Δημόσιοι χρυσοδάκτυλοι…

Αυτήν την περίοδο στην ΕΠΑΑ γίνονται εξοργιστικά πράγματα, το έργο της εταιρείας, που είναι η σύνδεση των πολυκατοικιών και η χρήση του γκαζιού, ουσιαστικά φαίνεται να μην προχωράει και φυσικά αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στο έργο της εταιρείας και στα έσοδά της. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι περίφημοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές από τη στιγμή που ανέλαβαν μέχρι σήμερα δεν έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη, αφού αμέσως έσπευσαν στην Αγροτική και στον απλοχέρη τότε διοικητή της, Πέτρο Λάμπρου, που τους έδωσε δάνειο 170.000.000 ευρώ…

Έτσι σήμερα απορίες και ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης, όπου το κράτος είχε και την πλειοψηφία, η εταιρεία να πάρει και άλλο δάνειο 20.000.000 ευρώ!!!

Σε ό,τι αφορά πάντως τους μισθούς των μεγαλοστελεχών, φαίνεται να συμβαίνουν εξοργιστικά πράγματα… Είναι ενδεικτικό ότι η διοίκηση της εταιρείας ετοιμάζεται να δώσει γερή αύξηση στον μισθό που παίρνει ο γενικός διευθυντής, η οποία θα φθάνει στο ύψος των 275.000 ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 7.800.000 δραχμές μηνιαίως, χωρίς να υπολογίζονται τα δωρεάν εταιρικά αυτοκίνητα, τα δωρεάν τηλεφωνήματα, τα διάφορα μπόνους, οι κάρτες κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος γενικός διευθυντής κ. Ζήσης έπαιρνε ετήσια αποζημίωση περίπου 205.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι στην εταιρεία δεν πρόκειται να πάρουν αύξηση μεγαλύτερη από 5% στους ήδη πολύ χαμηλούς μισθούς τους.

Η κατάσταση πάντως αυτή, επειδή είναι και προκλητική, φαίνεται να προβληματίζει κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι ταυτόχρονα διαπιστώνουν και αδυναμία του μάνατζμεντ της εταιρείας να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς ώστε να αυξηθεί η εκμετάλλευση, οι παροχές φυσικού αερίου μέσα στην Αττική, γεγονός που θα αυξήσει και τα έσοδά της.


Σχολιάστε εδώ