ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ εσχάτως στο φάσμα του υπόλοιπου αθλητισμού η κατάσταση είναι προβληματική. Έντονη είναι η δυσφορία αλλά και η ανησυχία ολυμπιονικών και πρωταθλητών που διακρίθηκαν πέρυσι και ακόμη περιμένουν να εισπράξουν τα θεσμοθετημένα πριμ της πολιτείας. Η υπόσχεση για καταβολή της 1ης δόσης τον Σεπτέμβριο δεν υλοποιήθηκε ώστε να γίνει εξώφληση πριν από τα Χριστούγεννα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ταξιδεύει σε συνέδρια, biennale και εν γένει σε άνευ αντικρίσματος δραστηριότητες και η ανησυχία μεγαλώνει με πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκόπιμη καθυστέρηση καταβολής λόγω αύξησης του ποσοστού φορολόγησης. Επιπλέον γίνεται λόγος για τροποποίηση του νόμου που θα προβλέπει πριμ μόνο για τους τρεις πρώτους μεταλλιούχους (χρυσό 65 εκατ. δρχ., αργυρό 45 εκατ. ευρώ και χάλκινο 30 εκατ. ευρώ). Ενώ όσοι έχουν ενταχθεί ή εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις θα στερούνται του δικαιώματος παροχής άδειας ΠΡΟ – ΠΟ.

Ο προπονητής της «χρυσής» Φάνης Χαλκιά, Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Υπάρχει δυσαρέσκεια. Θεσμοθετημένα πριμ είναι, είχαν υποσχεθεί δύο δόσεις δεν έγινε τίποτα».

Ο αρσιβαρίστας Γιώργος Τζελίλης δεν περίμενε κανένα πριμ γιατί σακατεύθηκε πριν από την Ολυμπιάδα: «Εγώ σακατεύτηκα και δεν μου έδωσε κανείς σημασία. Δεν θέλω να έχω σχέση με τον αθλητισμό, ούτε με αυτούς. Μου φτάνουν οι φίλοι μου. Να χαίρονται τον αθλητισμό όπως τον κατάντησαν». Η προπονήτρια της Πηγής Δεβετζή στους Ολυμπιακούς της Αθήνας Σοφία Μπακατσάκη είπε: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Επιτέλους να πάρουμε τα λεφτά μας. Έδωσαν υποσχέσεις που δεν τήρησαν. Ξέρεις πως έχει η κατάσταση». Στο ενδεχόμενο αύξησης του φόρου αντέδρασε: «Μήπως αγωνίστηκαν αυτοί, να τους τα χαρίσουμε όλα;

Είναι πολύ ακραίο κάτι τέτοιο. Τρώνε από εδώ και εκεί. Αυτός είναι ο δικός μας ιδρώτας». Ο χρυσός καταδύτης Νίκος Συρρανίδης ήταν πιο ψύχραιμος: «Έχω άλλες προτεραιότητες. Θα το πάρουμε κάποια στιγμή δεν θα χαθεί».

—————————

Αποπομπή…

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημελλειοδικείο της Αθήνας στον προπονητή της κολύμβησης Δημήτρη Καρύδη γιατί πριν δύο χρόνια στο κολυμβητήριο του Γέρακα (τώρα είναι προπονητής στον Πανιώνιο) προέβη σε ξυλοδαρμό του κολυμβητή Αναστάσιου Χαραλάμπους. Ακόμη και σε σωματειακό επεισόδιο στον κύριο αυτό που δεν γνωρίζω ούτε κατ’ όψιν θα πρέπει να του επιτρέπεται η είσοδος σε αθλητικούς χώρους και μάλιστα προσφέροντας του το δικαίωμα άσκησης του προπονητικού επαγγέλματος; Με βάση και μόνο την ποινή φυλάκισης, ή αν θέλετε κυρίως με βάση την πράξη του δεν υπάρχει ουδείς να ασχοληθεί για τη αποπομπή του από τον χώρο. Ούτε ο σύλλογος προπονητών της κολύμβησης, ούτε ο Διαθεσόπουλος, ούτε πρόκειται να συγκινηθούν τα φίλαθλα συναισθήματα του υφυπουργού Αθλητισμού Ορφανού; Ούτε η Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος οφείλει να παρέμβει. Τι διαφέρει η ενέργεια του Καρύδη από αυτές του Ψωμιάδη ή του Μπέου;

Χαρακώματα

Στα χαρακώματα με τον Ορφανό οδηγείται ο Μπέος. Ενεργοποιήθηκαν τα φίλαθλα συναισθήματα του Ορφανού στα μπουκέτα Μπέου κατά Κούγια και ζήτησε παρέμβαση των αθλητικών δικαστών. Για τα μπουμπούκια του Άρη που έδερναν τους παίκτες του Ηρακλή ήταν ανενεργά τα συναισθήματα. Πέραν αυτού δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαιτέρως. Καθαρό ποινικό μητρώο λέει έχω, δεν νταραβερίζομαι με ναρκωτικά, οικογενειάρχη είμαι σαλτάρω κάπου – κάπου και τρελαίνομαι. Αγωγή και μήνυση κατά του υφυπουργείου Αθλητισμού κατέθεσε η ΠΑΕ Πανιώνιος γιατί ο Μπέος έβαλε λέει 1,5 εκατ. ευρώ για το σκέπαστρο στην Νέα Σμύρνη. Ο Ορφανός έδωσε 400.00 ευρώ και εφτά μήνες τώρα δεν δέχεται ούτε ραντεβού.

Συλλαλητήριο

Παρασκευή απόγευμα έγινε στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην οδό Ίωνος Δραγούμη όπου προ ημερών δέχθηκε δολοφονική επίθεση ο συνάδελφος και φίλος Περικλής Στέλλας. Το συλλαλητήριο οργάνωσαν οι ΕΣΗΕΜΘ – ΠΣΑΤ. Στις ομιλίες του ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, της ΕΣΗΕΜΘ Δημήτρης Γονίδης της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης που εκπροσώπησε και την ΕΣΗΕΑ τόνισαν την αποφασιστικότητα του κλάδου να παραμείνει σταθερός και αμετακίνητος στις αρχές της ελευθεροτυπίας απέναντι στους θρασύδειλους τραμπούκους, επισημαίνοντας την ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης της πολιτείας. Μηνύματα έστειλαν ο γ.γ. της διεθνώς ομοσπονδίας δημοσιογράφος Αϊνταν Γουάιτ και ο συνάδελφος Κώστας Νικολακόπουλος που πρόσφατα είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση. Εκ μέρους του ΠΣΑΤ εκτός του προέδρου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος Παύλος Γερακάρης, ο γραμματέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο ταμίας Πάνος Σαμαράς, τα μέλη Γιάννης Νικολάου και Θόδωρος Ακάλεστος και από το πειθαρχικό και την εξελεγκτική επιτροπή οι Θόδωρος Ντάβελος, Γιάννης Δέλκος, Βαγγέλης Αλυσανδράτος και Γιάννης Μανδρίκος.

————————–

Πειθαρχικό

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης γενικών διευθυντών στην Γ.Γ.Α. Μεντεσίδης, Παπαρούπα, Κουτσάρη. Πού θα κάτσει η μπίλια; Όπου και αν καθίσει μετά το πέρας της διαδικασίας πληροφορήθηκα ότι ο ΓΓΑ Κώστας Κουκοδήμος έχει έτοιμη λίστα με δέκα τουλάχιστον ονόματα υπηρεσιακών που παραβίασαν τον νόμο, καταστρατήγησαν την ιεραρχία σε επίπεδο δημόσιων εγγράφων και όχι μόνο. Μεταξύ των υπηρεσιακών και ευνοούμενος που κατέχει το ρεκόρ να είναι σε 13 σχολές προπονητών με σύνολο αποδοχών που αγγίζουν τις 10.000 ευρώ. Η παραπομπή στο Πειθαρχικό είναι αυτονόητη όταν σε επίσημα έγγραφα καταστρατηγείται η υπηρεσιακή ιεραρχία που προβλέπει ο νόμος. Και σε αυτά δεν χωράει η ανάληψη ευθύνης από τον υπουργό. Δεν έχει τέτοιου είδους δικαίωμα…

Σχεδιασμός

Φανταστείτε οι αετοί του Ορφανού που όρισαν το συνέδριο που έκανε στον Αστέρα την ημέρα του τελικού Ευρώπης στο μπάσκετ πόσο πίστευαν ότι θα φτάναμε μέχρι εκεί. Φοβερός σχεδιασμός, ασύλληπτος. Το σουαρέ της σεμνότητας και ταπεινότητας έμαθα ότι στοίχισε 680.000 ευρώ. Για τα ταξίδια έχει χαθεί η μπάλα, απαιτείται computer, για να υπολογιστούν οι ώρες πτήσεις, τα bonus που κερδίζει και το κόστος του συνολικού πακέτου. Για ανταποδοτικότητα αν την είδατε εσείς πουθενά, να μας την πείτε και σε εμάς να την μάθουμε. Ανύπαρκτη…

Σχέση

Επιτροπή Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου και ερασιτεχνικού αθλητισμού δημιούργησε ο Ορφανός στη Γ.Γ.Α. Με τις επιτροπές, κουβεντούλα, εισηγήσεις, ταξίδια, και θεωρίες σαφώς δουλειά δεν γίνεται. Συνεδρίαζε η Επιτροπή Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Λες και δεν είναι γνωστά τα προβλήματα. Ας είναι. Και δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα για βρετανούς όπως ο Καραβίτης, ο Σουρπής ο Κούης ή ο Αποστολίδης. Μπορεί να μας εξηγήσει ο Ορφανός ο πολιτικός συντάκτης κ. Γιάννης Παπαγιάννης τι σχέση μπορεί να έχει σε μια επιτροπή με καθαρά ως αντικείμενο το ποδόσφαιρο. Και ο Λυκόπουλος γιατί αποφεύγει να δώσει τις συνθέσεις των επιτρόπων; Έχει 35 επιτροπές η Γ.Γ.Α. Οφείλει ο Ορφανός και θα του ζητηθεί να δώσει, ονόματα, αμοιβές αντικείμενο και αποτέλεσμα στην καθεμία.

Φωνές

Οι φωνές ακούστηκαν μέχρι το διάδρομο. Ο σύμβουλος του Ορφανού Σάκης Βασιλειάδης που έχει καθημερινή του ενασχόληση πώς θα ανατρέψει τον Δημητρόπουλο και να πάρει την προεδρία στη γυμναστική είχε επισκεφθεί τον ΓΓΑ Κώστα Κουκοδήμο. Έμαθα ότι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γ.Γ.Α. γιατί άφησε υπονοούμενα στη διανομή του ολυμπιακού υλικού στην ομοσπονδία γυμναστικής από την αναπληρώτρια υπουργό Φάνη Πετραλιά και τον γενικό γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης Σπύρο Κλαδά. Δεύτερο κρούσμα μέσα σε λίγες ημέρες. Είναι σχεδόν γενικό το φαινόμενο να έχουν παρερμηνευθεί οι ρόλοι και να έχει χαθεί το μέτρο στο περιβάλλον του Ορφανού.

Χ. Πανόπουλος: Η πεντάδα είναι ο στόχος της Ξάνθης

Η Σκόντα Ξάνθη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα, προκαλεί σενάρια και εντυπώσεις, όμως εδώ είναι Ελλάδα και όχι Αγγλία. Πώς μπορεί να εισπράττει το άγγιγμα της κορυφής στο φετινό πρωτάθλημα; Το αφεντικό της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος; «Μην παίζουμε με τις συγκυρίες. Ο στόχος της Σκόντα Ξάνθη είναι η πεντάδα της κορυφής. Να ήταν στην 15η αγωνιστική δεύτερη η ομάδα, να μιλάγαμε για πιθανότητες διάκρισης. Δεν λέει τίποτα η δεύτερη θέση τώρα όταν πλην του ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει κανένα ντέρμπι».

Χέρι στους παίκτες

Για τους παρορμητικούς πανηγυρισμούς και τα μεγάλα λόγια των παικτών, ο Πανόπουλος είπε: «Τα εισέπραξα αρνητικά και αντέδρασα αναλόγως. Δεν μπορεί με το καλημέρα να ηρωποιήσαι. Το επεσήμανα στους ίδιους. Πέρα από κλίμα ευχαρίστησης, τίποτε άλλο». Αν στο τέλος του πρώτου γύρου η Ξάνθη αντέχει, τότε: «Η Ελλάδα και η πραγματικότητά της στο ποδόσφαιρο θα αποδείξει πόσο αντικειμενικά και ισότιμα αντιμετωπίζονται οι ομάδες. Γιατί μπορεί να μη σε κάψουν με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ, αλλά να σε κάψουν με τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες και να περάσεις στα ψιλά. Δεν είμαι προετοιμασμένος για Τσάμπιονς Λινγκ και τα σχετικά. Εκτός αν είναι χαλιά οι υπόλοιπες ομάδες. Ότι είναι επιθυμία και στόχος μου η Σκόντα Ξάνθη να κάνει την υπέρβαση, να κάνει το κλικ παραπάνω, σαφώς είναι πραγματικότητα. Θέλω δυο τρεις χρονιές όπως η περυσινή για να φύγουμε από την ψυχολογία της μικρομεσαίας ομάδας και να πάμε στην ψυχολογία της ώριμης ομάδας. Που θα έχει τη δυνατότητα και τη διάρκεια να εκμεταλλευθεί το οποιοδήποτε στραβοπάτημα των ομάδων του πάλαι ποτέ ΠΟΚ και να μπει έτσι σφήνα η Σκόντα Ξάνθη. Σε αυτήν τη διαδρομή σαφώς απαιτείται ο συνδυασμός δημιουργίας και αγοράς παικτών που θα έχουν ανάλογες δυνατότητες».

Αιχμές

Το αφεντικό της Ξάνθης πέρα από τον μπούσουλα που μοίρασε άνθρωπός του στη ΓΣ της Α΄ Εθνικής για τη Σούπερ Λίγκα, την άλλη μέρα μίλησε και σχολίασε το καταστατικό της ΕΠΑΕ. Έκανε λόγο για ανθρώπους βουνά και αμετακίνητες συμμαχίες. Οπότε το… προεδρείο της ΕΠΑΕ παίρνει πάσα για να υπενθυμίσει στον Πανόπουλο ότι ήταν εκ των βασικών δημιουργών του καταστατικού και ότι τον βόλευε ποικιλοτρόπως την τελευταία τετραετία. Αιχμές αφήνει το… προεδρείο της ΕΠΑΕ και για το γήπεδο της Ξάνθης που φτιάχτηκε το 2000, χωρίς ο Πανόπουλος να ζητήσει έγκριση από τις άλλες ΠΑΕ. Και καπάκι ζητά το… προεδρείο με πρωτοβουλία Πανόπουλου να επιστραφεί ο εξοπλισμός του γηπέδου που δεν χρησιμοποιείται για να σταλεί σε άλλα γήπεδα που έχουν ανάγκες. Αιχμές και για 3.000.000 ευρώ που πήρε η ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη από το κράτος, μέσω ΕΠΟ για να δημιουργήσει γηπεδικές υποδομές. Οι αιχμές συνεχίζονται για συνεργασία με την ΕΠΟ και χορηγίες από κρατικούς οργανισμούς, τράπεζες, ενώ γίνεται λόγος για αλλοίωση κάθε έννοιας ανταγωνισμού. Αρχίζει το πάρτι εν όψει του β΄ γύρου στις 31 Οκτωβρίου που θα συνευρεθεί εκ νέου ο αγγελικός κόσμος του ποδοσφαίρου.

Λάθος

Από τις πρώτες ημέρες έχει επισημανθεί από αυτή τη στήλη η επιφύλαξη για την ανταπόκριση του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου στα καθήκοντα του στην ηγεσία της ΕΠΑΕ. Σε μια εποχή ισοπέδωσης, αναξιοκρατίας και απαξίωσης το περιεχόμενο και η ποιότητα μιας προσωπικότητας είναι υποχρέωση να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Δυστυχώς για τον κ. Λυκουρέζο οι εξ αντικειμένου δυσκολίες δεν του επιτρέπουν να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που βεβαίως αληθώς προσδιορίζει ότι στον συγκεκριμένο χώρο εκτίθεται παρά ενεργοποιείται στην ουσία. Είναι βέβαιο ότι η ποιότητα του τον έχει οδηγήσει στην διαπίστωση ότι όχι απλώς στη σκέψη να έχει μετανιώσει για την ανάμειξη του στο συγκεκριμένο χώρο. Ήταν λάθος επιλογή και για την υστεροφημία και μόνο του ποινικολόγου. Ποτέ δεν είναι αργά να την διορθώσει…

Αναβολή

Πήρε αναβολή για την επόμενη Παρασκευή τελικά η υπόθεση εκδίκασης στον αθλητικό δικαστή του ξυλοδαρμού Κούγια από τον Μπέο. Πήγε ο Κούγιας με μάρτυρες τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Λυκουρέζο και τον γραμματέα Μπάμπη Παυλόπουλο, αλλά ο Μπέος απουσίαζε επικαλούμενος διά του δικηγόρου του Κώστα Μάιπα οικογενειακούς λόγους. Τι θα πει ο Λυκουρέζος την άλλη Παρασκευή; Αυτά που είπε αρχικά και διέψευδε ο Κούγιας ή θα μιλήσει γενικώς για τον τρόπο έκφρασης του Μπέου που του είναι ενοχλητικός και αντιπαθής μέχρι περιφρόνησης;

Εκτιμηθείσα, πάντως, η παρουσία ως μάρτυρα του Λυκουρέζου από τον Κούγια και όχι μόνο.

Παπαλάκειο χαστούκι

Χαστούκι στην παπαλάκειο Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως την αποκαλεί και ο γνωστός ποινικολόγος Καπερνάρος, είναι το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης που έσκασε. Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ο διευθυντής Ηλίας Μιχελάκης με σφραγίδα και υπογραφή πιστοποιεί ότι η συγκρότηση του ΔΣ της ΠΑΕ Ακράτητος είναι καθόλα νόμιμη με μοναδική εκκρεμότητα τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων για να είναι και τυπικά εντάξει. Οπότε ο Μάκης Ψωμιάδης συγκαλεί συγγενείς, φίλους και τους υπόλοιπους κατόχους των μετοχών μετά την κυριακάτικη λειτουργία και την Τρίτη πηγαίνει στον Παπαλάκη με το πούρο, το σακάκι σπαστό στον ώμο και την μπεγλεριά για να συναντήσει τα… αηδόνια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Να ξεμπερδεύει για τα αστειάκια που έκανε στα αποδυτήρια με τον ρουμάνο πρώην τεχνικό Ντουμιτρέσκου και να διαψευσθούν όσοι έκαναν λόγο για μπουνιές. Και τα ρέστα θα ζητήσει ο «Big Mac» από τον Παπαλάκη και την επιτροπή του για τη μη έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών του Ακράτητου. Τι θα πει ο Παπαλάκης, ότι ο υιός Σταύρος Ψωμιάδης τρομοκρατήθηκε και οι μέτοχοι είναι… παράνομοι;

Εφόσον είναι νόμιμη η συγκρότηση του ΔΣ της ΠΑΕ Ακράτητος το πόθεν έσχες του υιού Ψωμιάδη αιτιολογείται. Με άσπρο άλογο θα φύγει από την Κηφισίας 7 ο «Big Mac». Και για να μη χάνεται χρόνος ο «αετός» γ.γ. της ΕΠΑΕ Μπάμπης Παυλόπουλος έστειλε και στον πρόεδρο της ΟΠΑΠ ΑΕ Σωτήρη Κωστάκο το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκλειδώσει την κάνουλα και να τρέξει το χρήμα για τον Ακράτητο.

Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται σε τούτο τον τόπο, Παπαλάκη. Ιδίως στον αγγελικό κόσμο του ποδοσφαίρου…

Άκρη

Ο Πλαστήρας Αναστασάκης και ο αναπληρωτής του που ήταν στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της ΕΠΟ έγιναν αρεοπαγίτες, ο τρίτος Κουτσόπουλος παραιτήθηκε, ήταν απλήρωτοι, έχουν κάνει αγωγή στην ΕΠΟ και ο Ορφανός που πληρώνει τους αθλητικούς δικαστές του μπάσκετ λόγω Βασιλακόπουλου δεν πληρώνει του ποδοσφαίρου.

Εδώ και έναν μήνα έχει σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο από την ΕΠΟ που διεβιβάσθη στο Συμβούλιο Διοικητικού Εφετείου ώστε να διοριστούν οι τρεις νέοι εφέτες που θα είναι οι αθλητικοί δικαστές του δευτεροβάθμιου. Στην αναμονή κοινοποίησης του εγγράφου των ονομάτων είναι η ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αλέξανδρος Λυκουρέζος έστειλε έγγραφο για το θέμα στην ΕΠΟ, επικαλούμενος πέραν των άλλων και αίτημα αναβολής αγώνα. Από Δευτέρα αν έχει καμία άκρη ο ποινικολόγος να επισπεύσει τη διαδικασία στο συμβούλιο του εφετείου, θα είναι πιο ουσιαστική η κίνηση παρά να περιμένει απάντηση από την ΕΠΟ.

Εμπειρίες και χρήμα

Μεγάλος ποδοσφαιριστής τη δεκαετία του ’70 στον ΠΑΟΚ έπαιξε και στον Παναθηναϊκό και ρίζωσε στην Αθήνα. Αχιλλέας Ασλανίδης, ο Πόντιος με την αυθόρμητη έκφραση και τον σταράτο λόγο μιλάει για τον ΠΑΟΚ στο ΟΥΕΦΑ και γενικώς «ένα καλό τεστ για τα νέα παιδιά του ΠΑΟΚ να κερδίσουν εμπειρίες και η ομάδα να βάλει λεφτά στο ταμείο που τα έχει ανάγκη. Δεν θα πικραθώ αν δεν προκριθεί.

Για τον ΠΑΟΚ περισσότερη σημασία έχουν αυτά που επεσήμανα». Για τον Γιώργο Κωστίκο στον πάγκο είπε: «Δεν με ενοχλεί, ελέγχεται διαρκώς, και κρίνεται. Να βγει επίσημα ο Κωστίκος και να δηλώσει ότι παίρνει την ευθύνη και έχει τη δύναμη και την ικανότητα να πάρει το τιμόνι. Ο Κωστίκος είναι υπηρεσιακός και όσο πάει καλά ο ΠΑΟΚ δεν μιλάει κανείς, στα άσχημα τι θα γίνει. Οφείλει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αν δεν το κάνει να φύγει αμέσως γιατί θα εκτεθεί». Για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο επίσης ήταν ξεκάθαρος ο Ασλανίδης: «Ο Η-Γούμενος είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ γι’ αυτή την κατηγορία του ΠΑΟΚ. Μόνο που ο ΠΑΟΚ δεν είναι για αυτήν την κατηγορία. Αν ο ΠΑΟΚ βρει άνθρωπο να βάλει χρήμα ο Γούμενος οφείλει να φύγει την άλλη μέρα, διαφορετικά θα έχει πρόβλημα. Ο κόσμος δεν τον θέλει γιατί δεν μπορεί να ψηλώσει τον ΠΑΟΚ ώστε να χτυπήσει το ΠΟΚ. Εγώ θα ήθελα άλλους πέντε μαζί με τον Γούμενο να δυναμώσουν τον ΠΑΟΚ. Και αν είχα λεφτά θα έκανα ρίσκο με τον ΠΑΟΚ. Είναι καλό ρίσκο ο ΠΑΟΚ».

Συνδυασμός αξιοποίησης

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα βρει στέγη στο «Σπίτι» της Αρσης Βαρών στη Νίκαια. Δεν είναι απόφαση, είναι σκέψη που έγινε πρόταση και έχει πολλές πιθανότητες να γίνει πράξη. Με τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών να κάνουν χρήση τόσο της αγωνιστικής σάλας όσο και των ξενώνων, σε αγώνες και περίοδο προετοιμασίας.

Το πάνω διάζωμα της σάλας στο κλειστό της Νίκαιας θα διαμορφωθεί σε τρια τουλάχιστον αμφιθέατρα και το κάτω διάζωμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει 1.500-2.000 θεατές θα παραμείνει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της άρσης βαρών, που θα κάνει χρήση του χώρου σε συνδυασμό με εκδηλώσεις του πανεπιστημίου.

Ο συνδυασμός αυτός αξιοποίησης του κλειστού της άρσης βαρών θα οδηγήσει στη μεταφορά της πάλης, του τζούντο, της πυγμαχίας και του τάε κβο ντο στο κλειστό της πάλης στα Νέα Λιόσια σε διοικητικό και προπονητικό επίπεδο, αν δεν προχωρήσει η επιλογή ή ο συνδυασμός με τη λειτουργία πολιτιστικών ακαδημιών στον ίδιο χώρο. Λύση άμεσα θα δοθεί και με το κωπηλατοδρόμιο στον Σχοινιά που θα εξυπηρετήσει και τις ανάγκες του αθλήματος. Και στις τρεις περιπτώσεις ο διαχειριστικός έλεγχος των εγκαταστάσεων θα παραμείνει στα «Ολυμπιακά Ακίνητα». Ενώ το κόστος της χρήσης στο αθλητικό του μέρος θα επιβαρύνει τη ΓΓΑ. Αυτό, πάντως, που έχει δοθεί ξεκάθαρα να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συντηρηθούν νοοτροπίες του παρελθόντος σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις των ομοσπονδιών.

———————

Σοκ…

Στον Άρη όλα τα είχαν τακτοποιημένα οι κόντρες του έλειπαν. Άσπρο-μαύρο έμαθα είναι ο Ματθαίου με τον Σκόδρα. Γιατί ο Ματθαίου τυχαία έκλεισε ραντεβού με τον Νίκο Αναστόπουλο σε μαγαζί πιο κάτω από την ΕΠΟ στη Συγγρού, τυχαία περνούσε ο Γκαγκάτσης από εκεί και χαιρετήθηκαν. Χάπια για να έρθει στα ίσια του με τη χούφτα έπαιρνε τις προηγούμενες μέρες ο Σκόδρας. Ορκισμένος εχθρός του Γκαγκάτση ο οδοντίατρος έπαθε σοκ όταν έμαθε για το ραντεβού και τη χαιρετούρα. Τον Σκόδρα όχι μόνο τον ξήλωσε από το ΔΣ της ΕΠΟ ως εκπρόσωπο της ΕΠΑΕ ο Γκαγκάτσης και οσονούπω βγαίνει και η διαπιστωτική πράξη έκπτωσής του από τον Κουκοδήμο. Αυτό είναι πταίσμα, μπροστά στην υπόθεση με τον Πανιώνιο που έφτασε μέχρι τη FIFA. Ο Σάββας, λένε, έκανε το κονέ Ματθαίου- «Αναστό» με τη δέσμευση να συμβάλλει ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις και με τον Γκαγκάτση. Δεν έστελνε μαζί με τον «Αναστό» και τον Τσιάρτα πακέτο με μια χορηγία ο Σάββας;

———————-

Απομόνωση Χούλη…


Ο νεαρός Θεόδωρος Κάντας, οπαδός του Ηρακλή, που συμμετείχε στο ΔΣ της ΠΑΕ Ηρακλής, έμαθα ότι είναι μορφωμένο παλικάρι, μιλάει έξι γλώσσες αλλά έχασε το… μέτρο. Ο Κάντας πίστεψε ότι μπορεί να παίξει διοικητικό ρόλο. Μου έλεγε φίλος από τη Θεσσαλονίκη ότι ο νεαρός ξέφυγε και είπε όσα είπε γιατί εμμέσως πλην σαφώς επιθυμούσε να του παραδώσει τα κλειδιά του Ηρακλή ο Χούλης. Να γίνει κουμανταδόρος του Ηρακλή. Είπε αλήθειες, αλλά δεν έχει βάλει λεφτά στον «γηραιό». Ο Χούλης μέχρι στιγμής έχει κρατήσει στάση αναμονής. Σαφώς την προσεχή εβδομάδα θα προκύψουν εξελίξεις. Είναι ξεκάθαρο ότι το γύρισμα της πλάτης από τον Ορφανό έχει επηρεάσει όχι μόνο αποφάσεις, αλλά και το γενικότερο κλίμα στη Θεσσαλονίκη. Πέρα από τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για τον Ηρακλή αυτή η σιωπηρή απομόνωση Χούλη και στο θέμα του Καυταντζόγλειου και στους χορηγούς και στον ΟΠΑΠ. Τεράστια ζημιά για τον ιστορικό «γηραιό» ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι ο Χούλης. Και δεν έχει πει ο Ορφανός, ούτε πρόκειται, αν η… επιλογή «σωτηρίας» που καλλιεργείται με διάφορους τρόπους και ακούει στο όνομα Σπανουδάκης είναι η ενδεδειγμένη; Γιατί βούιζε η Θεσσαλονίκη στην προ Χούλη εποχή, στις μέρες απομάκρυνσης Σπανουδάκη, και ούτε τότε ο Ορφανός που έχει τους λόγους του να κόπτεται για τις ΠΑΕ της πόλης του είχε πάρει θέση. Το ενδιαφέρον δηλαδή εκδηλώνεται με το να στηρίζουμε παρασκηνιακά την επιστροφή του σκορπάμε ασυστόλως και αδιακρίτως χωρίς να έχουμε βάλει ένα ευρώ, να ζητάμε από το ευαγές ίδρυμα της ΟΠΑΠ ΑΕ και τις κρατικές ΔΕΚΟ, και όχι να ξεκαθαρίζουμε έστω και παρεμβατικά το τοπίο;


Σχολιάστε εδώ