Δες SAT

+ H DirecTV γίνεται κινητή το 2006. Η εταιρεία δεν πρόκειται να αποκτήσει σύντομα καμία εταιρεία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών -όπως έκανε η BSkyB στην Αγγλία- αλλά, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών, κινείται πρόσω ολοταχώς στην κινητή DirecTV, στις αρχές του 2006.

+ Δόθηκε το πράσινο φως στην BSkyB από τους μετόχους της να προχωρήσει με το αμφιλεγόμενο σχέδιο εξαγοράς των μετοχών της, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεριδίου που έχει η News Corporation του Rupert Murdoch στην εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών στο 39%. Οι μέτοχοι της Sky θα έχουν τη δυνατότητα τώρα να εξαγοράσουν 5% των μετοχών της, αυξάνοντας έτσι το μερίδιο της News Corp στο 39% από 37%.

+ Ειρήνη μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και της τηλεόρασης. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί Tele 5 και Antena 3 ακύρωσαν τα σχέδιά τους παραπομπής της κυβέρνησης στο Δικαστήριο για την απόφαση τής να επιτρέψει στη Sogecable να διαθέσει την ελεύθερη Cuatro free-to-air. Σε αντάλλαγμα, η Διοίκηση εγγυήθηκε ότι η απονομή των καναλιών DTT στις εταιρείες θα γίνει άμεσα, αποκλείοντας έτσι την περίπτωση δημόσιου διαγωνισμού. Επιπλέον, η κυβέρνηση υποσχέθηκε την επιβολή αυστηρότερων διαφημιστικών ορίων στη δημόσια εταιρεία TVE.


Σχολιάστε εδώ