Διόδια και στην Αθήνα!

Ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, σε δήλωσή του ήταν σαφής, τονίζοντας ότι έχουν αλλάξει πολλά από την εποχή που εφαρμόστηκαν τα μονά ζυγά στην πρωτεύουσα, κρίνοντάς τα μάλιστα ως αναποτελεσματικά.

Ουσιαστικά ο κ. Λιάπης εξήγγειλε ότι πρέπει να περιοριστεί η αλόγιστη χρήση των ΙΧ στο κέντρο της πόλης και να ενθαρρυνθεί η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση και τις προτάσεις της πλειοψηφίας των ελλήνων συγκοινωνιολόγων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται -χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις- στην εφαρμογή διοδίων στο κέντρο της πόλης με στόχο να περιορίσει τη χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων και να ενισχύσει εκείνη στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν μπάρες και άλλα παρόμοια στις εισόδους της πόλης, που θα δημιουργούν νέα κυκλοφοριακά προβλήματα και μποτιλιαρίσματα, αλλά θα εφαρμοστούν σε ευρύτερο δακτύλιο ηλεκτρονικά διόδια, τα οποία θα φωτογραφίζουν τα αυτοκίνητα που θα εισέρχονται στην απαγορευμένη περιοχή και ο λογαριασμός θα αποστέλλεται στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις εισόδους που έχει κάνει και για τις οποίες σε περίπτωση αμφισβήτησης θα χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε ουσιαστικά να συμφωνεί με το μέτρο του περιορισμού των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, αλλά έχει επιφυλάξεις ως προς τα διόδια, ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς φαίνεται να δήλωσε ότι το θέμα θα μελετηθεί και ουσιαστικά το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες…


Σχολιάστε εδώ