ΧΡΗΜΑτιστήριο

Την Τρίτη και παρά το ανοδικό ξεκίνημα της αγοράς, στο τέλος ο Γενικός Δείκτης Τιμών δεν άντεξε, κλείνοντας στις 3.265,85 με οριακές απώλειες 0,04%. Κέρδη για Τιτάνα, Αlpha Bank, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ, ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι απώλειες για ΟΠΑΠ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ και Motor Oil. Την επομένη επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 0,12% στις 3.262,08 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 178,8 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία η αγορά κινήθηκε με χαμηλή συναλλακτικότητα και περιορισμένο ενδιαφέρον, καθώς οι επενδυτές επηρεασμένοι και από τις κακές προοπτικές της ευρωπαϊκής εταιρικής κερδοφορίας, συνέχισαν τις επιλεκτικές ρευστοποιήσεις. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 3.269,50 μονάδες, ενώ ο FTSE/ASE 20 κατά 0,33%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε απώλειες 0,53% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,05%.

Στα θετικά του νομοσχεδίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η εξειδίκευση των υποχρεώσεων τόσο των πιστωτικών ιδρυμάτων όσο και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, στα αρνητικά ο ηγεμονικός ρόλος του υπουργείου Οικονομίας το οποίο θα εποπτεύει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης και την Επιτροπή της Λογιστικής Τυποποίησης.

Κύριε υποδιοικητά της Αγροτικής, κ. Δρούγκα, ο λόγος για τον οποίο επιμένουμε στην εξώδικη διαγραφή χρέους από πρώην πρόεδρο της Αγροτικής ΑΧΕΠΕΥ είναι όχι τόσο γιατί χαρίστηκαν χρήματα σε ημέτερο επενδυτή, αλλά γιατί τα χρήματα αυτά προέρχονται από τόκους που καταλόγισε η εταιρεία, λόγω της υπερημερίας του πελάτη από τις χρηματιστηριακές του συναλλαγές! Η επιστροφή χρημάτων με ταυτόχρονη καταβολή ηθικής βλάβης μπορεί να θεωρηθεί ως πάγια πρακτική σας, έτσι δεν είναι;

Πάει, πέταξε το πουλάκι! Αναφερόμαστε στον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή της εισηγμένης Κεράνης, ο οποίος παραιτήθηκε ακόμα και από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Επί ΠΑΣΟΚ έγιναν, επί ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να δικαστούν! Από αναβολή σε αναβολή λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης, η δίκη των πρώην μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που κατηγορούνται ότι άσκησαν πλημμελώς τα εποπτικά τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους επενδυτές από τη δράση των υπευθύνων της εταιρείας Αστραία.

Ελπίζουμε η Επιτροπή του άρθρου 7 του Ν 2331/95 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος να λειτουργήσει πλέον ως ανεξάρτητη αρχή, η οποία θα ελέγχει κάθε καταγγελία εις βάθος!

Ωραία προίκα διαθέτει η εισηγμένη Forthnet! Σε πλειστηριασμό βγήκε το 3,6%, λόγω ενεχύρου για απόκτηση δανείου άλλης εταιρείας από πιστωτικό ίδρυμα. Ποιον να βολεύει άραγε αυτή η εξέλιξη;

Όταν η Credit Agricole, για να μη συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, αμφισβητεί τους στόχους που έχει θέσει ο κ. Προβόπουλος, ενώ επικαλείται την ανυπαρξία του νέου Επικουρικού Ταμείου, τότε κάτι δεν πάει καλά με τις αποκρατικοποιήσεις γενικότερα!

Ο νέος τρόπος υπολογισμού του περιθωρίου φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιρειών, για το οποίο λαμβάνονται υπ’ όψιν τα δεδομένα χρήσεων των 5 τελευταίων ετών, δείχνει τον δρόμο για συγχωνεύσεις και λουκέτα. Καιρός ήταν.

Η γνωστή από τα κατορθώματά της ΕTBA FINANCE, θα αναλάβει τελικά την εκκαθάριση τής αρνητικά πολυδιαφημισμένης Datamedia! Εκποιήσεις και πλειστηριασμοί στην πρώτη γραμμή.

Πληροφορηθήκαμε ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά η υποδιεύθυνση Ενημέρωσης της Αγροτικής Τράπεζας, έχοντας εντολή από τον υποδιοικητή, δεν εμφάνισε στο δελτίο Τύπου αποκομμάτων σχετιζόμενων με τον όμιλο, τα άρθρα της εφημερίδας μας! Γιατί; Δεν αντέχουν στην κριτική μας; Λέμε κάπου ψέματα; Πάντως μαθαίνουμε ότι, ύστερα από αγώνα δρόμου, οι ιθύνοντες της Αγροτικής ΑΧΕΠΕΥ κατάφεραν να βρουν κάτω από τα πόδια τους τα περιέργως θαμμένα απόρρητα έγγραφα που έστελναν οι προηγούμενες διοικήσεις της εταιρείας στην Επιτροπή του άρθρου 7 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Μήπως πρέπει να γράφουμε πιο συχνά; Ίσως με αυτόν τον τρόπο ανακαλύψουν και άλλα στοιχεία που υποτίθεται ότι έχουν χάσει.

Οι εκποιήσεις της πολύπαθης εισηγμένης εταιρείας Πουλιάδης καλά κρατεί! Ας είναι καλά οι τράπεζες που αγοράζουν μετοχές, αλλιώς…

Μετά την Εμπορική ήρθε η σειρά της Eurobank, μέσω Νανόπουλου, να επισημάνει τα οφέλη της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα! Και πώς να μην το κάνει άλλωστε, όταν η πίτα για τις τράπεζες δεν είναι καθόλου μικρή.


Σχολιάστε εδώ