ΤυποΘεσσαλονίκη

~Ομόφωνη απόφαση για κήρυξη διαδοχικών 48ωρων απεργιών κάθε Παρασκευή και Σάββατο (αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα) στο ιστορικό συγκρότημα του Τύπου που ελέγχει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», καθώς και τον ραδιοφωνικό σταθμό Extra Sport, πήρε η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

~ Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, «οι απεργίες θα επαναλαμβάνονται μέχρις ότου η διοίκηση της εταιρείας ικανοποιήσει στο σύνολό τους τα δίκαια αιτήματα των δημοσιογράφων που εργάζονται στα παραπάνω μέσα.

~ Με το που έμαθε τα μαντάτα ο Αντωνόπουλος, κυριολεκτικά πάγωσε. Περίμενε απεργία, αλλά όχι στα κυριακάτικα φύλλα, όπου τα διαφημιστικά έσοδα είναι τεράστια.

~ Πρώτη του αντίδραση ήταν να στείλει στους δημοσιογράφους το εξής εκβιαστικό δίλημμα: «Ή απεργείτε και κλείνουμε ή συνεχίζουμε προσπαθώντας να διασώσουμε το μαγαζί». Κάλεσε, λοιπόν, τους αποκαλούμενους «πρόθυμους» και τους ζήτησε να μεταφέρουν δήθεν εμπιστευτικά στους εργαζόμενους πως ο ιδιοκτήτης από την Αμερική (ο Γιάννης Ρήγας), μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση για απεργία, είπε στον Αντωνόπουλο: «Αν γίνει απεργία, κλείνω τις εφημερίδες».

~ Το μήνυμα έφτασε στους εργαζόμενους, αλλά δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε ο αποστολέας του. Μόνο ο «πενταλιστής» ενέδωσε και άρχισε να μιλά για συλλογή υπογραφών… Οι περισσότεροι εργαζόμενοι νιώθουν πως το πραγματικό δίλημμα είναι στον ιδιοκτήτη: «Ή στηρίζει οικονομικά την επένδυσή του ή τη χάνει». Σε ό,τι μάλιστα τους αφορά, θεωρούν πως είναι καλύτερο να κλείσει η εφημερίδα και να μεταβιβαστεί σε άλλον επενδυτή, παρά να απαξιωθεί εντελώς στη συνείδηση του κόσμου και να κλείσει σε λίγους μήνες χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται τότε να την αποκτήσει.

~ Μαθαίνω, ωστόσο, πως ο Αντωνόπουλος δεν το βάζει κάτω και σκέφτεται τις επόμενες ημέρες να καλέσει συγκέντρωση των εργαζομένων και να τους θέσει ενώπιον του εκβιαστικού διλήμματος. Δύσκολα πράγματα…

~ Τη δημοσιογραφική έρευνα με θέμα «Κεντρική Μακεδονία: Τα βήματα για την ενιαία τουριστική προβολή» παρέδωσε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στον υπουργό, επίσης, επιδόθηκε υπόμνημα, στο οποίο -εκτός των πορισμάτων της έρευνας- περιγράφονται οι σχεδιασμοί της Ένωσης για τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας, υποδοχής και εργασίας για τους ξένους δημοσιογράφους στη Λαγόμανδρα της Σιθωνίας και για το Ευρωπαϊκό Δημοσιογραφικό Χωριό Σαμοθράκης που βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης.

~ Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για «μια εκπληκτική πρωτοβουλία» και δήλωσε πως θα μελετήσει τις προτάσεις και θα δώσει την επίσημη απάντησή του. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υφυπουργός Αναστάσιος Λιάσκος, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Τσιότρας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Αριστείδης Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος της HELEXPO Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

~ Ο διευθυντής του ΤΣΠΕΑΘ, Γιάννης Παπαδάκης, θα βρίσκεται μεθαύριο από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ για να ακούσει τα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με το ασφαλιστικό τους ταμείο και να δώσει τις απαντήσεις του. Σπεύσατε…

~ Από εδώ το πήγε, από εκεί το ‘φερε ο Τσίμπας, τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση του Τσάμη για να προσλάβει μερικούς «γαλάζιους» δημοσιογράφους και παραγωγούς προκειμένου να αναμορφώσει τον 102 FM της ΕΡΤ3. Η πρώτη του επιλογή ακούει στο όνομα Άντζελα Πεΐτση. Γκραντ σουξέ, που θα ‘λεγε και ο Νιόνιος.

~ Χάλια πηγαίνει το «Sunday» του «Κυριακάτικου Αγγελιοφόρου» και ο Μπακατσέλος αποφάσισε να διακόψει την έκδοσή του μετά τα Χριστούγεννα. Δεν το λένε όμως, επειδή έχουν κλεισμένα διαφημιστικά συμβόλαια για την περίοδο των γιορτών.

~ Και στον χώρο των σινεφίλ προσπαθεί να χωθεί το μουσικό ραδιόφωνο του Ομίλου Alpha. Την πρώτη του αβάν πρεμιέ οργανώνει ο Παλμός 96,5 την Τετάρτη στις 9 μ.μ. σε αίθουσα του εμπορικού κέντρου της Τσιμισκή. Θα προβληθεί η ταινία «Ντόμινο», ενώ οι προσκλήσεις θα διατεθούν μέσω διαγωνισμών σε ακροατές του σταθμού.

~ Στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και ο Διογένης Διδασκάλου. Καλό!

~ Πλησιάζουν οι εκλογές και οι δήμαρχοι άρχισαν τα μπαξίσια στους δημοσιογράφους. Ο Παπαγεωργόπουλος, για παράδειγμα, πήρε πέντε συναδέλφους μαζί του στη Ρόδο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ. Άντε να τον επικρίνουν τώρα…

~Οργιάζουν οι φήμες στα υψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ3, πως ωσονούπω θα καταληφθεί η θέση του γενικού διευθυντή, που παραμένει κενή από την άνοιξη, οπότε και αποπέμφθηκε ο Νίκος Κούρτης. Έκτοτε, καθήκοντα γενικού, παράλληλα με αυτά του προέδρου της διοικούσας επιτροπής, ασκούσε ο μικροβιολόγος Δημήτρης Τσάμης.

~Ο Τσάμης, θέλοντας να κρατήσει και τις δύο καρέκλες, μετέφερε κρίσιμες αρμοδιότητες στους τρεις διευθυντές (τηλεόρασης, ραδιοφωνίας, διοίκησης) και στον προϊστάμενο ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί αρχηγοί στο μαγαζί.

~Όπου όμως λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει. Πόσο μάλλον, όταν τα κοκόρια τρώγονται ή δεν συνεργάζονται μεταξύ τους.

~Με τα πολλά, και προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διαμορφούμενη κατάσταση και να προληφθούν τα χειρότερα, ο Ρουσόπουλος πληροφορούμαι πως επέλεξε να πληρώσει τη θέση, τοποθετώντας σε αυτήν τη Θάλεια Ιωαννίδου.

~Πρόκειται για παλαίμαχη δημοσιογράφο -συνταξιούχο σήμερα- που εργάστηκε για χρόνια στην «Καθημερινή» και στον «Αγγελιοφόρο» και η οποία τους τελευταίους μήνες είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΤΡΙΑ. Αν και η τοποθέτηση της Θάλειας δεν ανακοινώθηκε ακόμη, της εύχομαι καλή επιτυχία και μακροημέρευση στην «ηλεκτρική καρέκλα» της γενικής διεύθυνσης.


Σχολιάστε εδώ