Το «κρύο – ζεστό» του Καρατζαφέρη

Περιοδεύοντας την εορταστική αγορά της Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έτυχε πράγματι εγκάρδιας υποδοχής από πολλούς πολίτες που -γνωρίζοντας από τα δημοσιεύματα την πρόθεσή του να κοντράρει τον Παπαγεωργόπουλο- τον παρότρυναν να μην κάνει πίσω. Ο Καρατζαφέρης είπε πως η όποια απόφαση του κόμματός του θα παρθεί τον Φεβρουάριο, στο έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ερωτηθείς για τον σημερινό δήμαρχο της πόλης σχολίασε: «Νομίζω ότι ο γιατρός πρέπει να ξαναβρεί τη φόρμα του».

Πάντως, απέφυγε να δηλώσει ευθέως το προσωπικό του ενδιαφέρον για τη δημαρχιακή υποψηφιότητα, αρκούμενος να υπογραμμίσει πως «το σίγουρο είναι ότι το κόμμα θα κατεβάσει υποψήφιους νομάρχες σε όλη τη Μακεδονία. Όλα τα άλλα θα εξαρτηθούν από πάρα πολλούς παράγοντες». Σημείωσε, όμως, ότι στόχος του δεν είναι να τρομάξει κανέναν, αλλά να κινητοποιήσει ανενεργές δυνάμεις.

Η επιλογή του Καρατζαφέρη να μη… ρίξει τον κύβο εκλήφθηκε από το «στρατόπεδο» του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ως δικαίωση της εκτίμησής τους πως ο αρχηγός του ΛΑΟΣ κάνει ό,τι κάνει για «να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και ανέξοδα την όλη συζήτηση γύρω από το όνομά του». «Θα κερδίσει ό,τι μπορεί να κερδίσει και θα αποσύρει το ενδιαφέρον του επικαλούμενος πανελλαδικές του υποχρεώσεις», λένε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο Καρατζαφέρης θα φύγει από τη Θεσσαλονίκη, αφού εξασφαλίσει το δικαίωμα να υποστηρίζει πως «πήρα 14% στην υπερνομαρχία Αθηνών το 2002 και 13% στις δημοσκοπήσεις για τον δήμο Θεσσαλονίκης το 2006», χωρίς να ριψοκινδυνέψει να αποδείξει την αλήθεια των δημοσκοπήσεων που επικαλείται.


Σχολιάστε εδώ