Στην τσιμπίδα μεγαλοδικηγόροι!

Δεν είναι τυχαίο ότι ανώτατος δικαστικός, αρεοπαγίτης, σκληρός στα θέματα της κάθαρσης στον χώρο της Δικαιοσύνης, έλεγε σε δικηγόρο πως όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν στη δημοσιότητα τα ονόματα δικηγόρων που είναι μπλεγμένοι σε διάφορες στημένες υποθέσεις, θα γίνει χαμός…

«Τώρα έρχεται η σειρά σας», του είπε με νόημα, τονίζοντας μάλιστα ότι σιγά σιγά προχωράνε οι έρευνες σε διάφορες υποθέσεις, και με αυτόν τον τρόπο θα φανεί ότι είχαν στηθεί «μηχανές» που λήστευαν κυρίως τους εργαζομένους.
Μέσω, μάλιστα, των παραδικαστικών αυτών κυκλωμάτων φαίνεται ότι είχαν διακινηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια και είχαν εισπραχθεί πολλά λεφτά με το πρόσχημα ότι πήγαιναν και σε δικαστές!

Ήδη οι πληροφορίες λένε ότι εξετάζονται περίπου 110 δικαστικές αποφάσεις για εργατικές διαφορές, τις οποίες έχει χειρισθεί γνωστός δικηγόρος, ενώ ελέγχονται και άλλες υποθέσεις που είχαν αναλάβει δικηγόροι οι οποίοι ξαφνικά μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν αστέρες (!) και μονοπωλούν τις μεγάλες δικαστικές ιστορίες… Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι εκατομμύρια έχουν πάρει από τους πελάτες τους, δήθεν για τον δικαστή, στον οποίο όχι μόνο ποτέ δεν έφθασαν σ’ αυτόν, αλλά είχε παντελή άγνοια.
Ακόμη, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εξετάζονται πολλές μεγάλες αποφάσεις που αφορούν σε υποθέσεις πτωχεύσεων, ασφαλιστικών μέτρων, απαλλοτριώσεων, στις οποίες φαίνεται να διακινούνται δισεκατομμύρια.

Συμπληρωματικά να πούμε ότι προχωρεί η έρευνα για τα ζητήματα «περίεργων» αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τις οποίες είχαμε γράψει και παλαιότερα… Οι καταγγελίες και οι φήμες φαίνεται ότι οδηγούν στην έρευνα και άλλων υποθέσεων, που αφορούν κυρίως σε εγκρίσεις μεγάλων συμβάσεων, ενώ πολλές καταγγελίες έχουν φθάσει στην εφημερίδα μας.
Τέλος, να σημειώσουμε πως σε ό,τι αφορά τους δικαστές που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους το βάρος της δικαστικής κάθαρσης, φαίνεται ότι έχουν κινητοποιηθεί διάφορα κυκλώματα που προσπαθούν να τους πλήξουν ηθικά και να τους εξουδετερώσουν. Οι πληροφορίες λένε ότι διακινούνται σε εφημερίδες διάφορα εις βάρος τους και δεν αποκλείεται να δούμε δημοσιεύματα που θα έχουν στόχο να μειώσουν την ηθική τους υπόσταση.
Σημειώνεται ότι ο Γ. Μπολέτσης, που έχει κληθεί σε απολογία, ζήτησε την εξαίρεση του ανακριτή κ. Σίδερη, ενώ ο Πέτρος Μαντούβαλος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Όχι ακρότητες

Στο μεταξύ, την Πέμπτη το πρωί απολογείται στον ειδικό ανακριτή-πρόεδρο Εφετών Γιάννη Σίδερη ο παραιτηθείς από τη θέση του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών πρόεδρος Πρωτοδικών Γεράσιμος Διονυσάτος.
Έγκυροι δικαστικοί και νομικοί κύκλοι, οι οποίοι από την αρχή είχαν διατυπώσει επιφυλάξεις για τη βασιμότητα και την αναγκαιότητα της δίωξης αυτής και ιδίως για το βαρύτατο περιεχόμενο του κατηγορητηρίου, επαναλαμβάνουν και πάλι τον προβληματισμό τους επικαλούμενοι και την πρόσφατη τοποθέτηση του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος συνέστησε αποφυγή ακροτήτων.

Εκείνο, πάντως, στο οποίο συγκλίνουν όλοι είναι ότι η συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με αυστηρά δικονομικά κριτήρια και όχι ως ευκαιρία πλήγματος του θεσμού της αυτοδιοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων, ο οποίος μολονότι χρειάζεται ακόμη βελτιώσεις πιο ουσιαστικές από αυτές που εισήγαγε τελευταία ο υπουργός Δικαιοσύνης, εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τη λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών. Ίδωμεν.


Σχολιάστε εδώ