Κέρδη 380% από την πώληση της Προοπτικής

Η Audiovisual αγοράζει το 50% των μετοχών της Προοπτικής έναντι τιμήματος 9.275.100 ευρώ, το 33,7% από τον Π. Μητρόπουλο έναντι τιμήματος 7.743.333 ευρώ και το 1,3% από την Ε. Σουγανίδου προς 306.667 ευρώ.

Οι Αττικές Εκδόσεις, που οφείλουν μέρος των κερδών και του τζίρου, επένδυσαν 3 εκατ. ευρώ το 2001 και αποκόμισαν όφελος της τάξης του 380%. Οι αναγνώστες του «Π» πληροφορήθηκαν εγκαίρως τη συμφωνία, καθώς η στήλη είχε αποκαλύψει τις συζητήσεις στις 20 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα η Audiovisual υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Άττικα Διαφημιστικές Κινηματογραφικές & Εμπορικές Επιχειρήσεις ΑΕ έναντι 1 εκατ. ευρώ, καθώς και την απόκτηση δικαιώματος επικαρπίας επί επιπλέον ποσοστού συμμετοχής 15% των μετοχών της Άττικα ΑΕ προς 750.000 ευρώ.

Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος Βαρδινογιάννη ισχυροποιείται περισσότερο στον χώρο της διανομής και του πολυθεάματος, καθώς η Προοπτική έχει τα δικαιώματα της Columbia-Tristar (πλέον Sony Pictures) για διανομή σε κινηματογράφο, βίντεο και DVD και της Buena Vista για κινηματογραφική διανομή, τις ταινίες των BBC και Discovery Channel και από… αύριο και τη διανομή των ταινιών του στούντιο MGM. Από την άλλη πλευρά, η Audiovisual έχει τη Warner Home Video, τη Village Roadshow, τη Miramax, τη New Line, ανεξάρτητες εταιρείες, αλλά και τα Alou Fun Park.

Επόμενος ορατός στόχος για τις Αττικές Εκδόσεις είναι οι Τεχνικές Εκδόσεις του Κώστα Καββαθά. Στο «στόχαστρο» είναι οι «4 Τροχοί», το καλύτερο ελληνικό περιοδικό για το αυτοκίνητο, αλλά και τα υπόλοιπα έντυπα του ομίλου, όπως επίσης και ένας ακόμη ραδιοφωνικός σταθμός, ο Εν Λευκώ.

Πάντοτε στον ορίζοντα είναι και το συγκρότημα της Χ. Κ. Τεγόπουλος, καθώς στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχουν εκτός του Θ. Φιλιππόπουλου, ο οποίος έχει και το μάνατζμεντ, ο Όμιλος Μπερλουσκόνι και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη.


Σχολιάστε εδώ