Tι θέλουν να κρύψουν στην ΕΡΤ και δεν δίνουν αναλυτικό λογαριασμό

Φαίνεται ότι εκεί πάνω στην ΕΡΤ δεν γνωρίζουν… ανάγνωση! Διαφορετικά θα είχαν καταλάβει από τα συνεχή δημοσιεύματά μας ότι ζητάμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ λογαριασμό για το πόσο στοίχισε το «Φεστιβάλ της παρεούλας της Αγίας Παρασκευής», που ευσχήμως ονομάσθηκε «Φεστιβάλ Τραγουδιού» και το οποίο κατέληξε σε φιάσκο και σχεδόν κανένας δεν το πήρε χαμπάρι εκτός της παρέας που ήπιε, έφαγε, γλέντησε, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από εμάς τα κορόιδα που πληρώνουμε το χαράτσι, κάψουμε δεν κάψουμε ρεύμα.

Αν δεν ξέρουν τι θα πει «αναλυτικός λογαριασμός», να το εξηγήσουμε για άλλη μια φορά. Εννοούμε, κύριε πρόεδρε, κύριε Παναγόπουλε, να πληροφορήσετε τον ελληνικό λαό, που σας πληρώνει από τον ιδρώτα του, πόσο στοίχισε το καθετί, αρχίζοντας από τις συζητήσεις με τους τραγουδιστές, τους συνθέτες και τους στιχουργούς και από κει και πέρα κάθε εργασία, όπως οι… εξετάσεις, οι αμοιβές των τραγουδιστών, η κατασκευή της εξέδρας, τα ξενοδοχεία, το εστιατόριο μέχρι την τελευταία εκταμίευση που έγινε από την ΕΡΤ για εξόφληση λογαριασμών που είχαν σχέση με το «Φεστιβάλ Τραγουδιού».

Γενικόλογες απαντήσεις, όπως η παρακάτω, κρύβουν την αλήθεια, κύριε Παναγόπουλε, διαφορετικά ποιος λόγος σάς εμποδίζει να μας δώσετε την αναλυτική κατάσταση με όλα τα έξοδα που έγιναν; Εμείς επιμένουμε ότι τα χρήματα που ΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ είναι πολύ περισσότερα και αγγίζουν τα 7.000.000 ευρώ, όπως έχουμε γράψει.

Στην απάντησή της η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει τα εξής:

«Μετά τα επανειλημμένα σχόλια σχετικά με το κόστος της οργάνωσης και εκτέλεσης της παραγωγής του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2005 θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι αυτό ανήλθε στο πόσο των 1.500.000 ευρώ. Το κόστος αυτό κάλυψε η ΕΡΤ ΑΕ κατά 800.000 ευρώ και η ΔΕΘ κατά 700.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα έσοδα της διοργάνωσης, αυτά ανήλθαν στο ποσό των 400.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το αναμενόμενο έσοδο από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων που έχουν η ΕΡΤ και η ΔΕΘ επί των τραγουδιών που διαγωνίσθηκαν και θα εκδοθούν σε CD».


Σχολιάστε εδώ