Διάδρομοι και Ψίθυροι

# ΕΧΑΕ: Εκτίναξη ενοποιημένων κερδών στο γ΄3μηνο δείχνουν τα μεγέθη της εισηγμένης, όμως η είδηση είναι αλλού: στο ότι δηλαδή ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι ξένοι θεσμικοί περιλαμβάνουν πια την ΕΧΑΕ στα χαρτοφυλάκιά τους και μάλιστα προβλέπουν πορεία εκ διαμέτρου αντίθετη απ’ αυτήν των λοιπών μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών διαχείρισης κεφαλαιαγορών. Αν δεν κάνω λάθος μόνο τη … δικιά μας και την αντίστοιχη εταιρεία του Ελσίνκι (!) «βλέπουν» να τα πηγαίνουν καλά φέτος αλλά και στις αρχές του 2006!

# Fourlis: Αύξηση του τζίρου και σαφή δείγματα περαιτέρω ανοδικής πορείας δείχνει το 9μηνο. Νομίζω πως η στήλη είχε πει εδώ και καιρό πως τα ΙΚΕΑ όχι μόνο απέσυραν τα μαύρα σύννεφα που είχαν συσσωρευτεί (από την εποχή της Κωτσόβολος) στον όμιλο, αλλά εγγυώνται και την τάχιστη μετατροπή του σε έκπληξη των επόμενων ετών. Κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν πέσαμε έξω!

# ΟΠΑΠ: Και αύξηση κερδών (13,2%) ανακοινώνει, και προμέρισμα (0,48 ευρώ) δίνει. Άσχετα με το αν πρέπει κανείς σήμερα, τώρα, να «μπει» στον ΟΠΑΠ, το σίγουρο είναι πως η περίπτωση του Οργανισμού καταδεικνύει -για άλλη μια χρονιά- το πόσο ελκυστικές είναι για πολλούς, σοβαρούς επενδυτές, οι μετοχές με συνεχή και κυρίως αξιόλογη μερισματική απόδοση.

# Εντυπωσιακή αύξηση των οικονομικών μεγεθών εμφάνισε ο όμιλος Μυτιληναίος στο εννεάμηνο του 2005. Ανάλογη είναι και η εικόνα που παρουσιάζει η ΜΕΤΚΑ. Αισθητά βελτιωμένα τα μεγέθη και για την Αλουμίνιον της Ελλάδος. Με δυο λόγια, το πάρτι συνεχίζεται στα χαρτιά του Ομίλου. Μόνο που δεν ξέρω πόσοι εξ υμών μετέχουν στη γιορτή…

# Newsphone: Στη γερμανική τράπεζα Sal Oppenheim -κι από εκεί σε χέρια Αμερικανών κατά βάση επενδυτών- φαίνεται να καταλήγει το πακέτο του 25,13% των μετοχών της εισηγμένης που «πέρασε» μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης. Σίγουρα η εταιρεία -πέρα από τη σημαντική ρευστότητα που αποκόμισε- αποκτά ερείσματα και σε μεγάλα χαρτοφυλάκια της αλλοδαπής, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περαιτέρω πορεία της!

# Και, τέλος, για να μείνουμε πιστοί και στις παραδόσεις της στήλης, σας παραθέτω και το σύνηθες «μπουκέτο» των μετοχών που «υποστηρίζουν» οι μικρομεσαίες ΑΧΕ. Να σας θυμίσω πως ενσυνείδητα παραβλέπω τα γνωστά και μη εξαιρετέα χαρτιά τραπεζών και λοιπών συμμετεχόντων στον 20άρη δείκτη. Οπότε, αυτοί που μένουν είναι η Τέρνα, η ΓΕΚ, ο Σαράντης και Δρομέας.


Σχολιάστε εδώ