Νίκησαν οι… «πράσινοι Ορφανοψωμιάδηδες»

Η μεταγραφή της τελευταίας στιγμής, ο στενός συνεργάτης του Ορφανού, ο Χατζηλαζαρίδης, που εγκατέλειψε το ψηφοδέλτιο των «Γκαγκάτσηδων» και εντάχθηκε σε αυτό των «Ψωμιάδηδων», αποτέλεσε το «κρίσιμο βάρος» που έγειρε την πλάστιγγα στις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Γραμμένου πήρε τελικά 121 ψήφους, έναντι 97 που συγκέντρωσε αυτό του Βασίλη Σχιζοδήμου.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως το πλειοψηφικό σύστημα που ισχύει είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή και των 15 υποψηφίων του συνδυασμού των «Ορφανοψωμιάδηδων» στο συμβούλιο, έναντι κανενός της αντιπολίτευσης. Να σημειώσω, επίσης, πως οι εκλογές της ΕΠΣΜ δεν είχαν έντονη κομματική χροιά, καθώς και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι δηλώνουν ΠΑΣΟΚοι, ενώ σε κάθε συνδυασμό υπήρχαν υποψήφιοι κάθε κομματικής απόχρωσης με αποτέλεσμα να μπερδευτούν νικητές και ηττημένοι.
Σημειώνεται ότι ακόμη και ο Λεβέντης του ΚΚΕ στο μπλοκ των «πράσινων Ορφανοψωμιάδηδων» μετείχε!

Αυτό που είναι αναμφίβολο είναι ότι κέρδισαν οι «Ψωμιάδηδες», οι οποίοι για άλλη μια φορά θα έχουν την υποστήριξη του συστήματος του ποδοσφαίρου στις νομαρχιακές εκλογές του 2006. Όσο για τον Ορφανό, αφού δεν του βγήκε η επιχείρηση να κομματικοποιήσει εντελώς την αναμέτρηση για να εμφανιστεί νικητής, υποχώρησε και συμβιβάστηκε με τη θέση του γενικού γραμματέα, την οποία προσέφερε ο Γραμμένος στον εκλεκτό του Χατζηλαζαρίδη.


Σχολιάστε εδώ