Πήγαν για… μαλλί και εκτέθηκαν…

Σε λαϊκές και επιμελητήρια ξεχύθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματος για την οικονομία. Με επικεφαλής την υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας, Βάσω Παπανδρέου, την οποία πλαισίωναν τοπικοί βουλευτές, συναντήθηκαν διαδοχικά με τις διοικήσεις του Οικονομικού, Επαγγελματικού, Βιοτεχνικού και Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, καθώς και με τον Εμπορικό Σύλλογο. Οι εκπρόσωποι των φορέων άσκησαν κριτική τόσο στις τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και σε ορισμένες πτυχές της πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης. Με την κριτική προς τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν, όπως ήταν φυσικό, ορισμένα από τα «πράσινα» στελέχη, καθώς στο κλιμάκιο συμμετείχαν τρεις πρώην υπουργοί Ανάπτυξης (Βάσω, Άκης, Βενιζέλος).

Εκτός από τους φορείς, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν τη λαϊκή της Ξηροκρήνης (με επικεφαλής τον Γ. Μαγκριώτη) και της Μαρτίου (με Χ. Καστανίδη και Χρ. Αράπογλου). Μετά τις κοπιαστικές εξορμήσεις τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν για ουζοποσία στο «Πανελλήνιο».

Προηγουμένως είχαν φροντίσει να «ξεβρακωθούν» και να φανερώσουν τις εσωτερικές τους διαφορές. Στη συνάντηση με το ΕΒΕΘ (όπου πρόεδρος είναι ο πρόεδρος της ΔΕΘ και κουνιάδος του Βενιζέλου, Δημήτρης Μπακατσέλος) ο Βενιζέλος δεν δίστασε να «μαλώσει» τους συναδέλφους του (Μαγκριώτη, Αράπογλου), όταν αυτοί τόλμησαν να επικρίνουν τον Μπακατσέλο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Καλατράβα (του είπαν πως όφειλε να ενημερώσει επισήμως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ διαφώνησαν με την επιλογή να παραμείνει η ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης και μάλιστα να επεκταθεί στους χώρους του Γ΄ Σώματος Στρατού). «Δεν είναι αυτές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ», πετάχτηκε ο Βενιζέλος, προκαλώντας αμηχανία στην παριστάμενη Βάσω και τις κατευναστικές προσπάθειες του Άκη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Σχολιάστε εδώ