«Μπουμπούκι» ο πρώην πρύτανης κ. Μπένος!

Στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου, την οποία υπογράφει ο σημερινός πρύτανης Σωτήρης Καρβούνης, ο κ. Μπένος χαρακτηρίζεται «κοινός συκοφάντης» και τονίζεται ότι «για να γίνει γνωστό το ποιόν του κ. Μπένου πρέπει να αναφερθεί ότι όταν αποχώρησε από την πρυτανεία του ιδρύματος, τον Σεπτέμβριο του 2005, υπεξήγαγε πλήρη αρχεία, και ηλεκτρονικό υπολογιστή με ψηφιακά αρχεία που περιέχονταν σε αυτόν, πρωτόκολλα και έγγραφα πρωτοκολλημένα σε ένα από αυτά, γι’ αυτό η σύγκλητος ομόφωνα αποφάσισε την παραπομπή του στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο καθώς και στα ποινικά και αστικά δικαστήρια».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο «ασυστόλως ψευδόμενος κ. Β Μπένος υποστήριξε χωρίς αποδείξεις ότι δίδακτρα από 12 μεταπτυχιακά προγράμματα ουδέποτε εισήλθαν στο πανεπιστήμιο, καθώς επίσης κατηγόρησε τους φοιτητές ότι ανταλλάσσουν ψήφους με την επιτυχία τους στις εξετάσεις, παραδίδοντας λευκή κόλλα ή παραλαμβάνοντας πολυτελή αυτοκίνητα». Η Σύγκλητος επισημαίνει ακόμη, σε απάντηση προς όσα μετέδωσε το MEGA, ότι «συστηματικά ο κ. Μπένος επιτίθεται στους φοιτητές και δεν είναι η πρώτη φορά που τους κατηγορεί για παράνομες “δοσοληψίες”, και τον χαρακτηρίζει πρόσωπο αναξιόπιστο.

Αρκετούς φοιτητές -τονίζει η Σύγκλητος- «τους έχει μηνύσει», επισημαίνοντας μάλιστα ότι «για πρώτη φορά στην πανεπιστημιακή ιστορία πρύτανης μηνύει φοιτητές του. Το μένος του, δηλαδή, εναντίον νεαρών φοιτητών δεν σταμάτησε στις μηνύσεις αλλά επεκτάθηκε στη συκοφαντία με ασύστολα και υποτιμητικά ψεύδη».

Τέλος σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του κ. Μπένου ότι υπάρχει τρύπα στις εισπράξεις από μεταπτυχιακά προγράμματα, ύψους 35.000.000 ευρώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή της η σύγκλητος επισημαίνει ότι «το όλο θέμα είναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του κ. Μπένου. Μπορεί να δικαιολογηθεί η δαπάνη για κάθε ευρώ με παραστατικά τα οποία ελέγχονται ετησίως από ορκωτούς λογιστές που ορίζει η σύγκλητος με εισήγηση του πρύτανη -άρα και του κ. Μπένου-που διοίκησε το πανεπιστήμιο τα τελευταία 9 χρόνια.


Σχολιάστε εδώ