ο Δαίμονας των δημαρχείων

Έντονα παράπονα εκφράζουν οι κάτοικοι του δήμου Ν. Μάκρης για την ολιγωρία του τοπάρχη Λουίζου σχετικά με την καθυστέρηση στην αποκατάσταση της καμένης περιοχής της Αττικής, με αποτέλεσμα οι αδίστακτοι οικοπεδοφάγοι να έχουν αρχίσει να περιφράζουν οικόπεδα. Οι καταγγελίες των κατοίκων, που περιγράφονται σε ανακοίνωσή τους, μιλούν και για ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν αφήσει την περιοχή έρμαιο σε μια επικείμενη καταιγίδα. Δήμαρχε, έχεις να πεις τίποτα;

Παραιτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βούλας Δημήτρης Ελευθερίου. Η παραίτησή του δεν έχει κανένα ιδιαίτερο παρασκήνιο. Ο άνθρωπος προτίμησε να κοιτάξει τη δουλειά του. Τη θέση του πήρε η πρώτη επιλαχούσα Άννα Μπουζιάνη. Μια σοβαρή και αξιόλογη κυρία που από άλλα μετερίζια έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με τα κοινά. Μπορεί ήδη να το ξέρετε, αλλά εδώ υπάρχει πράγματι παρασκήνιο. Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος είχε τοποθετηθεί πρόεδρος στην ΕΘΕΛ. Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκε, γιατί πήρε χαμπάρι ο άρχοντας του υπουργείου Λιάπης ότι ο φίλτατος Παναγιώτης έκανε δικό του παιχνίδι με τις προσλήψεις στον ταλαίπωρο οργανισμό. Οι πληροφορίες λένε ότι περισσότερα από 400 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, επί των ημερών του εδώ και δέκα μήνες χτύπαγαν κάρτα στα αμαξοστάσια. Αλήθεια ή ψέματα, θα το δούμε στις επόμενες εκλογές.

Οι δρόμοι της Βάρης έχουν γεμίσει με εκατοντάδες αφίσες από έναν σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος! Ήμαρτον, ρε παιδιά.

Επειδή σε αυτόν τον τόπο όλα γίνονται, προσπαθώ να καταλάβω το μυαλό του αγαπημένου μου δημάρχου Π. Φαλήρου Διονύσιου. Πώς γίνεται, βρε τοπάρχα μου, να αποκαλείς λαμόγιο, όπου βρεθείς και όπου σταθείς, από την πρώτη μέρα που αποφάσισες να ανακατευτείς με τα κοινά της πόλης, έναν τύπο που διαμένει σε φθηνά ξενοδοχεία, που στο τέλος δεν τα πληρώνει κιόλας, και σήμερα να είναι κάθε μέρα στο γραφείο σου και να ακούς τις «επαγγελματικές» του προτάσεις; Εσύ δεν έλεγες σ’ εμένα ότι ο προηγούμενος δήμαρχος τον είχε τον τύπο αυτόν «για άλλες δουλειές»; Σήμερα εσύ γιατί τον έχεις; Για τις ίδιες δουλειές ή για άλλες;

Το φαγοπότι που γίνεται με τις άδειες αλλοδαπών στους δήμους δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε για χοντρές κονόμες. Τριώροφα και μεζονέτες σε παραλιακούς δήμους έχουν χτίσει υπάλληλοι που εργάζονται στις υπηρεσίες αυτές. Έτσι και μιλήσει κάποιος από αυτούς, θα κλάψουν πολλές μανούλες. Όταν ακούτε ότι «χάθηκαν» ή «έκλεψαν» άδειες από… ανοιχτό συρτάρι, το νούμερο των κλεμμένων αδειών να το πολλαπλασιάζετε επί πέντε χιλιάδες. Σημασία, όμως, έχει πού καταλήγουν οι άδειες αυτές. Εδώ είναι το ψωμί. Θα τα ξαναπούμε.

Κρίμα. Πάει και ο Παπαδήμας. Εγώ θα πιστέψω ότι οι λόγοι υγείας δεν είναι διπλωματικοί. Και αν δεν είναι έτσι αυτό σύντομα θα φανεί… Γιατί η θύελλα που έρχεται δεν πρόκειται να σταματήσει εύκολα.

Ούτε στα ντοκιμαντέρ του Κούλογλου δεν υπάρχουν τέτοιες άθλιες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στους χώρους του γκαράζ όπου πηγαίνουν τα αυτοκίνητα του δήμου Χαϊδαρίου. Οι εστίες μόλυνσης είναι εμφανέστατες στον πρώτο επισκέπτη. Φώναξαν οι εργαζόμενοι κλιμάκιο της υγειονομικής υπηρεσίας από τη νομαρχία για να διαπιστώσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί. Οι άνθρωποι που πήγαν ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν. Εκεί που πλένονται τα απορριμματοφόρα, δίπλα υπάρχει και ένα κυλικείο, όπου οι ταλαίπωροι εργαζόμενοι τρώνε μια μπουκιά για να σταθούν στα πόδια τους. Οι τουαλέτες είναι χειρότερες από αυτές που υπάρχουν για κοινή χρήση στην Ομόνοια. Τα ποντίκια έχουν αποκτήσει και ονόματα από τους εργαζόμενους, αφού έχουν πλέον γίνει φίλοι. Το έγγραφο της αυτοψίας λέει και άλλα πολλά. Το ζήτημα είναι εάν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τσατσαμπάς θα κάνει τίποτα ή θα το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, μια και, όπως ακούγεται, σε δύο μήνες πρόκειται να αντικατασταθεί.

Έξι μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις στο Καματερό. Ξεσηκώθηκαν, φώναξαν, αλλά από το άδειο ταμείο τι να πάρουν; Ο εκ σπόντας δήμαρχος Καμαρινόπουλος, αφού παραιτήθηκε ο εκλεγμένος, κάνει πως δεν ακούει τίποτα. Φυσικά τον μισθουλάκο του αυτός τον παίρνει κάθε μήνα. Σιγά τώρα μην ασχοληθεί με τους απλήρωτους εργαζόμενους. Τέτοιο όνειρο πού θα το ξαναζήσει; Στα εβδομήντα του χρόνια έγινε δήμαρχος. Αφού ανέχεται αυτός να εισπράττει και οι άλλοι να πεινάνε, είναι άξιος της μοίρας του. Διαμαρτύρονται, παραιτούνται, φωνάζουν, απαιτούν, κύριε δήμαρχε, οι ηγέτες. Δεν παίζουν πρέφα στο καφενείο. Δεν μας έφτανε αυτό, έχουμε και τον Δανάκο που θέλει να είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Εκεί καταντήσαμε. Θα μου πείτε, εδώ θέλει ο Λανδράκης στη Γλυφάδα, ο Δανάκος με πείραξε; Σωστό και αυτό.

Έγινε πλέον νόμος του κράτους το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το 42% για την εκλογή δημάρχου. Αρχίζουν τα γλέντια.

Είναι αλήθεια ότι η συμπεριφορά της αντιδημάρχου Νίκαιας φίλτατης κ. Ζεϊμπέκογλου είναι ανεπίτρεπτη προς τους εργαζόμενους; Αυτό μου λένε υπάλληλοι του δήμου. Με την ίδια δεν είχα την τιμή να μιλήσω, προκειμένου να τη ρωτήσω, αφού έχει γίνει πιο δυσεύρετη και από τη… Δέσποινα Βανδή.

Προσπαθώ να πείσω τον εκδότη μου να βάλει ένθετο στην εφημερίδα τις κασέτες στις οποίες πρωταγωνιστούν παράγοντες της Σαλαμίνας. Τώρα που ένας εκ των πρωταγωνιστών θέλει να γίνει και δήμαρχος, είναι ό,τι πρέπει. Τέτοιο νάζι και γλυκόλογό ούτε η Αλίκη στο ναυτικό! Έχει βέβαια και «από τ’ άλλα», τα απαγορευμένα. Ο ένας χτίζει όλη μέρα διαμερίσματα και η άλλη «χτίζει» το μέλλον της.

Πήγε ένα κλιμάκιο της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής να ελέγξει μία βιομηχανία της περιοχής και διαπίστωσε ότι όλα τα χαρτιά που νομιμοποιούσαν τη λειτουργία της ήταν… πλαστά. Σφραγίδες, πρωτόκολλα, υπογραφές, όλα πλαστά. Τα άτομα που υπέγραφαν ήταν υπαρκτά, αλλά ουδέποτε χειρίσθηκαν αυτήν την υπόθεση. Ψάχνει ο Λεωνίδας Κουρής τους ορόφους της νομαρχίας για μεγάλο «λαβράκι». Υπομονή.

Δυστυχώς, χωρίς τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής οι κάτοικοι του δήμου Αγίας Βαρβάρας συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την ανησυχία τους, στην περίπτωση που η Αποστολική Διακονία χτίσει πολυκατοικίες σε έναν ακάλυπτο χώρο που ανήκει στην ιδιοκτησία της. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν τον δήμαρχο Λάμπρο Μίχο ότι τους κοροϊδεύει και ότι δεν ενδιαφέρεται τι θα γίνει. Όλη την προσπάθεια για την ενημέρωση των κατοίκων και την αφύπνισή τους την έχει αναλάβει ένας δραστήριος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγωνιστικό Μέτωπο, ο Αντώνης Καλούμενος. Συντρόφια, ξεσηκωθείτε, γιατί άμα περιμένετε από τον φίλτατο τοπάρχη, θα ξυπνήσετε ένα πρωί και θα δείτε τους νέους σας γείτονες στα διαμερίσματά τους.

Τιμήθηκε ο άνθρωπος που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στην ανάπτυξη του δήμου Αιγάλεω. Ο πρώην δήμαρχος Σταύρος Μαυροθαλασσίτης βρέθηκε στο επίκεντρο μιας μικρής και σεμνής τελετής που διοργανώθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Η αλήθεια είναι ότι ο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης υπήρξε από τους πλέον έντιμους και αξιοπρεπείς παράγοντες που έχουν διακονέψει την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πρωτοβουλία του τοπάρχη Καλογερόπουλου είναι αξιέπαινη, ιδιαίτερα εάν φανταστεί κανείς ότι οι δυο τους ποτέ δεν είχαν την παραμικρή ιδεολογική προσέγγιση. Μπράβο, Δημήτριε!

Επιτέλους, έκλεισαν τα παζάρια στον Ταύρο και στο Καματερό. Τέρμα το υπαίθριο τσαντίρι και οι μαυροσακούλες με τις δεσμίδες που πηγαινοερχόντουσαν μεταξύ του δημαρχείου και του «χοντρού αφεντικού».

Καζάνι που βράζει είναι οι σχέσεις μεταξύ του συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο Νέας Ιωνίας και του αντιδημάρχου Ν. Μπράτιμου. Η αιτία είναι ότι ο δεύτερος έχει τοποθετήσει έναν επιστάτη που νομίζει ότι είναι στρατηγός στην εποχή της δικτατορίας. Η συμπεριφορά του έχει προκαλέσει σειρά ανακοινώσεων από τους εργαζόμενους, αλλά ο αντιδήμαρχος τον καλύπτει πλήρως. Έχω απορία να δω πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία.

Ένα απέραντο τρενοαμαξοστάσιο έχουν γίνει οι Άγιοι Ανάργυροι εξαιτίας των έργων που κάνει ο ΟΣΕ. Οι καταστηματάρχες οδηγούνται στην καταστροφή, αφού και η διέλευση των πεζών έχει γίνει αδύνατη. Κρίμα οι «αγώνες» σου, σύντροφε Τρίγκα, για την υπογειοποίηση. Βέβαια αυτοί ήταν πριν τοποθετηθείς σε ΔΣ θυγατρικής εταιρείας του… ΟΣΕ! Ε, ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται. Μια και ο λόγος για τους Αν-άργυρους, θέλω να ρωτήσω, γιατί ακόμη δεν έχει δώσει τα τρία αυτοκίνητα που είχε υποσχεθεί ο εργολάβος που έφτιαξε το «Μαρία Έλενα» ως αντισταθμιστικά οφέλη προς τον δήμο; Το έργο τελείωσε. Μήπως τα αυτοκίνητα έχουν παρκάρει σε καμιά αυλή στη Λαμία;

Ο Εξορκιστής


Σχολιάστε εδώ