Ψεύτικα ονόματα έδωσαν για τους πράκτορες!

Τα υπόλοιπα είναι ψεύτικα.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες που έλεγαν ότι μέσα στην ΕΥΠ παίζονται διάφορα παιγνίδια, είτε σε επίπεδο κομματικών συσχετισμών (κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων) είτε σε επίπεδο συνδικαλιστικών διαφορών και εκχώρησης εξουσίας σε συνδικαλιστές ή σε επίπεδο διαφόρων μηχανισμών που συνεργάζονται «καλύτερα» με μυστικές υπηρεσίες συγκεκριμένων χωρών, κάτι που είναι και το χειρότερο όλων.

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί, όπως φαίνεται, στη χώρα μας προβλήματα, για κάποιους λόγους και για στόχους που αυτήν τη στιγμή δεν είναι ορατοί. Δημιουργούνται ακόμη σοβαρότατα επιχειρησιακά προβλήματα στην υπηρεσία πληροφοριών, αφού αποκαλύπτονται έστω και δύο ονόματα πρακτόρων ή ακόμη και χώροι κρησφυγέτων, εκ των οποίων το ένα, που γράφτηκε στον Τύπο, ότι είναι στην Πάρνηθα, δεν υπάρχει καν, ενώ όσα γράφτηκαν για την Αγία Παρασκευή είναι προφανώς σωστά, γιατί εκεί υπάρχουν σχεδόν δημόσια γραφεία της ΕΥΠ.

Δημιουργείται λοιπόν ένα άσχημο κλίμα για την επιχειρησιακή δράση ακόμη και του κλάδου της αντικατασκοπίας, σε μια στιγμή που στη χώρα μας -όπως αποκαλύψαμε στο προηγούμενο φύλλο- υπάρχουν «κρυφά σπίτια» που χρησιμοποιούν ξένες μυστικές υπηρεσίες, κάτι που κάνουμε συνήθως και εμείς σε άλλες χώρες.
Και θα πρέπει να πούμε ότι οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές προβληματίζονται πολύ σοβαρά αν θα ασκήσουν δίωξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των στελεχών της ΕΥΠ, για όσα εξ αυτών είναι αληθινά και όχι προφανώς για τα ψεύτικα.

Το σοβαρότερο όμως από την υπόθεση αυτή είναι η εικόνα που δίνει η χώρα μας στο εξωτερικό, αφού τηλεοπτικές αποκαλύψεις και δημοσιεύματα αναπαράγονται και βγάζουν τη χώρα μας στη σέντρα της τρομοκρατίας, δημιουργώντας την εντύπωση ότι εδώ δρουν ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί δίωξης μουσουλμάνων και φίλιων λαών, ενώ στην καλλιέργεια του κλίματος αυτού συμβάλλουν και οι υψηλοί τόνοι στην τηλεόραση, οι διάφορες «δήθεν αποκαλύψεις», η εικόνα που δίνουν… διάφοροι τηλεοπτικοί «Τζέιμς Μποντ»…

Αν ποτέ αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια στην υπόθεση αυτή, τότε είναι βέβαιο ότι κάθε πλευρά, από την κυβέρνηση μέχρι τους συνδικαλιστές και τις συντεχνίες της ΕΥΠ και τις διάφορες ομάδες που λειτουργούν εσωτερικά, τους πράκτορες και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες, τους Πακιστανούς και τις διάφορες ομάδες που συγκρούονται, έπαιξαν το παιγνίδι τους όπως ακριβώς τους βόλευε…

Η πακιστανική κοινότητα

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις διάφορες ομάδες στις οποίες έχει διασπαστεί η πακιστανική κοινότητα που βρίσκεται στην Ελλάδα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα και ότι η ομάδα που εμφανίστηκε να κάνει τις καταγγελίες και να γνωρίζει διάφορα πράγματα είναι μια μικρή μειοψηφία, η οποία φαίνεται ότι δεν έχει τη συμπάθεια και τη στήριξη της πλειοψηφίας της πακιστανικής κοινότητας.
Είναι μια ομάδα που φαίνεται να έχει σχέσεις με το δουλεμπόριο και τη διακίνηση μεταναστών έναντι αδράς αμοιβής, καθώς και με την «παράνομη» διακίνηση χρημάτων των μεταναστών προς το Πακιστάν και σε αυτές τις δραστηριότητες φαίνεται να είναι αναμεμειγμένος και ο πρόεδρος της επιτροπής που έκανε τις καταγγελίες. Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες τις επόμενες μέρες παραπέμπεται να δικασθεί με βαριές κατηγορίες.

Στη σέντρα της τρομοκρατίας

Η ιστορία αυτή της απαγωγής και της ανάκρισης Πακιστανών που ζουν στη χώρα μας είναι βέβαιο ότι αποδοκιμάζεται από την πλειονότητα του ελληνικού λαού, στην περίπτωση βεβαίως που δεν τηρήθηκαν οι ελληνικοί νόμοι, το Σύνταγμα και έγιναν πράξεις έκνομες, που δίνουν την εικόνα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιφρουρήσει την ανεξαρτησία της και να προστατεύσει κρατικά απόρρητα.

Από τις μέχρι σήμερα ενέργειες φαίνεται ότι με τις δηλώσεις τους κυβέρνηση και αρχές ασφαλείας προσπάθησαν να προστατεύσουν τα εθνικά συμφέροντα, τα οποία κινδυνεύουν από τη στιγμή που η Ελλάδα έρχεται σε κόντρα και σε αντίθεση με λαούς με τους οποίους είχε παραδοσιακά φιλικές σχέσεις, εδώ και χιλιετίες. Λαοί οι οποίοι μας αγαπάνε και μας σέβονται, γιʼ αυτό και ποτέ δεν έχουν προχωρήσει σε οποιοδήποτε κτύπημα μέσα στη χώρα μας μέχρι σήμερα.
Φαίνεται πάντως ότι κανένας δεν έχει διανοηθεί τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα μας, αν παγιωθεί στο εξωτερικό μια τέτοια εικόνα απέναντι στους Ισλαμιστές, αν η χώρα μας βρεθεί στο επίκεντρο της τρομοκρατίας και αν αποφασίσει κάποια εξτρεμιστική οργάνωση να αντιδράσει.

Ο πακιστανός πρέσβης

Ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα επιμένει ότι κανένας από τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα δεν του κατήγγειλε περίπτωση απαγωγής ή ανάκρισης. Οι πληροφορίες λένε ότι μετά το δημοσίευμα των «Νέων» τον Αύγουστο, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά η περίπτωση αυτή, ο πακιστανός πρέσβης έστειλε επιστολή στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τι ακριβώς συμβαίνει, για να πάρει αρνητική απάντηση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ότι δηλαδή δεν έχει συμβεί κανένα περιστατικό και ότι το δημοσίευμα δεν ήταν αληθινό.

Αποτρέπεται κυβερνητική κρίση

Στην κυβέρνηση πάντως φαίνεται το κλίμα να αποκαθίσταται και πολλοί που εξέφραζαν φόβους δείχνουν να πείθονται ότι ξεπεράστηκε μία κυβερνητική κρίση που μπορούσε να οδηγήσει και σε αναγκαστικό ανασχηματισμό.
Ήδη, με την ύφεση της κόντρας Βουλγαράκη-Παπαληγούρα, και την απόλυτη σιωπή που κράτησαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, φαίνεται ότι η κρίση να ξεπεράστηκε κυρίως βεβαίως γιατί τις πρωτοβουλίες τις έχει πλέον η Δικαιοσύνη, αλλά και γιατί η παραπομπή αυτή χρησιμοποιείται από τα κυβερνητικά στελέχη ως μια καλή δικαιολογία, για να αποφύγουν κάθε συζήτηση για το θέμα.

Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή στις 11 Ιανουαρίου και η οποία έχει προσδιοριστεί από την πρόεδρο της Βουλής. Όπως ανησυχούν σφόδρα για την εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση από την προανάκριση που κάνει η Δικαιοσύνη. Ούτε στα χειρότερά τους όνειρα το σενάριο όπου θα εντοπίζονται για την υπόθεση ευθύνες υπουργών και η υπόθεση θα έλθει στη Βουλή για να συζητηθεί εκ νέου για τη σύσταση ή όχι εξεταστικής επιτροπής…
Και τους ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι για την υπόθεση αυτή αν όχι από πριν, αλλά τουλάχιστον μετά τα φθινοπωρινά δημοσιεύματα, όλοι γνώριζαν τα πάντα, όπως γνωρίζουν ακόμη και σήμερα ότι δεν είναι εύκολο και δεν είναι και δίκαιο να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα, που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, για να φορτωθεί τα πάντα.

Και ο οποίος, θα πρέπει να επισημάνουμε, δεν είναι και «εύκολο καρύδι», για να γίνει το εξιλαστήριο θύμα, αφού όπως φαίνεται έχε κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που είναι απαραίτητες για να μην φορτωθεί πλήρως την ευθύνη, παρά το γεγονός ότι δεν απέφυγε και ο ίδιος πολιτικά και κυρίως επικοινωνιακά λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης.
Ορισμένοι συνδυάζουν αυτήν την υπόθεση και με την τετραμερή σύσκεψη που οργάνωσε στην Αθήνα ο Γιώργος Βουλγαράκης και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Δημοσίας Τάξεως της Ελλάδας, της Τουρκίας, του Ιράν και του Πακιστάν, όπου η παρουσία του Ιράν θεωρήθηκε προσωπική επιτυχία του Βουλγαράκη και συζητήθηκαν θέματα τρομοκρατίας, διέλευσης μεταναστών, λαθρομετανάστευσης, καθώς και έκδοση τρομοκρατών.

Θα πρέπει επιπλέον να σημειωθεί ότι προβληματίζονται ακόμη στην κυβέρνηση γιατί ορισμένοι θεωρούν ότι με την υπόθεση έχει τραυματιστεί σοβαρότατα το προφίλ της στον κόσμο της Αριστεράς, κάτι που ως γνωστόν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, αφού παρουσιάζεται να χρησιμοποιούνται «μέθοδοι παρακράτους» που είναι συνδεδεμένες με άλλες εποχές.


Σχολιάστε εδώ