπτωση δεν εκτελούνται με σύλληψη και προσωπική κράτηση του καταδικασθέντος. «Παρά ταύτα

~ «Παρά ταύτα συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ- οι αστυνομικές αρχές συλλαμβάνουν και κρατούν τους βαρυνόμενους με χρηματικές ποινές πολίτες, αντισυνταγματικά, αυθαίρετα και παράνομα. Για μια τέτοια περίπτωση, χρηματικής ποινής 150 ευρώ για τροχαία παράβαση, συνελήφθη και κρατήθηκε ο συνάδελφος, ενώ εκτελούσε δημοσιογραφική αποστολή, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί αυτή». «Η ΕΣΗΕΜ-Θ -καταλήγει η ανακοίνωση- διαμαρτύρεται έντονα και για την αντισυνταγματική και παράνομη σύλληψη του μέλους της, αλλά και τις καθημερινές παράνομες συλλήψεις πολιτών, που καταδικάσθηκαν από πταισματοδικεία ή μονομελή πλημμελειοδικεία, για τροχαίες παραβάσεις κατά κύριο λόγο, οι οποίες στρέφονται κατά των ατομικών ελευθεριών και συρρικνώνουν τα δικαιώματα των πολιτών και ενισχύουν την αυθαιρεσία των κρατικών οργάνων».

~ «Φαγώθηκαν» να με ρωτούν οι συνάδελφοι πόσο αμείβονται τα στελέχη της ΕΡΤ, θαρρείς και δουλειά μου είναι να ψάχνω τις τσέπες του καθενός. Μου ‘ρθε, όμως, η αναφορά του βουλευτή Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και έλαβε τη δέουσα απάντηση. Σύμφωνα με αυτήν, τα ανώτερα στελέχη της ΕΡΤ (γενικοί διευθυντές και εντεταλμένοι σύμβουλοι) έχουν «καθαρές μηνιαίες αποδοχές» 8.500 ευρώ (περιλαμβάνονται οι φόροι), ενώ εισπράττουν αποζημίωση 200 ευρώ καθαρά για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις διοικητικού συμβουλίου ή διοικούσας επιτροπής. Στην ανακοίνωση του κ. Πετσάλνικου υπογραμμίζεται πως μέχρι τις εκλογές του 2004 η αντίστοιχη αμοιβή ήταν 4.995 ευρώ. Οι «γαλάζιοι» δηλαδή που ανέλαβαν να σώσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση από τους «πράσινους» -που την είχαν ξανασώσει πριν- εξασφάλισαν αύξηση της τάξης του 70%. Ακριβώς, δηλαδή, όση αύξηση πήραν αυτό το εικοσάμηνο οι συνταξιούχοι και οι λοιποί εργαζόμενοι!!!

~ Χρόνια πολλά στον προσφάτως εορτάζοντα συντάκτη των ανυπόγραφων «αντιΚαστανιδικών» δημοσιευμάτων της εφημερίδας του Κριθαρίδη. Όχι τίποτε άλλο, αλλά του έστειλα τις ευχές μου με SMS και τις άφησε αναπάντητες, οπότε τις αποστέλλω και με δημοσίευμα.

~ Στο σκοτάδι παραμένουν οι διαπραγματεύσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ με τον δήμο Θεσσαλονίκης για τις συμβάσεις εργασίας των δημοσιογράφων στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης. Ο Αδάμ (εργαζόμενος στο δημοτικό ραδιόφωνο, «γαλάζιος» συνδικαλιστής στην Ένωση, που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις) ζητά 8%, ενώ ο Παπαγεωργόπουλος δεν δίνει περισσότερα από 5%. Για να δούμε τι θα δούμε…

~ Ο Palmos 96,5 και η Odeon παρουσίασαν σε πρώτη προβολή την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μην το πεις ούτε του… παπά», σε σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρίτσαρντ Ρούσο και με πρωταγωνιστή τον περίφημο Ρόουαν Άτκινσον (τον γνωστό σε όλους μας «Mr Bean»).


Σχολιάστε εδώ