Το δίκτυο και ο ρόλος Χρηστίδη με τα τσοντοκάναλα

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την παρέμβαση των ανεξάρτητων αρχών ΕΕΤΤ και ΕΣΡ, που για τη Θεσσαλονίκη δεν έχουν να πουν τίποτε, όταν, ειδικά το ΕΣΡ, ασχολείται με την Πελοπόννησο ή τη Θεσσαλία.

Τα τσοντοκάναλα στη Θεσσαλονίκη εκπέμπουν 24 ώρες το 24ωρο από τα UHF στις συχνότητες 11, 39 και 40 και στην 49 UHF, η οποία ανήκε στο πρώην Tempo. Από εκεί μάλιστα ταπώνεται το σήμα της ΕΤ1, αλλά η ΕΡΤ δεν αντιδρά. Από την 68 UHF εκπέμπεται πρόγραμμα TV Chat από την εταιρεία Telecom, το οποίο δικτυώνεται (!) σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα μέσα από το δίκτυο αναμεταδοτών του πρώην Tempo!

Κατειλημμένες με ανάλογα προγράμματα είναι και οι συχνότητες 62 και 69 στα UHF. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και είναι απορίας άξιο πώς μια αρμόδια αρχή δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει. Τα κανάλια, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει στα χέρια του το «Π», ανήκουν όλα στον κατηγορούμενο για παιχνίδια απάτης Βασίλη Χρηστίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Το «Π» είχε αποκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες του Χρηστίδη και είχε δεχθεί δύο αγωγές, πριν συλληφθεί. Η αποπομπή Ρεγκούζα για την υποστήριξη που δήλωσε πως παρείχε στον Χρηστίδη, αλλάζει τα πράγματα.

Το σύνολο των καναλιών που ελέγχει ως σήμερα ο Β. Χρηστίδης, αλλάζοντας κάθε τόσο λογότυπα και προγράμματα, ανέρχονται σε 5, αλλά κατέχει περισσότερες συχνότητες για να «παίζει» με τα παράνομα κανάλια. Απόρροια της παραπάνω κατάστασης είναι ότι έχουν χαθεί τα δορυφορικά προγράμματα, η ΕΤ1 έχει άθλιο σήμα, ενώ ταπώνεται το σήμα του ALTER και άλλων ιδιωτικών καναλιών.

Στην Αθήνα η κατάσταση είναι ελέγξιμη, αλλά παρ’ όλα αυτά εκπέμπουν συνολικά 8 τσοντοκάναλα! Τα τρία που επισημάναμε εμείς και άλλα 5 από Αίγινα και Πάρνηθα. Για όλα αυτά οι αρμόδιες αρχές δεν γνωρίζουν τίποτε. Η ΕΕΤΤ, που δέχεται έντονη κριτική για την απουσία παρέμβασής της, απευθύνθηκε στον εισαγγελέα μήπως και μπορεί αυτός να αναλάβει δράση!

Σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του προϊστάμενου Εισαγγελίας Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ζητήθηκε από την ΕΕΤΤ η ανεύρεση τρόπων για την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών που εκπέμπουν παράνομα προγράμματα.
Σε αυτήν τη σύσκεψη αποφασίστηκε (τώρα;) να γίνει συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή της ΕΕΤΤ, της Εισαγγελίας, της πολεοδομίας, της δασικής υπηρεσίας και της ΔΕΗ. Επικεφαλής θα είναι ο εισαγγελέας. Για να δούμε, θα ασχοληθούν και με τη Θεσσαλονίκη;


Σχολιάστε εδώ