Ψιλά Γράμματα

** Φελέκης και Κοτζιάς συζητούσαν την περασμένη Τρίτη στη Μπρασερί. Προφανώς συζητούσαν για το μέλλον του σοσιαλισμού

** Και στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει η «Athens Voice» (www.athensvoice.gr) με την έκδοση του περιοδικού «Soul». Διευθυντής του ο Σ. Τσιτσόπουλος. Και τα σχέδια για ραδιοφωνικό σταθμό στην Αττική εξακολουθούν να υφίστανται.

** Νέα πολιτικό περιοδικό στα περίπτερα από τις Εκδόσεις Παπαζήση. Ονομάζεται «Η Νέα Πολιτική», με εκδότη τον Βίκτωρα Παπαζήση και διευθυντές τους Μελέτη Μελετόπουλο και Γιάννη Σακιώτη.

** Ανανεωμένο και σε μικρότερο σχήμα κυκλοφορεί το «Jazz & Τζαζ», ύστερα από 12 1/2 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας. Και το εξαιρετικό CD του περιοδικού διανέμεται πλέον με χάρτινη συσκευασία. Εκδότες είναι η Γιούλη Μαρτίνη, ο Γιώργος Χαρωνίτης και ο Στ. Σαμακάς.

** Ξεκίνησε τις ειδικές του εκδόσεις και το «Αθηνόραμα» με πρώτο τεύχος για τον κινηματογράφο.

** Ο ετήσιος οδηγός για το αυτοκίνητο Power Catalog 2005-2006 κυκλοφορεί, για τέταρτη συνεχή χρονιά, από την Option Press.

** Η συλλογή του περιοδικού «9» της «Ελευθεροτυπίας» συνεχίζεται. Στα περίπτερα η έκδοση του «Manifesto» από τον Ηλία Κυριαζή.

** Συνεργασία ΤΙΜ και Heaven Music, εταιρεία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προσφέρει όλες τις τελευταίες μουσικές επιτυχίες ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών σε μορφή Real Tones.

** Την 6η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής ταινίας του Μεσογειακού Χώρου, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη 2006 οργανώνουν η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΓΩΝ και το περιοδικό «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ», συμφερόντων Λαμπράκη. Πληροφορίες στο site www.sitemaker.gr/agwn.

** Παγκόσμιος διαγωνισμός ψηφιοποιημένου φιλμ και βίντεο, από τον δικτυακό τόπο www.netodyssey.gr, του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ). Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2006.

** Η κόρη του υπουργού που ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις μάλλον δεν προλαβαίνει. Δημοσιογράφος τής ζήτησε υλικό για την έκθεση και εισέπραξε την απάντηση πως δεν θα το διαθέσει.

** «Εγώ ο Χριστόδουλος – διά χειρός Στάθη». Το νέο άλμπουμ του Στάθη (Σταυρόπουλου) από τις Εκδόσεις Πατάκη. Μόλις κυκλοφόρησε.

** Ποια εφημερίδα, παρά την υψηλή της κυκλοφορία, μπαίνει μέσα περίπου 70.000 ευρώ ανά έκδοση;

** Πού είναι το περιοδικό «Shop 05» που θα κυκλοφορούσε από τις Εκδόσεις Ιλυσσός (ΔΟΛ – Κοντομηνάς); Το περιοδικό παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής και έκτοτε δεν το ξαναείδαμε.

** Για ποιον συνδικαλιστή (της ΕΡΤ) είπαν ότι «σφουγγαρίζει το πάτωμα που περνάει ο πρόεδρος»;


Σχολιάστε εδώ