Την θέση του Ρουσόπουλου θέλει ο Μεϊμαράκης!

Προτάσεις, ταυτόχρονα, που θεωρείται σίγουρο ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις από θιγόμενους. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων πρότεινε και την απομάκρυνση του Θ. Ρουσόπουλου απ’ τη διαχείριση των επικοινωνιακών και την ανάληψη αυτής της θέσης, καθώς και του γενικότερου συντονισμού της κυβέρνησης, από τον ίδιο τον Β. Μεϊμαράκη, με την αιτιολογία ότι στην επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων, αλλά και γενικότερα στην επικοινωνιακή πολιτική διαπιστώνεται πλήρης αποτυχία!

Είναι πάντως γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι φωνές κριτικής κατά του υπουργού Επικρατείας και από κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή και συγκεκριμένες προσλήψεις που έχουν γίνει στη ΝΕΤ δημοσιογράφων εχθρικών προς την κυβέρνηση!

Πέραν αυτού ο γραμματέας της ΚΕ επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι είναι πλέον καιρός να προχωρήσει σε αποφασιστικές πρωτοβουλίες, αφού η παράταση των εκκρεμοτήτων και η διαιώνιση της κρίσης σε λίγο θα χρεώνονται στον ίδιο, ο οποίος δεν θα μπορεί ακόμα για πολύ να μένει στο απυρόβλητο.

Και του υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου, η οποία επίσης περιλαμβάνει:

• Ανασχηματισμό με «θεσμικά χαρακτηριστικά» όσο πιο σύντομα γίνεται και πάντως όχι πολύ μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο Β. Μεϊμαράκης είναι της άποψης ότι, όπως έχουν έρθει τα πράγματα μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθεί η κατ’ αρχάς απόφαση του Κ. Καραμανλή για ανασχηματισμό την άνοιξη.

• Είσοδο στην κυβέρνηση της Ντ. Μπακογιάννη.

• Επίσης, να μπουν στην κυβέρνηση στελέχη με λαϊκή βάση και αποδοχή τόσο στον κόσμο της ΝΔ όσο και γενικότερα, όπως οι Σ. Τσιτουρίδης και Β. Πολύδωρας.

• Μετακίνηση, όπως προαναφέραμε, του Θ. Ρουσόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού και ανάληψη από τον ίδιο τόσο της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου όσο και του άτυπου συντονιστή της κυβέρνησης.

• Περιορισμό των θέσεων των υφυπουργών και «σάρωμα» υφυπουργών.

• Ριζικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ, στους οργανισμούς του Δημοσίου και σε θέσεις γενικά διευθυντικές του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σημειώνουμε, πάντως, ότι οι αλλαγές αυτές έχουν ήδη αποφασιστεί και θα πραγματοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί ο «έλεγχος» που γίνεται από το Μαξίμου για όλες αυτές τις θέσεις.

• Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής πολιτικής με έμφαση στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, στον βαθμό φυσικά που επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας.

• Να τοποθετηθεί «σύνδεσμος» μεταξύ κυβέρνησης και ΕΕ.

Σε αυτό το σημείο ο Β. Μεϊμαράκης ήταν οξύς, τονίζοντας πως δεν φταίει μόνο η ΕΕ για τις κρίσεις που έχουν εμφανιστεί στις σχέσεις με την κυβέρνηση. «Φταίμε και εμείς, έχουμε χάσει και από τους εαυτούς μας», υπογράμμισε. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μας, πρότεινε και συγκεκριμένο όνομα γι’ αυτήν τη θέση.

• Να μπει όριο το 65ο έτος της ηλικίας για την εκλογή νομαρχών και δημάρχων.

Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε, θα ανοίξει ο δρόμος για την ανανέωση στον χώρο, καθώς είναι παράδοξο και λάθος να διεκδικούν επανεκλογή νομάρχες ή δήμαρχοι που έχουν θητεία πολλών τετραετιών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και «δίδυμες» εκλογές!


Κατά τις πληροφορίες μας, ο Β. Μεϊμαράκης πρότεινε στον πρωθυπουργό να εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μαζί με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του επόμενου Οκτωβρίου, εφόσον έως τότε το πολιτικό κλίμα επιτρέπει ή επιβάλλει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για το σενάριο των λεγόμενων «δίδυμων» εκλογών που βρίσκεται στις προτάσεις και άλλων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής άκουσε προσεκτικά τον γραμματέα. Δεν εκδηλώθηκε, ωστόσο, υπέρ ή κατά των προτάσεών του. Τον άκουσε χωρίς να εκφράσει τις σκέψεις του.

Το ίδιο έχει κάνει και με άλλους συνεργάτες του, οι οποίοι του έχουν επίσης καταθέσει προτάσεις πρωτοβουλιών για έξοδο από τη σοβαρή κρίση. Και τέτοιες προτάσεις έχουν γίνει πολλές το τελευταίο διάστημα.


Σχολιάστε εδώ