Η Ιντερπόλ στα ίχνη της Μπουρμπούλια!

Από τα πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει τις ημέρες αυτές, η πρώην ανακρίτρια φέρεται να έχει ανάμειξη τόσο στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου όσο και στο παραδικαστικό κύκλωμα, του οποίου η εξυγίανση βρίσκεται σε μια νέα φάση και επίκεινται εξελίξεις.

Στο μεταξύ, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο ζήτημα του ανοίγματος των λογαριασμών της κυρίας Μπουρμπούλια στην Ελβετία, της ίδιας και της αδελφής της.

Οι πληροφορίες λένε ότι το ποσόν που έχει εντοπιστεί στους λογαριασμούς της κυρίας Μπουρμπούλια στην Ελβετία, ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές! Ποσό το οποίο θεωρείται τεράστιο και που προφανώς θα πρέπει να διερευνηθεί η πηγή από την οποία προέρχεται… Θα πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι υπάρχει σφοδρότατη αντίδραση από την πλευρά των ελβετικών τραπεζών για το άνοιγμα των λογαριασμών, η οποία οφείλεται κυρίως στην αυστηρότητα του καθεστώτος που επικρατεί στις τράπεζες αυτές για τέτοιου είδους καταθέσεις.

Εγκυρες πληροφορίες λένε ότι οι δικηγόροι της κυρίας Μπουρμπούλια δίνουν μεγάλη μάχη ώστε να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί. Ήδη έχουν σταλεί από τις ελληνικές αρχές όλα τα έγγραφα που βεβαίως έχει οργανωθεί έτσι το σύστημα, ώστε να έχει τη δυνατότητα της πυρασφάλειας…

Διώκεται ο εισαγγελέας Χανίων κ. Τζουλάκης


Στο μεταξύ, επιβεβαιώνονται πλήρως παλαιότερα δημοσιεύματα του «ΠΑΡΟΝ» τα οποία αφορούσαν το παραδικαστικό κύκλωμα στο οποίο φαίνεται αναμεμειγμένος ο εισαγγελέας Χανίων κ. Τζουλάκης, όπως μόνο η εφημερίδα μας είχε αποκαλύψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στα φύλλα του «Π», της 3ης και 31ης Ιουλίου 2005, ο εισαγγελέας φαίνεται μπλεγμένος μέχρι τον λαιμό και είχε κοπεί -κάθε άλλο παρά τυχαία- από τις τελευταίες προαγωγές. Υπηρετούσε κοντά 20 χρόνια στον νομό Χανίων και δεν είχε μετακινηθεί ποτέ… ενώ σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο κ. Τζουλάκης κατηγορείται για χρηματισμό!

Ήδη σε έλεγχο του «πόθεν έσχες» ακίνητα και καταθέσεις του δεν εμφανίζεται πρώτα σε αυτό…

Εμπλοκή με Μαντούβαλο…


Στο μεταξύ φαίνεται ότι και στο άνοιγμα των λογαριασμών του βουλευτή Πειραιά Πέτρου Μαντούβαλου υπάρχει πρόβλημα, και όχι μόνο γιατί ο ίδιος ο βουλευτής δεν έχει κάνει ούτε μία ουσιαστική ενέργεια, πέρα από κάποιες δηλώσεις του, στις οποίες γενικώς και αορίστως έλεγε ότι «οι λογαριασμοί αυτοί βρίσκονται στη διάθεση όλων προκειμένου να διερευνηθεί η κίνησή τους», χωρίς όμως να γίνεται κάποια ενέργεια ουσίας, χωρίς να έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση για να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ο κ. Μαντούβαλος γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με το άνοιγμα των λογαριασμών του και ότι απαιτείται ειδική άδεια από τη Βουλή και γι’ αυτό άλλωστε περιορίζεται απλώς σε ανώδυνες δηλώσεις.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται πάντως να υπάρχει μια ένταση για το θέμα, αλλά εκ των πραγμάτων θα βρεθεί η νομική και δικαστική φόρμουλα για να ανοίξουν οι λογαριασμοί, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, αφού ορισμένες τράπεζες με διάφορες δικαιολογίες δεν έχουν απαντήσει, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του ειδικού ανακριτή κ. Σίδερη. Πάντως νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι αν χρειαστεί θα χορηγηθεί και η σχετική άδεια από τη Βουλή.

Πάντως, ως προς τον χρόνο που θα κρατήσουν οι ανακρίσεις για το παραδικαστικό κύκλωμα, οι πληροφορίες λένε ότι η προανάκριση του κ. Σανιδά πλησιάζει προς το τέλος της και αναμένεται να έχει μέχρι τέλος του χρόνου ολοκληρωθεί.

Σε ό,τι αφορά τον ειδικό ανακριτή κ. Σίδερη είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του να τελειώσει όποτε νομίζει την προανάκριση.


Σχολιάστε εδώ