τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

~ Έμφαση στα τοπικά θέματα και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ με αιχμηρό και μαχητικό τρόπο γραφής, είναι η πρώτη κατεύθυνση που έδωσε στη «Μακεδονία» ο νέος πλέον εκδότης Κώστας Ζουράρις. Αφήνοντας κατά μέρος τις εκκεντρικότητές του, ο Ζουράρις έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, ξεκινώντας κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, από τους οποίους ζητά παρατηρήσεις και σκέψεις για το πώς θέλουν μια τοπική εφημερίδα.

~ Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, χάθηκε από την πιάτσα, καθώς κατέβηκε στην Κρήτη για να τακτοποιήσει το θέμα που ξεκίνησε (το αίτημα του Βραχασίου να γίνει αυτόνομος δήμος).

~ Καλά, δεν κατάλαβαν οι του «διευθυντηρίου» πως άλλαξαν τα πράγματα στην εφημερίδα τους; Γιατί συνεχίζουν ακόμη τις πολύωρες συσκέψεις με τον Αντωνόπουλο; Τι συμβουλές τούς δίνει για το πώς θα πείσουν τον Ζουράρι πως του είναι απαραίτητοι;

~ Πάντως, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να… διασωθούν. Άσε που μόλις διαπίστωσαν πως η τοποθέτησή τους στο «διευθυντήριο» ήταν εντελώς άτυπη. Ούτε αλλαγή σύμβασης ούτε επίδομα ούτε νέα δικαιώματα. Στον αέρα δηλαδή.

~ Χαράς ευαγγέλια για τους δημοσιογράφους της «Μακεδονίας», αφού η ΕΣΗΕΜ-Θ ανέλαβε να προεξοφλήσει τις επιταγές τους για τις οφειλές των δεδουλευμένων του Οκτωβρίου που λήγουν τον Απρίλιο. Έτσι, το σωματείο δάνεισε στα μέλη του επιτρέποντάς τους να κάνουν καλές γιορτές.

~ Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στους τεχνικούς και στα μέλη του προσωπικού που δεν απεργούσαν, στηρίζοντας τον Αντωνόπουλο και καταγγέλλοντας τους «συναδέλφους» τους δημοσιογράφους. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν, καθότι οι «κακοί» πληρώθηκαν, ενώ αυτοί -ως φίλοι της εργοδοσίας- έμειναν με τις υποσχέσεις στα χέρια. Ας πρόσεχαν…

~ Στην πρώτη θέση και δίπλα δίπλα παρακολουθούσαν την ομιλία του προϊσταμένου τους υπουργού Θοδωρή Ρουσόπουλου οι επικεφαλής της ΕΡΤ3 Δημήτρης Τσάμης (πρόεδρος) και Θάλεια Ιωαννίδου (γενική διευθύντρια). Μάλιστα, τους άρεσε τόσο το περιεχόμενό της (θέμα της ήταν το «κοινωνικό Κέντρο») που θέλησαν να το εμφυσήσουν και σε όσους δεν είχαν τη χαρά να το απολαύσουν, δίνοντας εντολή να μεταδοθούν από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού εκτενέστατα αποσπάσματα. Έφτασαν στο σημείο να δείξουν και πλάνα από τον «Ρουσό» να ψάχνει νερό και τον Ψωμιάδη να σηκώνεται από την καρέκλα του για να τον σερβίρει. Μιλάμε για μεγάλη δημοσιογραφία.

~ Ο επικεφαλής της AGB κ. Αναστασάκος ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στα στελέχη της ΕΡΤ3 τα ευρήματα των μετρήσεών του για το κανάλι. Τα νέα ήταν πολύ καλά, σκορπίζοντας ικανοποίηση στους παριστάμενους που νιώθουν δικαιωμένοι για τις επιλογές τους.

~ Οι μετρήσεις κατέγραψαν αύξηση μέσου τηλεμεριδίου στο 2,3% (περίοδος 26/9 μέχρι 20/11), όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο το ποσοστό ήταν 1,9%. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η αύξηση του ποσοστού του κεντρικού δελτίου που έφτασε στο 3,6%, κάνοντας ακόμη και τη… γραβάτα του Κοντογουλίδη να χαμογελά με ικανοποίηση. Άνοδο είχε ο Παντελής Σαββίδης (2,2% από 1,4%), καθώς και τα «Αληθινά σενάρια» του Νίκου Ασλανίδη (4,3%).

~ Ικανοποιημένος και ο διευθυντής τηλεόρασης κ. Φράστανλης, καθώς πολύ καλά πηγαίνει η «Κυριακή στο χωριό» με τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ και το «Φαγητό της μαμάς» με τον χαρισματικό Μπλέτσα. Άντε και εις ανώτερα!

~ Ο πρώην διευθυντής του TV Μακεδονία Κωστής Δήμου ανέλαβε ως επικεφαλής του Cosmos TV, το οποίο αποτελεί το κομμάτι της Θεσσαλονίκης του Καναλιού 9 που ετοιμάζει ο Ευαγγελάτος. Το Cosmos θα μεταδίδει μέρος του προγράμματος των Αθηνών και κάποιες δικές του εκπομπές. Ευελπιστούν πως θα ξεκινήσουν στα μέσα του Γενάρη, ενώ ψάχνουν δημοσιογράφους και παρουσιάστριες. Όσοι ενδιαφερόμενοι, σπεύσατε…

~ Η γνωστή δημοσιογράφος των ερτζιανών της Θεσσαλονίκης Κατερίνα Σεφερλή προστίθεται στο δυναμικό του Star FM 97,1, αναλαμβάνοντας μαζί με τον Ηλία Τζήκα τη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού. Η νέα εκπομπή θα ξεκινήσει από τις 15 του μηνός και θα μεταδίδεται κάθε μέρα, από τις 3 ως τις 5, με πολύ κέφι, ειδήσεις, σχόλια, την καλύτερη μουσική, αλλά και το καθημερινό διασκεδαστικό παιχνίδι «Η μάχη των φύλων».

~ Το βιβλίο του φτωχού και καλού παιδιού του ελληνικού κινηματογράφου Νίκου Ξανθόπουλου «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα» θα παρουσιαστεί αύριο στις 8 μ.μ. από το Κέντρο Πολιτισμού της νομαρχίας και τις Εκδόσεις Άγκυρα, σε εκδήλωση που θα γίνει στη Μονή Λαζαριστών. Για το βιβλίο, τον ηθοποιό και τον άνθρωπο θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (λέτε να το έχει διαβάσει κιόλας ή θα μιλήσει σκεπτόμενος τον εαυτό του;), η εκδότρια Αναστασία Παπαδημητρίου, ο καθηγητής ιατρικής και πρόεδρος των Ποντίων Γιώργος Παρχαρίδης, ο συγγραφέας Θανάσης Γεωργιάδης και η συγγραφέας-κριτικός Ελένη Γκίκα.

~ O 93,1 Heart FM, ο σταθμός που παίζει «τα τραγούδια που δεν σας πρόδωσαν ποτέ», συμπληρώνει φέτος δύο χρόνια ζωής. Βγήκε στον αέρα στις 27 Νοεμβρίου του 2003 και πρωτοσυστήθηκε στους ακροατές του με ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε μόνο χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάτι που έγινε για πρώτη φορά σε ραδιόφωνο της Ελλάδας. Η… χριστουγεννιάτικη παράδοση στον 93,1 Heart FM συνεχίστηκε πέρσι και επαναλαμβάνεται φέτος, καθώς σε όλη της περίοδο των γιορτών μεταδίδει μόνο γιορτινά τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη.


Σχολιάστε εδώ