Την Άντζελα θέλουν στο ΠΑΣΟΚ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα «ποιοι ταιριάζουν στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου» (ΠΙΝΑΚΑΣ 1), οι απαντήσεις δείχνουν ότι:

• Πρώτη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά έρχεται η Άντζελα Γκερέκου, τόσο μεταξύ όλων των ερωτηθέντων όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ! Το περίεργο δεν έχει να κάνει με οποιαδήποτε διάθεσή μας να υποτιμήσουμε την κυρία Γκερέκου, αλλά με τη διαπίστωση ότι προτιμάται μια βουλευτής προερχόμενη απ’ το λεγόμενο λάιφ στάιλ, έναντι στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν είναι φθαρμένα, ακόμα και έναντι στελεχών τα οποία ανήκουν επίσης στη λεγόμενη «νέα εποχή» του Γιώργου Παπανδρέου…

• Ακολουθούν στελέχη με διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία πάντως δεν είναι ταυτισμένα με το «παλιό ΠΑΣΟΚ», πλην του Νίκου Αθανασάκη, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση (τόσο στο σύνολο όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ), αλλά του οποίου η θέση εξηγείται λόγω της καθημερινής τηλεοπτικής του παρουσίας, ως εκπρόσωπος Τύπου. Μετά τον Ν. Αθανασάκη βρίσκονται οι Χρ. Παπουτσής και Τόνια Αντωνίου.

• Στη συνέχεια ακολουθούν δύο στελέχη, τα οποία πράγματι σηματοδοτούν επικοινωνιακά το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Γιώργου, αν και με διαφορετική αφετηρία. Η Μ. Ματσούκα, επίσης κατασκεύασμα των ΜΜΕ, και ο Κ. Καρτάλης, στέλεχος με σαφώς πολιτικό προφίλ, πολιτική παρουσία και πολιτική δράση (είναι και επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ).

• Έπονται δύο στελέχη του «ιστορικού» ΠΑΣΟΚ, τα οποία όμως είναι πολύ κοντά στον Γιώργο και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις. Οι Θαν. Τσούρας και Δημ. Ρέππας. Είναι όμως χαρακτηριστικό πως ο Θαν. Τσούρας μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη αποδοχή. Αντίθετα, ο Δημ. Ρέππας είναι ο μόνος απ’ τα δέκα στελέχη με αρνητικό «ισοζύγιο» προτιμήσεων ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που και αυτοί πιστεύουν ότι δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου!

• Ο κατάλογος τελειώνει με δύο στελέχη, τα οποία επίσης έχει προωθήσει ο Γιώργος, αλλά σχεδόν ουδεμιάς έχουν τύχει τηλεοπτικής προβολής, ο Β. Παπαχρήστος και η Μαριλένα Κοππά.

Στερητικό σύνδρομο για… τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων!

Θέλετε άλλη απόδειξη της τηλεοπτικής «δημοκρατίας»;

Στο ερώτημα (ΠΙΝΑΚΑΣ 2) «τι μας έλειψε την ημέρα της απεργίας της ΕΣΗΕΑ», αποδεικνύεται σε όλο το μεγαλείο το… στερητικό σύνδρομο του τηλεοπτικού «τζερτζελέ», δηλαδή των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, τα οποία κατά τα άλλα σε άλλες έρευνες οι ίδιοι οι τηλεθεατές έχουν χαρακτηρίσει αναξιόπιστα!

Έτσι κυρίως έλειψαν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και ακολουθούν οι εφημερίδες, οι τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, τα ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων και οι ραδιοφωνικές ειδησεογραφικές εκπομπές…

Η σύγκριση των τηλεμονομάχων…

Στη σύγκριση κάποιων υπουργών με τους αντίστοιχους τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ (ΠΙΝΑΚΕΣ 3 και 4 ) έχουμε μια ενδιαφέρουσα «μονομαχία» δύο στελεχών εξόχως επικοινωνιακών: του υπουργού Υγείας Νικ. Κακλαμάνη και του Β. Βενιζέλου.

Νικητής και μάλιστα με μεγάλη διαφορά ο Νικ. Κακλαμάνης. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο υπουργός συγκεντρώνει την προτίμηση ακόμα και του ενός τρίτου των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Είναι εμφανές πως το άγχος του Β. Βενιζέλου για σχεδόν καθημερινή τηλεοπτική παρουσία τού έχει κάνει τελικά κακό. Αντίθετα, ο Νικ. Κακλαμάνης κάνει «σοφή» και λελογισμένη χρήση των (αναμφισβήτητων) επικοινωνιακών του χαρισμάτων και φαίνεται ότι κερδίζει και μάλιστα με άνεση και τη μεταξύ τους κόντρα της τελευταίας περιόδου.

Υπεροχή έχουν ακόμα ο Π. Μολυβιάτης έναντι του Χρ. Παπουτσή, ο Δημ. Σιούφας έναντι της Α. Διαμαντοπούλου και η Μαρ. Γιαννάκου έναντι της Μ. Δαμανάκη.

Αντίθετα, κερδίζουν η Β. Παπανδρέου τον Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος φαίνεται ότι εισπράττει τη δυσαρέσκεια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο Θ. Πάγκαλος τον Πρ. Παυλόπουλο και ο Ροβ. Σπυρόπουλος τον Ευ. Μπασιάκο…


Σχολιάστε εδώ