Πατρινά και… άλλα

# Πάτρα, πόλις… παραλιακή… και πάει λέγοντας…. Τι έχουμε τώρα; Βασικά, έχουμε Θάνο σε φαγωμάρα με τη δημοτική αρχή. Καθότι η δημοτική αρχή δεν έχει ούτε αρχή ούτε μέση ούτε τέλος…

# Μαθαίνουμε ότι ο Θάνος εξακολουθεί να διοργανώνει μυστικά δείπνα με κολλητούς και άλλους φίλους, ώστε να σταθεροποιήσει το… πρόγραμμα της Πολιτιστικής. Λοιπόν, παιδιά, θα ήθελα να προβάλετε την ταινία «Το μεγάλο φαγοπότι!»

# Βασικά, απουσιάζει από κάθε εξέλιξη ο ίδιος ο δήμαρχος και γι’ αυτό γίνονται όλα αυτά. Υπάρχει κενό εξουσίας και κάποιοι επιχειρούν να το… γεμίσουν.

# Ποιος είναι ο Χρονόπουλος; Ποιος τον μανατζάρισε και κατέλαβε τη θέση του περιφερικού επιθεωρητή στην εφορία; Είναι φίλος του «κοντού»; Αν ναι, τότε βλέπε… Ρεγκούζας.

# Δικαιώθηκαν επιτέλους οι «79» απολυμένοι του «ΚΡΗΤΙΚΟΥ» και θα παραμείνουν στη θέση τους στον δήμο. Μάλιστα, φαίνεται να έχει συμφωνήσει και το ΑΣΕΠ.

# Μεγάλος καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Πεφάνη και στον Αλεξόπουλο. Ενδοπασοκικός ο πόλεμος, αλλά με πολύ ενδιαφέρον, αφού το φόντο δεν είναι άλλο από τις κάλπες του προσεχούς Οκτωβρίου. Ο Πεφάνης πρότεινε τον Φλωράτο για την αντιπροεδρία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, γεγονός που εξόργισε τον Αλεξόπουλο (δήμαρχο σε κάποιο χωριό), ο οποίος ήθελε Κίκινα. Μιλάμε για σοβαρά πράγματα τώρα…

# Πάντως, όπως μαθαίνω, με τον Πεφάνη στις δημοτικές πρόκειται να γίνει μεγάλη πλάκα. Ο μεγάλος θέλει να είναι αυτός ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, αλλά στη γωνία υπάρχει ο Φούρας. Ο Πεφάνης όμως δείχνει αποφασισμένος και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι, εάν δεν πάρει το επίσημο χρίσμα, θα κατεβάσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

# Φυσικά, κανείς εκ των υποτιθέμενων υποψηφίων δεν έχει μιλήσει με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και, από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει προλάβει να ασχοληθεί με το ποιος θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος στην Πάτρα.

# Κάποιοι όμως που φαίνεται να ξέρουν πρόσωπα και πράγματα διατείνονται ότι τρεις είναι οι άνθρωποι που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος. Οι Θάνος Μικρούτσικος, Ανδρέας Φούρας και Μένη Μαλλιώρη, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

# Ποιος θα κερδίσει; Μην τον ρωτάς τον… αρχηγό…

# Στα Καλάβρυτα θα γίνει εκ νέου συνάντηση για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος. Δεν ξέρω πού την πάνε τη δουλειά, αλλά, αν κάποιοι συνεχίσουν να παίζουν με το θέμα, μόνο ένα πράγμα θα καταφέρουν: να γίνουν ρεζίλι των σκυλιών.

# Ας μείνουμε όμως λίγο στην περιοχή και συγκεκριμένα στο γραφικό χωριό Σοποτό. Το χωριό αυτό είναι από τα πλέον φωτεινά παραδείγματα αγάπης και φροντίδας από τους ίδιους τους ανθρώπους του, αφού η ανάπτυξή του και η διατήρησή του οφείλονται κατά κύριο λόγο στον Εκπολιτιστικό του Σύλλογο. Ο πρόεδρος Κώστας Παπαπαναγιώτου έχει στην κυριολεξία κάνει θαύματα. Οι συχνές επισκέψεις στον δήμαρχο, οι πιέσεις στην Περιφέρεια και σε άλλες υπηρεσίες έχουν δώσει… πόντους στην αναπτυξιακή πορεία του Σοποτού. Όπως μαθαίνουμε, στο χωριό λειτουργεί πλέον πλήρες εστιατόριο αλλά και ένας καταπληκτικός παραδοσιακός ξενώνας. Ο στόχος των κατοίκων και του Συλλόγου είναι να αποτελέσει το χωριό τους την εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να επισκεφτούν το Χιονοδρομικό, αλλά δεν θέλουν να μείνουν στα Καλάβρυτα, αφού απέχει από αυτά μόνο είκοσι λεπτά.


Σχολιάστε εδώ