«Κοκκινογάλαζες» κολλεγιές στις Συκιές;

Θέμα του ραντεβού η ενδεχόμενη «κοκκινογάλαζη» συνεργασία στον δήμο με στόχο να χάσει τη δημαρχία ο Σίμος. Οι Δημόπουλος και Αποστολίδης συνεκτίμησαν πως ο στόχος τους είναι ρεαλιστικός, καθώς ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και τον εσωτερικό πόλεμο που υφίσταται ο Σίμος από την ομάδα του Νίκου Γκατζέ (πρόσφατα αυτονομήθηκε από την παράταξη του δημάρχου). Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε γενικές γραμμές πώς θα πρέπει να «στηθεί το παιχνίδι»:

• Ο Αποστολίδης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος.

• Το ΚΚΕ αποφασίζει να τον υποστηρίξει.

• Μετά το καλοκαίρι η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει πως δεν κατεβάζει δικό της υποψήφιο και στηρίζει τον «ανεξάρτητο» Αποστολίδη.

Η συνεργασία «τύπου 1989» δεν έχει πολλές πιθανότητες να ευοδωθεί. Και αυτό για δύο κυρίως λόγους:

1. Το ΚΚΕ δεν δείχνει διατεθειμένο να δώσει λαβές πως παρέχει… δεκανίκι στη Νέα Δημοκρατία και διεμήνυσε στον Αποστολίδη πως δεν πρόκειται να τον υποστηρίξει, αν είναι μαζί του η ΝΔ.

2. Τοπικοί παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος είναι έξαλλοι με τον Τάκη Δημόπουλο, κατηγορώντας τον για προσωπικά παιχνίδια. «Είναι δυνατόν ολόκληρη Νέα Δημοκρατία να μην κατεβάσει δικό της υποψήφιο;», υποστηρίζουν.

Να σημειώσω, πάντως, ότι τα κεντρικά νεοδημοκρατικά στελέχη δηλώνουν άγνοια για τις κινήσεις του υπερήλικα μόνιμου γραμματέα της ΝΟΔΕ Τάκη Δημόπουλου (εβδομηντάχρονος που υπηρετεί στην ίδια θέση επί εικοσαετία!), στον οποίο καταλογίζουν πως κάνει του κεφαλιού του. Για να δούμε τι θα δούμε…


Σχολιάστε εδώ