Τελικά ποιος φταίει;

Θυμάστε την υπόθεση Πάχτα; Την ευνοϊκή τροπολογία για τον ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς κ. Στέγγο, που κατατέθηκε νύχτα στη Βουλή, με την υπογραφή πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ; Τότε λοιπόν, και μετά την αποπομπή όλων των εμπλεκομένων από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Βʼ΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Κίρκος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως ουδέποτε υπέγραψε την επίμαχη τροπολογία. Το θέμα προχώρησε, και από τη δικαστική έρευνα προέκυψε πως την υπογραφή του Κίρκου την έβαλε ο τότε βουλευτής Σερρών Γιάννης Ανθόπουλος.

Στο δικαστήριο που ακολούθησε (την προηγούμενη εβδομάδα) ο Ανθόπουλος παραδέχθηκε το ατόπημά του, δηλώνοντας πως αυτό αποτελεί συνήθη διαδικασία στην κοινοβουλευτική πρακτική και πως το έκανε επειδή ο κ. Κίρκος είχε υπογράψει τις δύο προηγούμενες τροπολογίες ίδιου περιεχόμενου που είχαν προωθηθεί.

Στην κατάθεσή του ο Κίρκος δήλωσε ικανοποιημένος από την παραδοχή του Ανθόπουλου, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι ο συνάδελφός του είχε δόλο, όταν έβαζε την υπογραφή του.

Έτσι, «το καρπούζι κόπηκε στη μέση». Ο μεν Κίρκος νιώθει δικαιωμένος, καθότι αποδείχθηκε πως δεν υπέγραψε ο ίδιος, ο δε Ανθόπουλος απαλλάχθηκε κάθε κατηγορίας.

Κοντολογίς, νίκησαν όλοι (το μόνο που έχασε ήταν το ΠΑΣΟΚ που τότε απώλεσε τις ύστατες ελπίδες του να μη βγει χαμένο από τις κάλπες).Για την ιστορία να αναφέρω πως ως μάρτυρες κατέθεσαν ο Γεράσιμος Αρσένης και οι επίσης εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Χρήστος Πάχτας και Σπύρος Βούγιας.


Σχολιάστε εδώ