Ξεκινούν για τις δημοτικές οι ΠΑΣΟΚοι…

Διαμορφώθηκαν ήδη τα κλιμάκια για κάθε οργανισμό αυτοδιοίκησης (συμμετέχουν βουλευτές, μέλη του Εθνικού Συμβούλιου και της Περιφερειακής Επιτροπής, καθώς και μέλη των αντίστοιχων Νομαρχιακών), ενώ πραγματοποιήθηκαν ήδη σε πολλές περιοχές των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας οι πρώτες δημοτικές ολομέλειες. Ισχυρά ψηφοδέλτια, με επικεφαλής ανθρώπους με κύρος και επιρροή, χωρίς «αντάρτικα» και διασπαστικές κινήσεις είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διερευνήσουν τη δυνατότητα σύγκλισης με τα κόμματα της Αριστεράς για κοινή κάθοδο σε όσους το δυνατόν περισσότερους περιφερειακούς δήμους.

Για τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος οι διαδικασίες πρόκειται να ξεκινήσουν αύριο, οπότε σε κοινή σύσκεψη των βουλευτών με τη Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής και τα τοπικά στελέχη Εθνικού Συμβουλίου και Περιφερειακής Επιτροπής θα καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι. Υπ’ αριθμόν ένα στόχος η ύπαρξη ουσιαστικής δέσμευσης από όλους τους βουλευτές και τους κομματάρχες ότι θα κινηθούν ενωτικά, εγκαταλείποντας παλαιότερες πρακτικές υποδαύλισης διασπαστικών κινήσεων.

Ο προγραμματισμός θα οριστικοποιηθεί την επόμενη Κυριακή με τη σύγκληση της νομαρχιακής συνέλευσης, στην οποία συμμετέχουν τα κορυφαία και μεσαία στελέχη του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ