Ψάχνουν τις χρηματοδοτήσεις της ΟΝΝΕΔ

Έτσι, οι αστικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που συστάθηκαν από σημαίνοντα στελέχη της νεολαίας του κόμματος της ΝΔ με την επωνυμία «ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης», «Νεανική Παρέμβαση», «Πρωτοβουλία για τη Νεανική Δράση», «Balkan Aid» και «Δίκτυο για τα Δυτικά Βαλκάνια», βρίσκονται στο… στόχαστρο της αντιπολίτευσης που ψάχνει στοιχεία και αριθμούς. Ως «πρώτη ανακάλυψη» της έρευνας φέρεται η διοργάνωση του φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη. Το εν λόγω φεστιβάλ δεν ονομάστηκε έτσι, αλλά πήρε την επωνυμία «Blue Town Festival» («Φεστιβάλ της Γαλάζιας Πόλης»), προκαλώντας τότε ερωτήματα για τη σκοπιμότητα που κρυβόταν πίσω από την επιλογή του Παπαμιμίκου και της παρέας του.
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν μετά τα τελευταία δημοσιεύματα και την έρευνα που έγινε αναφέρουν πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο μέσω της ΜΚΟ των ΟΝΝΕΔιτών. Πρόκειται για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Νεανική Παρέμβαση» που, όπως αποκαλύφθηκε, επιχορηγήθηκε από τον ΟΠΑΠ και άλλους κρατικούς φορείς.
Οι του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, που «αναζητούν ακόμη στοιχεία και απαντήσεις», μιλούν για «καραμπινάτο σκάνδαλο» και ερμηνεύουν τη σπουδή των Ρουσόπουλου – Μεϊμαράκη να καλύψουν τον Παπαμιμίκο και τους δικούς του ως επιλογή που υπαγορεύτηκε από την αγωνία τους να μη βγει και άλλο «γαλάζιο» σκάνδαλο στον αέρα.

Όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο, οι τοπικοί ηγέτες της ΟΝΝΕΔ κλήθηκαν από τον Μεϊμαράκη να δώσουν εξηγήσεις «πού πήγαν τα λεφτά» και, αφού έδωσαν πειστικές απαντήσεις πως δεν τα ιδιοποιήθηκαν, αλλά τα διέθεσαν για το καλό της παράταξης… «αθωώθηκαν». Βέβαια, στην περίπτωση που αποδειχθούν οι κατηγορίες πως το φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (στην κεντρική του εκδήλωση εμφανίστηκε ο τραγουδιστής Χατζηγιάννης) χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΠΑΠ και άλλους κρατικούς φορείς, θα δημιουργηθεί μείζον θέμα, καθώς θεωρείται ανεπίτρεπτο να επιδοτούνται κομματικές δραστηριότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό και μάλιστα με τον ανορθόδοξο τρόπο της πλάγιας χρηματοδότησης.
Ήδη το ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση που κατέθεσε η Χρύσα Αράπογλου, ζητεί εξηγήσεις, ενώ παράλληλα αξιώνει την κατάθεση των επίσημων εγγράφων και συγκεκριμένα την κατάσταση όλων των επιχορηγήσεων συλλόγων και σωματείων, οργανώσεων, αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών, φυσικών προσώπων κ.ά. από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον ΟΠΑΠ και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στον νομό Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 2004 και 2005.


Σχολιάστε εδώ