Η ΑΤΕ επί Σημίτη χρηματοδοτούσε τα τσοντο-κάναλα του Χρηστίδη!

Μόνο που ο κ. Χρηστίδης δεν πλήρωνε τα δάνεια, αντίθετα, εξαπάτησε την ΑΤΕ, πουλώντας σε εταιρείες του (παράνομα) τα μηχανήματα που είχε πάρει με λίζινγκ και την κυριότητά τους έχει η τράπεζα, μέχρι την εξόφλησή τους.

Ούτε και το γεγονός ότι όταν – και προς τιμήν της- η διοίκηση της ΑΤΕ Λίζινγκ κινήθηκε για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της σε κατάσχεση των μηχανημάτων, ο δικαστικός επιμελητής που ανέλαβε να εκτελέσει την εντολή βρέθηκε… ξυλοφορτωμένος από τους μπράβους του ροζ επιχειρηματία, η… ευγενής δράση του οποίου οδήγησε μέχρι σε αποπομπή υφυπουργού και συνεχίζεται αμείωτη, ενώ θα περίμενε κανείς ότι μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε με τα ροζ κανάλια και μετά τις αποκαλύψεις του Τριανταφυλλόπουλου, θα φρόντιζε να είναι τουλάχιστον νομοταγής…

Και είναι απορίας άξιον πώς ο εισαγγελέας στον οποίο κατέληξαν δικαστικός επιμελητής και Χρηστίδης, αντί να διατάξει τη δίωξη του ροζ επιχειρηματία, διέταξε προανάκριση για να… διαπιστώσει αν ο δικαστικός επιμελητής ενεργούσε νόμιμα (!), καλύπτοντας έτσι κατά τρόπο προκλητικό τον Χρηστίδη. Ίσως, μάλιστα, να μην υπάρχει προηγούμενο, να εμποδίζεται δικαστικός επιμελητής να κάνει τη δουλειά του και να μη διατάσσει ο εισαγγελέας τη σύλληψη των δραστών. Ίσως να είναι η ευκαιρία ο κ. Σανιδάς να ασχοληθεί και με το έργο του εν λόγω εισαγγελέα!

Δεν φαίνεται λοιπόν να έχουν τέλος τα έργα και οι ημέρες του γνωστού «ροζ καναλάρχη», κ. Χρηστίδη, όπως προκύπτει από τη νέα ιστορία που φέρνουμε σήμερα στο φως. Απολαύστε την!

Η θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας εταιρεία «ΑΤΕ Leasing», υπό νέα διοίκηση, θέλησε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δημοσίου, σε μία ακόμα υπόθεση με πρωταγωνιστή τον κ. Χρηστίδη, ο οποίος, μέσω της εταιρείας «Νέο Κανάλι ΑΕ», είχε χρηματοδοτηθεί με τη μέθοδο λίζινγκ, για την αγορά μηχανημάτων και αμέσως μετά… ξέχασε τις υποχρεώσεις του προς την τράπεζα.

Η εταιρεία κατέθεσε αγωγή, και στη συνέχεια το Ειρηνοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση που υποχρέωνε την εταιρεία του Χρηστίδη να αποδώσει στην ΑΤΕ τα μηχανήματα.

Την απόφαση ανέλαβε να εκτελέσει ο δικαστικός επιμελητής του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης Χρ. Ρωμανός.

Προς έκπληξη όλων διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία «Νέο Κανάλι ΑΕ» είχε εν τω μεταξύ πουλήσει τα μηχανήματα στην εταιρεία «ΕΝΕRGIAKI SA» και αυτή με τη σειρά της στην εταιρεία «SPECTRUM CONNECT AE», συμφερόντων Χρηστίδη!

Σε απλά ελληνικά, ο Χρηστίδης πούλησε στον εαυτό του τα μηχανήματα που πήρε με δάνειο, το οποίο όμως δεν πλήρωνε!

Η έκθεση του δικαστικού επιμελητή είναι ενδεικτική του παραλογισμού, τον οποίο κάποιοι επιμένουν να μη βλέπουν. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα μηχανήματα τελικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πάρκο κεραιών του Χορτιάτη και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ʽʽΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΕ”.

Αφού εισήλθα στον χώρο ο φύλακας μου δήλωσε ότι είναι της ʽʽΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΕ”, στη συνέχεια όμως και αφού προχώρησα στη διαδικασία εκτέλεσης μου δηλώθηκε ότι οι εγκαταστάσεις είναι της ʽʽSPECTRUM CONNECT AEʼʼ»! Μαϊμού δηλαδή εταιρείες για να ξεφεύγει από την εφορία ο Χρηστίδης και να κάνει τις κομπίνες του με τα ροζ τηλεφωνήματα, που πλήρωναν αφελείς…

Ύστερα εμφανίστηκε ο Χρηστίδης μετά παρέας και άρχισαν τα… σπρωξίματα και η κατάληξη ήταν ο εισαγγελέας.

Ποια είναι η συνέχεια; Ο επιμελητής έλαβε από την Εισαγγελία κλήση προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέως υπηρεσίας! Εκεί περευρέθη και ο Χρηστίδης. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το αν ήταν νόμιμες οι ενέργειες του επιμελητή. Πάλι καλά που δεν τον έκλεισαν στη φυλακή, ή δεν του ζήτησαν να πληρώσει και τα ρέστα στον Χρηστίδη!

Από την ιστορία αυτή προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Απ’ ό,τι φαίνεται, η προηγούμενη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας παρείχε αφειδώς δάνεια στον ροζ τσοντοκαναλάρχη, ο οποίος είχε και τότε υψηλές πλάτες της Θεσσαλονίκης, που όμως δεν πλήρωσαν όπως ο Ρεγκούζας…


Σχολιάστε εδώ