Όπα το Περιφερειακό!

Η συνεδρίαση αυτή, που μάλιστα χαρακτηρίστηκε έκτακτη, εκτιμήθηκε από τους παρευρισκόμενους ως μια διαδικασία απολύτως γραφειοκρατική και διεκπεραιωτική.

Αξιοσημείωτα:

1. Η συζήτηση που κράτησε περί τις δύο ώρες (και ενώ εξελισσόταν το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ) επικεντρώθηκε στα ερωτήματα αν θα πρέπει οι βουλευτές να ενταχθούν στον σχεδιασμό του κόμματος και αν οι χρεώσεις των μελών της Περιφερειακής θα αφορούν έναν ή δύο νομούς.

2. Η απουσία του γραμματέα και της αναπληρώτριας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

3. Η απουσία των βουλευτών που, σύμφωνα με στελέχη της Περιφερειακής, ήταν προαποφασισμένη.

4. Η επισήμανση του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Λάζαρου Αγγέλου ότι το ΠΑΣΟΚ πριν από την επιλογή των προσώπων θα πρέπει να αποφασίσει τι αυτοδιοίκηση θέλει. Η θέση μάλιστα αυτή του Λ. Αγγέλου, που κατέληγε στην ανάγκη μεγαλύτερης πολιτικοποίησης της διαδικασίας, υιοθετήθηκε και από αρκετούς άλλους

Σχετικά με τις αποφάσεις της συνεδρίασης θα πρέπει να επισημανθούν:

Η συμμετοχή των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στις διαδικασίες και ενός δεύτερου νομού πλην αυτού από τον οποίο προέρχονται και η άμεση σύγκληση των Επιτροπών Εκλογικών Διαδικασιών, σε επίπεδο νομού πια, με τη συμμετοχή και των βουλευτών. Ακόμα συζητήθηκε κατ’ αρχήν και η πρόταση για τη σύγκληση ενός περιφερειακού συνεδρίου για την αυτοδιοίκηση τον Ιανουάριο, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων στους περισσότερους δήμους και νομαρχίες. Σπουδαία πράγματα δηλαδή!

Μπορεί το ενδιαφέρον του κόμματος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εστιάζεται στις διαδικασίες για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οι επιμέρους τομείς όμως ξεκίνησαν να εργάζονται και μάλιστα συστηματικά.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο για τα στελέχη του κόμματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Η πρωτοβουλία γι’ αυτό το σεμινάριο ελήφθη από τον Τομέα Παιδείας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και την Περιφερειακή Επιτροπή Επιμόρφωσης του κόμματος. Αν κρίνουμε από την ευρεία συμμετοχή στους δύο κύκλους, η πρωτοβουλία υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη και θα επαναληφθεί πλέον σε επίπεδο νομών. Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της Περιφερειακής τώρα, με πρωτοβουλία των τομέων και πάλι το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται μεταξύ άλλων: Συνέδριο βαλκανικών κομμάτων, λειτουργία γραφείου υποστήριξης μεταναστών, οργάνωση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν, περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη και αρκετά άλλα που προβλέπεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όταν ολοκληρωθεί μετά από έξι σχεδόν μήνες ο προγραμματισμός της νέας Περιφερειακής!


Σχολιάστε εδώ