Φορτισμένο το κλίμα…

Τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (βουλευτές, δήμαρχοι, γραμματείες νομαρχιακών Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, μέλη Εθνικού Συμβουλίου και περιφερειακής επιτροπής) προσήλθαν με τεράστιο ενδιαφέρον και έκδηλη αγωνία για το τι θα συμβεί. Την ίδια ώρα, το φουαγιέ του ξενοδοχείου γέμισε από δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία που «μυρίστηκαν ψητό». (Μόνο η ΕΡΤ3 και η TV 100 έλειπαν, καθώς τα δύο δημόσια κανάλια της πόλης έχουν και δήμαρχο και νομάρχη!!!)

Οι δύο «υποψήφιοι» φανέρωσαν τον εκνευρισμό τους από την αρχή.

Μπορεί ο ένας (Βενιζέλος) να κάθισε στην πρώτη σειρά και ο έτερος (Καστανίδης) στο βάθος της αίθουσας, αλλά και οι δύο είχαν «απλωμένα τα ζωνάρια» τους.

Στην αρχική του εισήγηση, ο προεδρεύων Πέτρος Ευθυμίου (εκ μέρους της επιτροπής επιλογής υποψηφίων) προσπάθησε να μη «δώσει αφορμή», αρκούμενος στην απλή παράθεση των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν.

Μια απλή αναφορά του ωστόσο στον αριθμό των «πράσινων» δημάρχων στο πολεοδομικό συγκρότημα (συμπεριέλαβε σε αυτούς τον Διαμαντή Παπαδάμ της Σταυρούπολης, ο οποίος εκλέχτηκε ως αντάρτης με την υποστήριξη του Βενιζέλου -και της Νέας Δημοκρατίας- κόντρα στον έχοντα το χρίσμα Τάσο Αναστασιάδη), εκλήφθηκε ως πρόκληση από τον Χάρη Καστανίδη, του οποίου οι σχέσεις με τον εκλιπόντα πλέον Αναστασιάδη ήταν ιδιαίτερα στενές.

Πήρε αμέσως τον λόγο, θύμισε την «ανέντιμη» στάση του Διαμαντή, ο οποίος, αν και είχε δεσμευτεί, μόλις έχασε την εσωτερική ψηφοφορία συγκρότησε αντάρτικο ψηφοδέλτιο και δήλωσε πως «αυτό δεν θα μείνει έτσι». Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως η αναφορά του Ευθυμίου οφείλεται σε ηθελημένα στρεβλή πληροφόρηση την οποία του έδωσαν οι όψιμα προσκολλημένοι στον Βενιζέλο: Κριθαρίδης (αποσπάστηκε πρόσφατα από το ψυχιατρείο στο δήμο Σταυρούπολης), Τσαβδαρίδης και Μπαρμπουνάκης, με τους οποίους συνέφαγε πριν από την έναρξη της σύσκεψης.

Ο Ευθυμίου ανέκρουσε πρύμναν, ο Βενιζέλος απέφυγε να αναμιχθεί, ενώ ο Κριθαρίδης προσπάθησε να πει πως δεν ευθύνεται αυτός…

Ακολούθως, το ζωνάρι του τράβηξε ο Βενιζέλος, όταν η Χρύσα Αράπογλου στην ομιλία της είπε πως το ΠΑΣΟΚ έχει περιέλθει σε δεινή θέση στην πόλη. Στην αναφορά αυτή της βουλευτού (η ΝΔ ελέγχει τη συντριπτικότατη πλειοψηφία των φορέων της πόλης, από δήμαρχο και νομάρχη έως μητροπολίτη, πρύτανη, ΤΕΕ, επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους κ.λπ.) ο Βενιζέλος σχολίασε πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, καθώς στην Αθήνα το ποσοστό του κόμματος είναι χαμηλότερο αυτού της Θεσσαλονίκης. Στην απάντηση της Χρύσας, πως στην Αθήνα η ΝΔ δεν ελέγχει ούτε την πλειοψηφία των φορέων, ούτε την υπερνομαρχία, ο Βαγγέλης δήλωσε πως δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά έχασε η ΝΔ εξαιτίας της επιλογής προσώπου (Τζανετάκος). «Κι εμείς εξαιτίας της επιλογής προσώπου χάσαμε;», αντέτεινε η Χρύσα, υπενθυμίζοντας εμμέσως την επιμονή του Βενιζέλου στην υποψηφιότητα Χατζησάββα.


Σχολιάστε εδώ