τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 20/10«Αγγελιοφόρος» 7.459«Μακεδονία» 2.960
Παρασκευή 21/10«Αγγελιοφόρος» 5.700«Μακεδονία» 2.900
Σάββατο 22/10«Αγγελιοφόρος» 5.980«Μακεδονία» 2.850
Κυριακή 23/10«Αγγελιοφόρος» 19.100«Μακεδονία» 9.350
Δευτέρα 24/10«Αγγελιοφόρος» 5.900«Θεσσαλονίκη» 3.600
Τρίτη 25/10«Αγγελιοφόρος» 5.720«Μακεδονία» 2.880
Τετάρτη 26/10«Αγγελιοφόρος» 5.230«Μακεδονία» 2.540

~ Καλά, ρε πρόεδρε, ούτε ένα φοντάν, αναρωτούνταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 που εύχονταν τα χρόνια πολλά στον Δημήτρη Τσάμη, εισπράττοντας ένα γλυκό «ευχαριστώ».

~ Ρίγη συγκίνησης από την παρουσίαση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης από τον Γιώργο Φερέτη. Ήταν πράγματι ολόφρεσκος και ανεπανάληπτος.

~ Τσάμης, είπα και θυμήθηκα τη νυχτερινή του συνάντηση σε μπαράκι με τον Αντωνόπουλο. Η δυνατή μουσική δεν μου επέτρεψε να ακούσω τι ακριβώς έλεγαν. Ωστόσο, από το θριαμβευτικό ύφος του Αντωνόπουλου και την προσοχή με την οποία τον άκουγε ο Τσάμης, συνάγω το συμπέρασμα πως προφανώς ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών της «Μακεδονίας» παρέδιδε στον επικεφαλής της «3» μαθήματα πετυχημένου μάνατζμεντ.

~ Όπως σας είχα ενημερώσει, ο «Αντωνό», αφού περίμενε να κλείσει η ύλη της στήλης, ανακοίνωσε το νέο διευθυντικό σχήμα της «Μακεδονίας» σε συγκέντρωση των δημοσιογράφων του το βράδυ της Παρασκευής. Παρά τις περί του αντιθέτου ευχές, τίποτα απρόσμενο δεν περιλαμβανόταν στις αποφάσεις του. Έτσι, την ιστορική εφημερίδα της πόλης διευθύνει πλέον πενταμελής επιτροπή των φίλων του. Οι Τραπεζανίδης, Αγγελόπουλος, Κεσόπουλος, Τσίας και Σπυριδωνίδης ανέλαβαν να κατευθύνουν το μαγαζί μέχρι την επόμενη κρίση του…

~ Κατά τα άλλα, ο Αντωνόπουλος δεν ανέλαβε καμιά απολύτως δέσμευση για το οικονομικό, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενες απολύσεις είπε πως «η εφημερίδα είναι ζωντανός οργανισμός και έτσι δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα».

~ Ο «Τραπ», που πήρε ακολούθως τον λόγο, ως εκπρόσωπος του νέου διευθυντηρίου, «μάλωσε» τους συναδέλφους του, ξεκαθαρίζοντας ωμά και ταπεινά πως «όσοι θέλουν να ακολουθήσουν, καλώς. Αλλιώς…». Ακόμα τρέμουν οι υπήκοοι.

~ Μακρής στο πολιτικό, Καραούλη στο τμήμα ρεπορτάζ και Βάσσος στους συντάκτες ύλης είναι οι νέοι επικεφαλής τμημάτων στη «Μακεδονία». Οι έμπιστοι των έμπιστων δηλαδή.

~ Τι νομίζουν πως κάνουν αυτοί της ΕΤ3 με τα διαφημιστικά σποτ, τα ρεπορτάζ και τις εκπομπές-αφιερώματα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Τη μια, ο «Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Μακεδών», την άλλη «το πολιτιστικό έργο του μακεδόνα εθνάρχη», την τρίτη η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη». Φτάνει πια!!!

~ Και εκεί που ο δικός μας Νίκος Κούρτης (ο πρώην γενικός της «3», που εκδιώχτηκε από τον Τσάμη και ανέλαβε πρόσφατα διευθυντής του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ ΑΕ) αποφάσισε να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη για να συντονίσει εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου, του προέκυψε… φουρτούνα. Το βιβλίο που θα παρουσιάσει το έγραψαν ο ευρωβουλευτής Χατζηδάκης και ο βουλευτής Κέρκυρας Γεωργιάδης. Ναι, αυτός που χαρακτήρισε ΜΠΟΥΡΔΕΣ το Σκοπιανό. Ώ, ρε γλέντια, αν τους την πέσουν το απόγευμα της Τετάρτης τίποτα Άνθιμοι, Ψωμιάδηδες και λοιποί Μακεδονομάχοι!

~ Οι Ψαράς, Λάτσιος και Καλημέρης ήταν οι αμφιτρύωνες της εκδήλωσης του Alpha για την παρουσίαση του νέου προγράμματος του καναλιού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα. Είπαν τα γνωστά για το πόσο αγαπούν τη Θεσσαλονίκη και τα σχετικά…

~ Παρών στην εκδήλωση και ο επικεφαλής του ραδιοφωνικού σταθμού του ομίλου στην πόλη, Ανδρέας Βέρρος, που έλαμπε από τη χαρά του, καθώς ο Palmow 96.5 κατέγραψε υπολογίσιμη άνοδο στις τελευταίες μετρήσεις της Focus πηγαίνοντας από το 1,2% στο 1,8% (από 6.000 σε 9.000 ακροατές).

~ Στην ίδια μέτρηση (από 29/8 μέχρι 23/10) πρώτο παραμένει το Ράδιο Θεσσαλονίκη και ακολουθούν ο Star FM, το Cosmoradio και το Metrospor.

~ Πτώση καταγράφει το πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3. Η απόλυση της Βάνας είχε τις επιπτώσεις της…

~ Πλήρες δελτίο ειδήσεων θα βγάζει από αύριο η «TV Μακεδονία» με έμφαση στα τοπικά θέματα. Παρουσιαστής ο καλός και έμπειρος συνάδελφος Σόλων Αμπατζής και ώρα μετάδοσης 9.30 το βράδυ. Καλή επιτυχία!

~ Ημερήσια αθλητική εφημερίδα αποφάσισαν να εκδώσουν στη Θεσσαλία δύο γνωστοί Θεσσαλονικείς. Ο λόγος για τον εκδότη του «Μέτρο Σπορ» και ιδιοκτήτη αρκετών ραδιοσταθμών της πόλης Παύλο Ανδρώνη και τον ταλαντούχο αθλητικογράφο Γιάννη Νικολάου. Το όνομα της εφημερίδας είναι <Β> «Match Θεσσαλίας», (πρόκειται για την πρώτη καθημερινή αθλητική εφημερίδα που εκδίδεται και θα κυκλοφορεί στη Θεσσαλία).

~ Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και το σλόγκαν της διαφημιστικής της καμπάνιας είναι «καθημερινή αθλητική εφημερίδα, match, ζει στη Θεσσαλία». Η εφημερίδα θα διατηρεί γραφεία αρχικά στη Λάρισα, στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και πολύ σύντομα στην Αθήνα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.

~ Συνολικά η έκδοση, που έχει σχεδιαστεί από βραβευμένη γραφιστική ομάδα, θα φτάνει τις 48 σελίδες, θα τυπώνεται στον «Φίλιππο» (το τυπογραφείο των Λαμπράκη – Μπόμπολα – Μπακατσέλου στη Θεσσαλονίκη) για να είναι ποιοτική και οι μισές σελίδες θα είναι έγχρωμες.

~ Στους συντελεστές της εφημερίδας, εκτός από τους δύο προαναφερόμενους, περιλαμβάνονται ως διευθυντής σύνταξης ο Κώστας Μπετχαβές, αρχισυντάκτης ο Νίκος Ασπρούδης, ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Λάρισα Χρήστος Τσούμαρης, ο Γιάννης Τσιάτσιος και άλλοι. Επίσης, πέραν των ειδικών οκτασέλιδων ένθετων για το Στοίχημα, που θα κυκλοφορούν κάθε Τρίτη και Παρασκευή, το «Μatch» θα προσφέρει στους αναγνώστες κάθε Σάββατο και μία πολυσέλιδη ξεχωριστή εφημερίδα αποκλειστικά για το Στοίχημα, την οποία θα επιμελείται η ομάδα του Χρήστου Ραγκάτση. Καλή επιτυχία!

~ Μετά από αυτά, όπως καταλαβαίνετε, ο Νίκος Πετρουλάκης (αθλητικογράφος και συνεταίρος του Ανδρώνη, με τον οποίο διαχώρισε πλέον τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα) άρχισε να νιώθει άβολα και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του…


Σχολιάστε εδώ