Κουνιούνται οι «πράσινοι» δήμαρχοι

Επέλεξαν, λοιπόν, να προετοιμαστούν εν όψει του συνεδρίου της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης και να αιφνιδιάσουν τους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς. Στόχος τους να εμφανιστούν «πάνοπλοι» στο συνέδριο, έχοντας έτοιμα σχέδια ψηφισμάτων για όλα τα «καυτά» θέματα της αυτοδιοίκησης.

Έτσι, σε δύο συσκέψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθόρισαν τη γραμμή πλεύσης τους και μοίρασαν τη δουλειά μεταξύ τους. Σε αυτές συμμετείχαν οι δήμαρχοι Νεάπολης Νάκης Λαδόπουλος, Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Τριανδρίας Δημήτρης Σερβετάς, Σταυρούπολης Διαμαντής Παπαδόπουλος, Θερμαϊκού Αντώνης Ματζάρης και Εχεδώρου Γιώργος Αρβανιτίδης.

Στις συναντήσεις κάλεσαν και τους υπεύθυνους για την αυτοδιοίκηση της Νομαρχιακής (Χάρη Κουρίδη) και της Περιφερειακής Επιτροπής (Μπάμπη Μπαρμπουνάκη). Ο πρώτος πήγε και μάλιστα τάχθηκε υπέρ τής κατά το δυνατόν δυναμικότερης αντιπολίτευσης στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στην πολιτική του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ο Μπαρμπουνάκης απέφυγε να παραστεί προφασιζόμενος προσωπικές του υποχρεώσεις.

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν να εισηγηθούν στο συνέδριο της ΤΕΔΚ την υιοθέτηση διάφορων ψηφισμάτων, σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, όπως η θέσπιση του 42% ως ορίου εκλογής, η λειτουργία της μητροπολιτικής αυτοδιοίκησης και ο τρόπος εκλογής του μητροπολίτη, ο νέος κώδικας περί δήμων και κοινοτήτων, ο «Θησέας», η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αλλά και η λειτουργία της ΤΕΔΚ.

Οι «πράσινοι» αιρετοί γνώριζαν εκ προοιμίου πως οι αντίπαλοί τους θα ήταν απροετοίμαστοι, καθώς στην πλευρά της πλειοψηφίας τα πάντα χειρίζονται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο κουμπάρος του Θέμης Καρτσιώτης, ο οποίος εντελώς παράτυπα μονιμοποιήθηκε ως διευθυντής της ΤΕΔΚ (ενώ ταυτόχρονα πληρώνεται ως διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO).

Βέβαια οι «πράσινοι», λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ο Παπαγεωργόπουλος, όταν «είδε τα σκούρα», μόλις διαπίστωσε δηλαδή πως οι δικοί του ήταν λιγότεροι από τους αντιπάλους του στην αίθουσα, επικαλέστηκε έλλειψη απαρτίας και απαγόρεψε τις ψηφοφορίες. Ζήτησε μάλιστα να περιληφθούν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν σε έναν φάκελο, ο οποίος θα υποβληθεί για αξιολόγηση στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στη Ρόδο.

Οι ΠΑΣΟΚοι δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να αποδεχθούν την… ντρίμπλα του Βασίλη. «Του τη φύλαγαν» όμως και λίγες ώρες αργότερα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ με τη συμμετοχή των συμβουλίων των ΤΕΔΚ Αττικής και Θεσσαλονίκης, με θέμα την οργάνωση της μητροπολιτικής διοίκησης στις δύο μεγαλουπόλεις, τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ του αιρετού μητροπολίτη (ο Παπαγεωργόπουλος θέλει μητροπολίτης δήμαρχος να αναλαμβάνει ο δήμαρχος του κεντρικού δήμου).


Σχολιάστε εδώ