Νέα γκάφα Βούγια

Τελευταία του γκάφα η στάση του στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Θεσσαλονίκης, την οποία συγκάλεσε ο Παπαγεωργόπουλος, για να βγάλει ψήφισμα για το Σκοπιανό, σε μια ύστατη προσπάθειά του να κόψει τον δρόμο του Καρατζαφέρη προς την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό αξίωμα της πόλης.
Οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζαν τα «ντεσού» και τις μύχιες σκέψεις του Παπαγεωργόπουλου.

Κάτι βεβαίως υποψιάστηκαν μετά την ασυνήθιστη επιμονή του Καπετανόπουλου (μόνιμου τα τελευταία 20 χρόνια προέδρου του δημοτικού συμβούλιου) να βρεθεί «κοινή γραμμή» για το ψήφισμα. Η έκπληξή τους έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν διαπίστωσαν πως το προσχέδιο που τους απέστειλε ο Καπετανόπουλος περιελάμβανε «ανεπιθύμητες για την κυβέρνηση αιχμές και προτάσεις».
Οι πιο έμπειροι «πράσινοι» σύμβουλοι, σκεπτόμενοι πως «κάποιον λάκκο έχει η φάβα» και διαισθανόμενοι πως η βιασύνη του δημάρχου (δεν περίμενε την τακτική, αλλά συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου για ένα θέμα που υπήρξε στην επικαιρότητα προ μηνών) και η επιμονή του Καπετανόπουλου για συναινετικό ψήφισμα κάτι περίεργο κρύβει, αποφάσισαν να αντιπροτείνουν δικό τους ψήφισμα. Ο Βούγιας συμφώνησε.

Το ίδιο έπραξαν και οι άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ και ΣΥΝ). Οι σύμβουλοι, λοιπόν, της παράταξης του Βούγια ετοίμασαν το ψήφισμά τους και το κατέθεσαν στη συνεδρίαση. Ο Σπύρος Βούγιας πήρε τον λόγο και αφού επιχειρηματολόγησε με βάση τη «δική του πρόταση», τελικά πείστηκε από τον δήμαρχο και ψήφισε το προτεινόμενο από τη δημοτική αρχή σχέδιο, το οποίο είναι αναμφίβολα πιο επιθετικό απέναντι στους γείτονες και πιο αιχμηρό απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
Εμβρόντητοι οι λοιποί σύμβουλοι της «πράσινης» παράταξης, έμειναν ενεοί από την «αλλαγή ρότας» του επικεφαλής τους, αλλά δεν τον ακολούθησαν. Παρέμειναν μέχρι τέλους πιστοί στη δική τους πρόταση, την οποία ψήφισαν, διαχωριζόμενοι από τις θέσεις της πλειοψηφίας.

Έτσι, το ψήφισμα εκδόθηκε με τη συμφωνία των συμβούλων του Παπαγεωργόπουλου και… του Βούγια, ενώ το καταψήφισαν οι σύμβουλοι του Βούγια, όπως και αυτοί του Σαχίνη και του Κουράκη.
Μόλις την επαύριον, όταν έσκασε η ιστορία του Καρατζαφέρη και φανερώθηκε η σκοπιμότητα της κίνησης του Παπαγεωργόπουλου, ο Βούγιας αντιλήφθηκε τη νέα του γκάφα…


Σχολιάστε εδώ