Ο Γιώργος βλέπει λύση Μπουτάρη!

«Θέλει πρόσωπο χωρίς κομματικές περγαμηνές, αλλά να διαθέτει κοινωνική αναγνώριση» για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, μας επισήμανε στενός συνεργάτης του, ο οποίος παραδέχτηκε πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «καλοβλέπει τη λύση Μπουτάρη».

Ως γνωστόν, ο κ. Μπουτάρης πρωτοστατεί στην κίνηση που ονομάζεται «πρωτοβουλία των πέντε». Είναι μια κίνηση πέντε δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που εργάζεται για τη συγκρότηση ενός αντιπολιτευτικού μετώπου για την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου. Οι μετέχοντες στην «πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» επιζητούν να πείσουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΚΚΕ να στηρίξουν την προσπάθειά τους, ωστόσο το ΚΚΕ έχει ήδη αντιδράσει αρνητικά, πράγμα που οδήγησε τον κ. Μπουτάρη εκτός της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, ενώ αρνητικά αντέδρασε και ο ΣΥΝ, διαγράφοντας από τη δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Κουράκη, που συμμετέχει στην «πρωτοβουλία των πέντε».

Έτσι, η επιδίωξη του κ. Μπουτάρη «να καθίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας για αλλαγή στον δήμο» μοιάζει ανέφικτη, αν και ο ίδιος συνεχίζει τις προσπάθειές του. Όπως υποστηρίζει, η «πρωτοβουλία των πέντε» συνάντησε την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, «ούτε εμείς περιμέναμε τέτοια απήχηση», γι’ αυτό και εμφανίζεται αποφασισμένος να εμμείνει στην πρωτοβουλία του, μακριά πάντως από «ασφυκτικούς κομματικούς εναγκαλισμούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουτάρης δεν επιθυμεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα ήθελε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την «πρωτοβουλία των πέντε», ώστε να κρατήσει η κίνησή του τον υπερκομματικό της χαρακτήρα και την απήχηση που έχει «σε ψηφοφόρους όλων των παρατάξεων».

Πάντως, από την πλευρά του ΚΚΕ και ΣΥΝ ήδη έχουν ανοίξει μέτωπο εναντίον της «πρωτοβουλίας των πέντε» και χαρακτηριστική είναι η κατηγορία που εξαπέλυσε το μέλος του ΠΓ του ΣΥΝ Τάσος Κανταράς, ο οποίος υποστήριξε ότι «υποκινείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του επικεφαλής της δημοτικής του ομάδας Σπ. Βούγια» η κίνηση Μπουτάρη, που στην ουσία της φιλοδοξεί «να ξεπλύνει τις αμαρτίες» του ΠΑΣΟΚ στα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Έτσι, η «πρωτοβουλία των πέντε» από υπερκομματική προσπάθεια κινδυνεύει να μείνει με υποστηρικτή μόνο το ΠΑΣΟΚ, και σε μια τέτοια περίπτωση είναι αμφίβολο αν θα πάρει το ρίσκο ο Γιάννης Μπουτάρης να συγκρουστεί με τον πανίσχυρο στη Θεσσαλονίκη δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.


Σχολιάστε εδώ