Ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη

Η απογοήτευσή του έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν είδε ότι στο ολιγάριθμο ακροατήριο περισσότεροι ήταν οι προερχόμενοι από τα κόμματα της Αριστεράς (βράβευε και παλιούς μαχητές της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης), ενώ οι «δικοί του», που θα χειροκροτούσαν τον Μητσοτάκη, ήταν η μειοψηφία.

Έμπειρος και μαθημένος στα δύσκολα ο πρώην πρωθυπουργός, δεν έδειξε αμηχανία ούτε φανέρωσε τη δυσφορία του. Μετείχε στην τελετή και αποχώρησε «φορώντας» το γνωστό του χαμόγελο…
Κατά τα άλλα, η επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και ευχάριστη.

• Το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο φίλος του και εκδότης του «Αγγελιοφόρου» Αλέκος Μπακατσέλος, στη βίλα του στους Νέους Επιβάτες. Καλεσμένοι ήταν πενήντα ζευγάρια από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο. Ανάμεσά τους διέκρινα από κυβερνητικούς τον Τσιαρτσιώνη και τους Ορφανό – Σαλαγκούδη, τους βουλευτές Σπηλιόπουλο και Κιλτίδη, τον δήμαρχο, τον νομάρχη και τον Κούβελα.

• Το επόμενο πρωί επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου που κατασκευάστηκε επί πρωθυπουργίας του και ξεναγήθηκε από τους δωρητές (αδελφούς Παπαγεωργίου). Η ικανοποίησή του ήταν έκδηλη και τον οδήγησε στην επιλογή να γευματίσει στο εστιατόριο του νοσοκομείου, παρέα με τους εργαζόμενους.
Πάντως, οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται και έτσι, περιδιαβαίνοντας τη γυναικολογική κλινική, αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε ένας πολύτεκνος να βαφτίσει το νεογέννητο πρώτο εγγονάκι του. «Ο λύκος κι αν εγέρασε…»


Σχολιάστε εδώ