Γιάννα – Λιάνα αντιμέτωπες για την Αθήνα

Και η μεν Βάσω εκούσα-άκουσα του είπε πως ναι, πράγματι, θα ήταν μια καλή υποψηφιότητα. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι προφανώς, προφανέστατα, ο Γιώργος στρέφεται ξανά προς το «λάιφ στάιλ» προκειμένου να αναζητήσει την υποψηφιότητα εκείνη, μέσω της οποίας θα μπορέσει να αμφισβητήσει την επί χρόνια κυριαρχία της ΝΔ στον πρώτο δήμο της χώρας.

Κόντρα δηλαδή στην… προσφορά υποψηφιοτήτων για την Αθήνα, όπως του Γιάννη Δημαρά ή της Μιλένας Αποστολάκη ή και της Φώφης Γεννηματά, αυτός αναζητεί υποψηφιότητες «λαμπερές», όπως αυτή της Ματσούκα, με την οποία εξέπληξε στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου το 2004. Και κόντρα στις εισηγήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή μιας προσωπικότητας για την Αθήνα, που θα σηματοδοτούσε άνοιγμα προς την Αριστερά, προτιμά την «υπερκομματική» κυρία του 2004…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο Γιώργος έχει συζητήσει την πιθανότητα να προτείνει για την Αθήνα τη Γ. Αγγελοπούλου και με συνεργάτες του στενού του επιτελείου. Είναι μια ιδέα που, όπως τονίζει, τον θέλγει. Πιστεύει πως με μια τέτοια υποψηφιότητα μπορεί να «χτυπήσει» τον δήμο. Και σχεδόν αδιαφορεί για τις διάφορες άλλες προτάσεις ή «προσφορές» που δέχεται. Μάλιστα συνεργάτης του μας υπογράμμισε πως και αν ακόμα δεν «περπατήσει» η υποψηφιότητα αυτή, πάλι ο Γιώργος θα στραφεί σε υποψηφιότητα τέτοια, αγνοώντας όσους του επισημαίνουν πιθανές αντιδράσεις από μέλη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ…

Μπορεί όμως να είναι αυτές οι βουλές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να ευοδωθούν. Κατ’ αρχάς η Γ. Αγγελοπούλου μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τον δήμο της Αθήνας. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που θα ενδιαφερόταν, όπως μας τόνισε συνεργάτης της, ο οποίος γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της, δεν θα συζητούσε να είναι υποψήφια ενός μόνο κόμματος, κάτι που θα την οριοθετούσε κομματικά. Μόνο αν την πρότειναν και τα δύο μεγάλα κόμματα θα το συζητούσε.

Αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται αδύνατο. Η ΝΔ και προσωπικά ο Καραμανλής δεν συζητούν στήριξη από κοινού με το ΠΑΣΟΚ υποψηφιότητας για την Αθήνα, έναν δήμο που μπορεί να κερδίσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Οπότε μάλλον ασκήσεις επί χάρτου θα παραμείνουν οι ιδέες για τη Γιάννα…

Δέχεται η Λιάνα Κανέλλη, αν…


Ενώ όμως η υποψηφιότητα της Γ. Αγγελοπούλου είναι στον αέρα, παρά τις φιλοδοξίες του Γιώργου, μία άλλη γυναικεία υποψηφιότητα, αυτή της Λιάνας Κανέλλη, ίσως αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη του 2006. Όχι ως υποψηφιότητα, αλλά ως προς τα αποτελέσματα που μπορεί να καταγράψει, όπως δείχνουν όλες οι έως τώρα δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει.

Πράγματι, πιθανή υποψηφιότητα της Λ. Κανέλλη δείχνει να έχει ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική. Αυτήν τη στιγμή συγκεντρώνει ποσοστά γύρω στο 20%. Αλλά το σημαντικό είναι πως καταγράφει σοβαρή διείσδυση στους ψηφοφόρους πέραν του ΚΚΕ, σε όλα τα κόμματα. Συγκεντρώνει πολύ υψηλή αποδοχή σε όλο το κομματικό φάσμα και φαίνεται να υπερτερεί όλων των πιθανών υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Νικήτα Κακλαμάνη, πιθανό υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος!

Η ίδια η βουλευτής του ΚΚΕ μάς δήλωσε ότι δεν τρέφει προσωπική φιλοδοξία. Αλλά, μας τόνισε, αν το κόμμα αποφασίσει για την υποψηφιότητά της, τότε θα τη δεχτεί και θα δώσει τη μάχη με όλες της τις δυνάμεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΚΚΕ θα αποφασίσει για τον δήμο της Αθήνας ως το τέλος του χρόνου.

Κυοφορούνται εκπλήξεις…


Γεγονός είναι πως εν όψει υποψηφιοτήτων και χρισμάτων αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δυνατές εκπλήξεις, ορισμένες από τις οποίες θα προξενήσουν μεγάλη αίσθηση. Και αυτό κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ήδη «τρέχουν» δημοσκοπήσεις και από τη Ρηγίλλης και από τη Χαριλάου Τρικούπη, κυρίως για τους τρεις μεγάλους δήμους, για την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά και ορισμένα μεγάλα αστικά κέντρα της επαρχίας, αλλά και για πολλούς δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής. Χαρακτηριστικό τους είναι πως περιλαμβάνουν προς μέτρηση πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στους κομματικούς χώρους της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ έχουν περιληφθεί αρκετά πρόσωπα του «λάιφ στάιλ», καθώς και από τον χώρο των ΜΜΕ, γεγονός που δείχνει τον βασικό προσανατολισμό του Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, μία από τις εναλλακτικές προτάσεις που συζητά ο Γ. Παπανδρέου για τον δήμο της Αθήνας είναι αυτή του γνωστού εκδότη Γ. Κύρτσου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το όνομά του έχει περιληφθεί και σε σχετική έρευνα που έχει παραγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Από τη μεριά της η Ρηγίλλης επίσης αναζητά πρόσωπο-έκπληξη για την υπερνομαρχία. Εκεί θα ποντάρει πολύ το κυβερνών κόμμα, αφού θεωρεί ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδισθούν οι τρεις μεγάλοι δήμοι, αν και στον Πειραιά έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα εσχάτως λόγω του «προβλήματος» Μαντούβαλου…


Σχολιάστε εδώ