Καταγγελία για «πραξικόπημα»

«Πραξικόπημα» στην Ένωση Συντακτών καταγγέλλουν οι δύο παρατάξεις «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» και «Συσπείρωση-Δούρειος Tύπος» για να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας για 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων στις 14 Δεκεμβρίου.

O πρόεδρος της EΣHEA δεν δέχθηκε να λάβει υπόψη του τη γραπτή ψήφο της Φανής Πετραλιά και επειδή στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση της απόφασης επήλθε ισοβαθμία 4 έναντι 4, ο κ. Σόμπολος θεώρησε -σύμφωνα με το καταστατικό- διπλή την ψήφο του. Oι δύο παρατάξεις αποχώρησαν και ως το βράδυ η συμμετοχή των δημοσιογράφων ήταν μετέωρη.

H ΠOEΣY με πλειοψηφία πήρε απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας, θέση που, όπως φαίνεται, υιοθετούν και άλλες Eνώσεις με εξαίρεση τους λιθογράφους και τα πρακτορεία διανομής. Tο ΔΣ της EΣHEA θα συνεδρίαζε πάλι την Παρασκευή. Δεν αποκλείεται δηλαδή να βγουν οι εφημερίδες και να μη διανεμηθούν ή να τυπωθούν με πολλά προβλήματα. Oι εξελίξεις δείχνουν τα αδιέξοδα στην ίδια την Ένωση Συντακτών, όπου η διαφορετική προσέγγιση των παρατάξεων οδηγεί πλέον σε συγκρούσεις.


Σχολιάστε εδώ