Παραμένουν τα ερωτήματα για το «κόψιμο» της Πιπιλή

Επιμένει η Φωτεινή Πιπιλή στις καταγγελίες για την ΕΡΤ και φαίνεται αποφασισμένη να φθάσει την υπόθεσή της ως το τέλος. Η εκπομπή της κόπηκε παρά το ότι ήταν η φθηνότερη, επειδή ήταν εσωτερική παραγωγή. Η δημοσιογράφος ζήτησε νομίμως με εξώδικο τα πρακτικά του ΔΣ της εταιρείας, όπως είχε έννομο συμφέρον, στη συζήτηση που αφορούσε την ίδια μετά την παρουσιαζόμενη ως «συνέντευξή» της από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τις καταγγελίες που είχε κάνει για τη λειτουργία του μηχανισμού στην κρατική τηλεόραση. Από αυτά προκύπτει ότι κανείς από τους γενικούς διευθυντές δεν ανέφερε όσα η κ. Πιπιλή είχε καταγγείλει αρμοδίως.

Είχε προβεί σε πέντε συνολικά αναφορές προς τη γενική διεύθυνση τηλεόρασης αλλά και στον πρόεδρο της ΕΡΤ, στις οποίες περιέγραφε τα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε με 2-3 μόνιμους υπαλλήλους. Κατά τη δημοσιογράφο, «δολίως και σκοπίμως» απέκρυψαν τις αναφορές της για την προσβλητική και παράνομη συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ, αγνόησαν τις επίσημες αναφορές της για τις ελλείψεις στις υποδομές που μέσω του συμβολαίου της είχαν υποχρέωση να της παράσχουν, με δόλο απέκρυψαν ότι ήταν η πιο φθηνή παραγωγή και ότι έπαιρνε τα λιγότερα χρήματα ως παρουσιάστρια για μια καθημερινή εκπομπή. Στη συζήτηση, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χ. Παναγόπουλος, είπε μεταξύ άλλων πως στη δική του επιστολή «ορίζει» πως θα πρέπει να πει «και στον Τύπο ότι δεν υπάρχει αυτή η συνέντευξη» και μεταφέρει πως «η κ. Πιπιλή διαψεύδει πως έδωσε συνέντευξη».

Ο κ. Π. Τριπολιτσιώτης παρακινεί τον πρόεδρο της ΕΡΤ να ενεργήσει άμεσα και να προλάβει «γιατί θα υπάρξει πολύ σκληρή ανακοίνωση από τα σωματεία» και ο κ. Α. Κωστάλας πως η «αντίδραση» του προέδρου «ήταν άμεση και σωστή». Το εντυπωσιακό είναι πως η
Φ. Πιπιλή δεν κλήθηκε στο ΔΣ, όπως είχε ζητήσει, να παρουσιάσει τις απόψεις της για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η εκπομπή της.


Σχολιάστε εδώ